elma salyangozu sicaklik sorunu


srht06Çevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 33
srht06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2013 20:38
Merhaba arkadaslar herkese iyi aksamlar oncelikle. Benim akvaryumumda 2 tanr elma salyangozu bulunmakta fakat malesef bitki yiyen turden ciktilar. Akvaryumdaki butun bitkileri erittiler bi kac ay icerisinde. Simdi akvaryumu tekrardan kurma niyetindeyim. Salyangozlari elden cikarmanin yolunu bulamadim ne de olsa bitki yedikleri icin satamam da. Zaten sanirim ikiside ya erkek ya disi bu yuzden uremiyorlarda. Asil meseleye gelirsek ben bu salyangozlari 20 lt lik isiticisiz bi tanka alsam yasarlar mi? Icinde pipo filtre var sicakligida 17 derece civarlarinda. Eger yasamazlarsa ne gibi bi cozum yolu uretebilirim yardimlarinizi bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YoKuSaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/01/2011
İl: Aydin
Mesaj: 929
YoKuSaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2013 15:55
yaşarlar ancak ısı 25 kadar olursa daha iyi olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2013 16:06
Yaşarlar bir sorun olmaz, zemininede mümkünse ince mercan kırığı kumu serersen 1cm kadar yükseklikte kabuklarının sağlığı açısından iyi olur, çok aç bırakmışsındır ondan bitkileri yerler, ben elimle onlara ceviz kadar olan bir elma salyangozuna 2 tane pond yem yediririm su yüzeyine çıkınca. doyunca kabuğuna çekilip uyarlar. Sen onlara akvaryumcudan dip yemi alırsan iyi olur bence aç kalıyorlar. Dip yemi poşeti 1 Tl. Ve bolca Haşlanmış bezelyenin kabuğunu soy için at severek yerler yetişkin ceviz kadar bir elma salyangozuna 2 tane bezelye tanesi verebilirsin, bu tür beslediğin salyangozlar kolay kolay bitkileri yemezler yalnız çürüyen bitki yapraklarını yerler. birde ölmüş balıklarını yerler.
Yavrulatmaya gelince biri dişi biri erkek olursa yaklaşık dişi ceviz büyüklüğüne yaklaştığında erkek fındıktan biraz büyük olusa yumurtlarlar yumurtalarını suyun dışına kapağın buharlı bir tarafına yapıştırırlar, benimkiler 3 haftada bir yumurtlar kaldırır atarım kozalarını çünkü çoğaltılarmı onları sığdırıracak yer bulamazsın.
Dişini kabuğunun rengi minare kısmında sivri burgulu kısımda daha bir koyu olurken, erkeğinki açık renkli oluyor genelde. 
mesutok2013-12-13 16:14:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir