Eminönü balık hali


mekrögÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2513
mekrögÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2010 15:03
Merhabalar,

20 şubat 2010 tarihinde yaklaşık 2 saatlik bir trafik Hastave 1 saatlik park çilesinden Kizgin sonra şöyle bir havasını koklamak ve aradığım türlerden var mıdır acaba diye bakmak adına eminönüne gittim. Keşke gitmez olaydımMutsuz. Orada ki tüccarların türlere olan cahilliğinden, sadece para kazanmak için yalan yanlış pazarlama tekniklerinden, gördüğüm teksasa ciklid abi işte diye kafa karıştırmalarından, faiş fiyatlarından, ciklid besleyeceksen mango kökö koyma şebeke suyu ister onlar sert balıklar sert suda rahat ederler gibi bilmiş tavırlarından, balıkların sağlıksız ve hasta olmalarına rağmen tedavi edilmemelerinden ve bunun gibi bir sürü olumsuz koşuldan dolayı üzüldüm. Bir kaç gözlemimi paylaşmak isterim;

1-her dükkanda en az 100 ile 150 adet her boy ve bir kaç çeşit discus vardı. Hele bir dükkanda gördüklerim discusların ne kadar muhteşem olduğunu bir kere de çıplak gözle bana kanıtladı. Abartmıyorum yemek tabağı büyüklüğündeydi.
2-başlıkta balık hali deme sebebim o kadar kalabalıktı ki balıkların yaşam koşulları var mıdır, yeterli akvaryum büyüklüğü, uyumlu türler sorulmadan, ağız kalabalığı ile satış yapılmaktaydı.
3-keşke eminönünde gelişmiş olan bu sektörde ki arkadaşlarda (iyi niyetlerinden şüphem yok, ekmek parası peşindeler) benim yaptığımın yarısını yapıp gerek bu forum gerekse diğer forumlardan sattıkları balıkların karakterleri gibi her türlü bilgiyi edinerek bu işi yapsalar.
4-haftasonu olduğundan mıdır bilmem, arz talep ilişkisi, fiyatlar o kadar pahalıydı ki inanın ağzım açık kaldı. 10 cm'lik silver arowana 75 lira. Bundan bir ay önce 20 liraya almayanı dövüyorlardı.

daha önce bu konu üzerine muhakkak görüşülmüş tartışılmıştır ama gözlemlerimi ve fikrilerimi paylaşmak istedim.

herkese iyi günler. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2010 00:48
Ben o yemek tabağı kadar Discusların lağm suyu gibi akvaryumda gezindiklerini gördüm, millet de evde her gün dip çekimi yok ozmoz makinaları(anlamam pek) le uğraşıyor, azım açık kaldı, 5 cm Kalvusa 40 lira istediler bi dükkanda da, ayrıyetten bu konu var ya eski bi başlık bu :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

soner_tunaÇevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 204
soner_tunaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2010 23:22
Eminönüne her giden arkadaşımızın bu gibi konuları mevcut fakat benim anlamadığım nokta şu madem eminönündeki ped shoplar bu kadar kötü durumda peki nasıl oluyorda bu gibi işletmeler hala ayakta demekki oradan memnun olan kişilerde varki varlıklarını sürdürüyorlar gemisini yürüten kaptan misali.
 
Saygılarımla.
soner_tuna2010-02-24 23:23:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bitkici1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 956
bitkici1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2010 01:01
[QUOTE=soner_tuna]Eminönüne her giden arkadaşımızın bu gibi konuları mevcut fakat benim anlamadığım nokta şu madem eminönündeki ped shoplar bu kadar kötü durumda peki nasıl oluyorda bu gibi işletmeler hala ayakta demekki oradan memnun olan kişilerde varki varlıklarını sürdürüyorlar gemisini yürüten kaptan misali.
 
Saygılarımla.
[/QUOTE]

Soner bunun sebebi, bu sektörü doyuranlar yeni başlayanlar veya geçici hevesle balık alanlar olduğundan. Yakından tanıdığım iki akvaryumcu ile sohbet ederken ikisi de japon balığı satışı olmasa ben dükkanı kapatırım diyor, bir tanesi şu an küçücük kükkanla başladı, şimdi ithalatçı firma oldu. Küçücük bir akvaryum veya fanusla iki şirin japon alıp sonra bir iki denemeden sonra bırakan çok insan var. Tabi şimdi japonun partneri sarı prenses yunus var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir