Elma Salyangozda Deformasyon


FullStopÇevrim Dışı

Kayıt: 19/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 165
FullStopÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2009 23:09
Yavaş yavaş elma salyangozlarımın renkleri açılıyo bunu engellemek için ne yapmalıyım 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Öğretmen AliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/04/2009
İl: Bursa
Mesaj: 1210
Öğretmen AliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2009 09:25

Selamlar eğer benim gönderdiğim salyangozlarsa renklerinin açılması çok doğal yoğun ışıktan ve üzerlerindeki yosundan salyangozlar görünmüyorduTebessümŞaka bir yana bildiğim kadarıyla dişilerin renkleri erkeklerden daha açık oluyor.Ayrıca ışık azaldıkça renklerde açılma oluyor.Tabiki beslenmede önemli ben pul ve tablet yem harici haşlanmış ıspanak,kırmızı et biberi ve kara lahana ile hazırladığım  karışımı veriyorum ve renkler güzelleşiyor.Sizin neyle beslediğiniz önemli.Asıl sorun kabuklarda tırtıllaşma,kopma ,şekil bozuklukları ve beyazlaşmalardır buda bildiğim kadarıyla kalsiyum eksikliği sonucudur.Bunu engellemek içinde   arada mürekkep balığı kemiği veriyorum.Sanırım kalsiyum sıvı ilaçlarıda var.

Öğretmen Ali2009-10-22 09:26:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mightymuratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Samsun
Mesaj: 1556
mightymuratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2009 11:02
Elma salyangozlarıma bende mürekkep balığı kemiği veriyorum. KAbukları için iyi oluyor. Eğer bulamazsanız kurutulmuş karides de verebilirsiniz buda kalsiyum için uygundur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FullStopÇevrim Dışı

Kayıt: 19/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 165
FullStopÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2009 19:58
Başka salyangozlarımda vardı abi ve yavaş yavaş kafadan başlıyarak soyuluyo sanki hani yandığımızda deri soyulurya onun gibi aynen bakalım ıspanak haşlayıp veriyim akşam yatarken sabahta çıkarırım bu ıspanağı ne miktarda veriyim bide ne kadar haşlıyım 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mightymuratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Samsun
Mesaj: 1556
mightymuratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2009 20:16
Ispanağı 5 dakika haşlasanız yeter yada marul verin ama haşlamadan marulu güzel yiyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir