Eleocharis Mini Parvula Hakkında Bilgi Almak İstiy


krcmnÇevrim Dışı

Kayıt: 20/03/2019
İl: Ankara
Mesaj: 2
krcmnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2019 23:51
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214099/020420192335231.jpg[/IMG]


Öncelikle herkese keyifli hobiler.


Akvaryum ebatı: 100*45*50
Aydınlatma: 2adet 30w aquastar
1adet 30w grolüx
Co2: tüplü sistem (external reaktör)

Bitkileri 3 hafta önce ektim, Gelişim çok yavaş ve yer yer bi kaç dalı sararıyor. Gelişim yok desem dahada yeridir. Co2 nin yeterli olduğunu düşünüyorum indikatörün rengi sarı oluyor.
Sıvı gübre olarak haftada 1 kere kutuda yazan miktarda
reeflowers potash
reeflowers all inclusive Kullanıyorum

Işık günde 7 saat açık kalıyor


Tecrübeleriniz deneyimlerinizle yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

Beğenenler: [T]113544,Arkun[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GreenGlassÇevrim Dışı

Kayıt: 13/07/2011
İl: Bursa
Mesaj: 433
GreenGlassÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2019 00:16
Merhaba,

Öncelikle kurulumunuz hayırlı olsun. Kendi tecrübelerime dayanarak birkaç yorum yapacağım.
*Parvula ilginç bir bitki bende kendi tankımda bir türlü yetiştirmeyi başaramadım. Aynı tankta marsilea, monte carlo, hydrocotyle sp. japan, alternanthera reineckii mini, glossostigma çok rahat yetişirken parvula bir zayıf bir sönük sonraları biraz toparladı ama tankın zeminini zaten marsilea ve monte carlo sarmış olduğu için parvulaya yer kalmadı. Kısaca bu bitkinin ne istediğini çözemedim. Çok yumuşak bir su istiyor olabilir diye düşünüyorum yani gh ve kh değerleri düşük sular. Maalesef çeşme suyunda bu değerler oldukça yüksek yani bulunduğum şehirde. Benzer bir tür olan lilaeopsis brasiliensis (latince isimlerinde hatalar olabilir) de parvulaya göre daha sardı ama o da pek yayılım göstermedi.
*Alternatif zemin bitkilerini de denemenizi tavsiye ederim en azından tankınızda problem olup olmadığını anlamış olursunuz. Ben çok zemin bitkisi denedim bence ki tropica da aynı fikirde zemin türlerinin en dayanıklı ve basit olanı marsilea hirsuta türüdür. Başarıya ulaşana kadar tüm diğer türleri çürüttüm ama marsilea hep dayandı. Ne zaman ki gelişmeye başladı diğer bitkiler de toparlandı. O yüzden bu bitkiyi denemenizi tavsiye ederim. Ayrıca bence dekoratif de bir tür.
*Bitkilerin temel ihtiyaçları türlerine göre yeterli olması gereken ışık, co2 ve gübrelerdir. Bu 3 parametre çok önemlidir. Parvula için bu gereklilikleri araştırmanız gerekir. Ben 2 parametreye girmeyip gübrelemeden bahsedeceğim. Makro ve Mikro elementlerden oluşan gübreleme çok önemli. Yeterli oranda NPK + FE + TRACE verdiğinizden emin olmalısınız. Reeflowers all inclusive in Parvula için yeterli NPK + FE + TRACE içerdiğinden emin misiniz? Bunları bir araştırın. Bu temel 5 madde eksiksiz olmalıdır. Nitrat + Fosfat + Potasyum + Demir + Trace veya Eser elementler veya Mikro elementler yani bitkilerin diğer elementlere göre çok daha az oranlarda ihtiyacı olan tüm diğer elementler.
Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir. Keyifli hobiler dilerim.[;)][EDIT]Arkun,2019-04-03 00:21:11[/EDIT]

Beğenenler: [T]214099,krcmn[/T]
Teşekkür Edenler: [T]214099,krcmn[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir