Elma Salyangozu Yavruları


osgiÇevrim Dışı

Kayıt: 19/06/2017
İl: Denizli
Mesaj: 73
osgiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2018 00:42
Merhaba Arkadaşlar,
Geçen ay elma salyangozlarım yumurta dizdi, kozayı saklama kabı, strafor ve kürdan yardımıyla yaptığım yuvaya aldım. 3 gün önce yavru salyangozlar kozadan çıkmışlar saklama kabının içindeler.

Evde 3 adet akvaryumum mevcut. Bunlardan birinde Daffodil kolonim, diğerinde 1 adet Betta, 3.sünde ise 3 Adet Pangio Kuhli ve 8 adet kırmızı göz tetra var. Akvaryum hacimlerim içlerindeki canlı sayıları için yeterli.

Yavru elma salyangozlarımı daffodil tankımda yaşatamayacağımı biliyorum. Peki Betta tankına ya da Tetra tankına alsam bettama ya da tetralarıma veya kuhlilerime yem olurlar mı?
Eğer bu seçenekler minik elmalar için müsait değilse, salyangoz yavrularını 20 litrelik bir kova içine 1 adet pipo filtre ile büyütebilir miyim?

Şimdiden teşekkür eder, mutlu hobiler dilerim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2018 01:08
Engin Bey, merhaba,
Salyangozların dışındaki sert kabuğu, betta, kırmızı göz tetra ve kuhliiler kıramazlar. Sorun olacağını sanmıyorum.
Geçmişte, koza Benim akvaryumumun camında açılmış ve içerisinde betta, tetra ve çöpçülerin bulunduğu akvaryumda yavru elma salyangozlarım büyümüştü.
İçiniz rahat etsin istiyorsanız, saklama kabına ya da 20L. kovaya, pipo filtre ya da hava taşı bağlayıp günlük 1/4 oranında su değişimi yaparak elma salyangozu yavrularını tablet yemler (JBL Novo Tab, Sera O Nip, Tetra Tips, vb...) ile bir hafta besleyip kabuk sertlikleri arttıktan sonra akvaryuma alabilirsiniz.
Elma salyangozu yavrularınız, hayırlı olsun.

Beğenenler: [T]198168,osgi[/T]
Teşekkür Edenler: [T]198168,osgi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir