eminönü klasiği


korsikaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 807
korsikaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2012 21:30
Eminönü akvaryumcularından hiç bişey olmaz gitmeyeceksin anlayacak müşteri değeerini ama nerde zor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SadixxÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2011
Mesaj: 27
SadixxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2012 01:37
Baştan sona kadar okudum konuyu demekki hala değişen birşey yok yıllardır böyleler. Geçen ay uğradım eminönüne balıkçıların oraya geldim bakim dedim neler var gerçekten birbirinden uyumsuz türler bir arada ve o kadar sağlıksızlarki içim gitti kusuyordum böyle şey olamaz diyecektimki birde ne göreyim bir akvaryumda japon balığı ölmüş ölmüşü bırakın gözü çıkmış derisi yüzülmüş resmen içi gözüküyor yani pestili çıkmış.Adama dedim abi bu balık ölmüş pestili çıkmış almıyacakmısınız akvaryumdan adamın cevabı ve ben şok :^^Allah Rahmet eylesin^^ dedi ve arkasını döndü gitti bide sırıtar bir şekilde inanamadım :(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UnstoppableÇevrim Dışı

Kayıt: 03/04/2012
İl: Edirne
Mesaj: 22
UnstoppableÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2012 02:03
İnsanlıktan nasibini almayan çok kişi var orda malesef. Dikkatli olun arkadaşlar, cebinizden çıkan para mühim değil ama bilgisizlik sonucu kandırılmanızın verdiği öfke ve pişmanlık, bunun yanı sıra o canlıların ölümüyle duyduğunuz vicdan azabının tarifi yok. Umarım yolunuz Eminönü'ne kolay kolay düşmez. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ismailneseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 650
ismailneseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2012 15:47
Yazık nedir bu japon balıklarının günahı anlamıyorum. Bir akvaryumcuya gidiyorsun piranalarına yem yapıyor. Birine gidiyorsun timsaha canlı yem yapıyor. Yazık ya vallahi yazık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarkleÇevrim Dışı

Kayıt: 15/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 372
DarkleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2012 14:06
Arkadaşlar fazla kafanıza takmadan alışverişinizi yapıp çıkın derim eminönünden,yeri geldiğinde pazarlığınızı edin,adamların davranışlarına fazla takılmayın,yurdum insanı nede olsa.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FarukBeyÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 943
FarukBeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2012 03:54
Eminönünden alışveriş yaptığım tek akvaryum Köşk Akvaryum çok harika süper balıkları var demicem ama içlerinden en iyisi odur.tabi Köşk Akvaryumdada ölü balıklar gözleri oyulmuş görmedimmi gördüm yinede müşteriye direk nakit para olarak bakmıyorlar ben farklı günlerde 4 kere girip alışveriş yapmadan çıkmıştım artık oradaki çalışan çocuğun bakışlarından anlıyordum hatta 4. gelişimde hoşgeldin abi demişti. 5. sefer gidince balığımı aldım ve çok memnun kaldım fiyatlarıda diğerlerine oranla biraz daha makuldur

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2012 18:28
Hobicilerin en sevemediğim huyu , karşısındakini kendisiyle kıyaslamasıdır. Kendisinin bildiğini bilmiyorsa  vayyy vurun cahil abalıya.şu kadar cm balık bu fiyata olurmu. ? hemen pis kazıçı etiketini yapıştırın gitsin.Ne  de olsa  o karşınızda cahil , pis bir kazıkçı, siz dünya güzelisiniz. bir türden 2 kez yavru alan kendisini kral ,imparator ilan ediyor.( gerçi bu eskidende böyleydi , yeni bir şey değil)  , Biz cichlids'ciyiz, Olay bitmiştir. Peki Hobici arkadaşlar madem durum böyle  , siz bir dükkan açsanız ne olur. ?  


Beyler ve bayanlar,bir an için kendinizi o dükkan sahiplerinin yerine koyun.ortalama 15-20 metrekare dükkanlara çılgın hava paraları ve kiralar ödeniyor. Vergisi var , işletme giderleri var, personel maaşı var, ,ithalattan gelen balık evinize girene kadar çok akvaryum değiştirdiği için ,adaptasyon sorunu yaşayıp ölen balık maliyeti var, maliyesi var belediyesi var,gümrüğü , kdv si, elektriği suyu vs vs bir ton gideri var. Adam para kazanmak için o dükkanı açmış elbette kendi evinin,çoluğunun çocuğunun  giderleri var.

Buradaki maliyetlerin toplamına göre hesap edilmiş bir balık fiyatını ,babasının  evinde kira ,elektrik su,personel maaaşı , vergi  vs vs  masrafı ödemeden ,sadece yem maliyeti ile üretilen balığın satış fiyatıyla  asla ama asla kıyaslamayın ,yanılırsınız.Bu yüzden dükkanda görülen etiketle , sahibinden .com veya diğer forum satış fiyatlarını kıyaslama huyundan vazgeçin.

Eğer pahalı geldiyse dükkandan almayıp hobiciden alırsınız mesele kökten hallolur.

 Eminönünde  staj harici , su ürünleri yüksekokulu veya mühendisliği mezunu çalıştırmak zor,,16-17 yaşındaki tezgahtardanda hayatın sırlarını vermesini beklemeyin.Size ne biliyorsa onu söyleyecektir.

Bu dükkan sahiplerini bu hale getiren aslında  yine BİZLERİZ.Çoğunluğun Absürt taleplerine olumsuz cevap gelirse olay çıkartan yine bizleriz. Şöyleki ilk akvaryumunu alacak olan kişinin ne biyolojik filitrasyondan ne de türlerin uyumundan haberi vardır. ona göre bir sürü balık alınıp akvaryuma atılır birde  değirmen , dalgıç gibi, icat edeni ıslak odunla bir güzel dövülmesi gereken en gereksiz ve amaçsız aksesuarlarla  doldurulur ki seyrine doyum olmasın. En azından bunları satın alanlar için böyle.Siz istediğiniz kadar yaşamaz desenizde , türler arasında uyumdan bahsetsenizde,müşteri illaki talep ediyorsa ne yapacaksınız. ? hadi koyun kendinizi onların yerine. Empati yapın biraz.
10 defa söylesende israr eden bir müşteri var karşınızda, Bana ne senin maliyetlerinden , para kazanmasanda olur, her önünene gelene biyolojik filitrasyondan gireceksin , bitkilerin kimyasal salınımından çıkacaksın diyebilirmisiniz. ? Müşteri istediği türü fanusta mı istiyor. ? olmaz deyin , yandaki dükkandan alır , yine bildiğini okur.


Canlı doğuranların  bir varyetini  türün kırılımı olmadan satış boyuna getirebilmek için bile çok bölmeli en az 10--14 arası akvaryum gerekirken, Dükkandaki hepsi 15-20 tane olan toplam akvaryum sayısında  hangi türden kaç tane satabilirsiniz. ?tek türe yoğunlaşsanız , diğer türün müşterileri girmez,  Tıkıştırıyorlar aynı akvaryuma, Almayın arkadaşlar, zorla mı satıyorlar bu balıkları size, almazsanız ve satamazsa, müşterilerin seçicidliği ve bilgi seviyesi artarsa , dükkancı mecburen kendisini değiştirmek geliştirmek zorunda kalır. Ama kırmızı balık dan öte bir şey bilmeyen,biraz şundan birazda bundan ver diyen  müşteri çoğunluğu , bilinçli hobicilerin sayısının kat be kat üstünde olduğu  gerçeğinide görüyorsanız, Kimse eminönü veya yurt genenilndeki akvaryumculardan profesyonel yaklaşım beklemesin.Ben 30 yıldır beklerim halen değişen bir şey olmadı , Eminönü halen aynı Eminönü.Bunca dükkan arasındaki rekabetten dolayı ekipman fiyatları , piyasa şartlarına göre hesaplı. Eminönü dağılırsa , rekabet ortadan kalkar , bir balık alma maliyetimiz bir dükkan dükkan dolanırken en azından ulaşım masrafımızdan dolayı artar.



 Özetle: müşteri çoğunluğu bilinçlenmeden,Ne alacağı hakkında önceden bir bilinç oluşturmadan Eminönü sizin istediğiniz kıvama gelmez.ne kadar isim belirtip kimsenin alış veriş etmemesi yönünde fikirde beyan etseniz , bilinçsiz müşteriler çok olduğundan o dükkanlar yine aynı tür satışa devam edeceklerdir.

 Not: Bu yazı  herhangi bir üyenin yazdıklarına cevap değildir. Bir konuda eleştiri yaparken her iki tarafında şartlarını ele almanın , çıkacak olan sonucu daha iyi ve doğru görmeniz açısından olaya birde dükkancı açısından bakmamız gerektiği gerçeğini hatırlatmak için yazılmıştır. Eminönünde dükkancı değilim , bende hobiciyim.Bizler kendimizi geliştirmek için uğraşıp dururken , karşımızdakinden kendimiz gibi özverili olmasını bekleyemeyiz. Bu işi ticari olarak yapan işletmelerin işleyişleri ve maliyetleri hakkında en ufak bir fikrimiz yokken ,kazıkçı , cahil gibi yakıştırmalar yapmak yapılacak en büyük yanlıştır. Yok illaki bu fikirdeyseniz , Açın bir dükkan , millet bilinçli dükkan görsün , Ancaklkkkk belirtilen her türlü olumsuz olayıda yapmayacaksınız.melekle japonu , canlı doğranı yan yana isteyenme satış yapmayın , bakalım ne kadar zaman ticarette ayakta kalabileceksiniz. ?


  Bu fikirler tamemen kendi fikrimdir, polemik yaratmak için yazılmamıştır. fikirlerim beni bağlar.
Cömert ÖZEN2012-05-10 12:52:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZengaÇevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2010
Mesaj: 46
ZengaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2012 13:51


Eminönünde 1 belki 2 dükkanı ayrı tutuyorum.Kalanları çok kalitesiz dükkan çalışanları

İçeri girdiğimde sanki ben mi satıcıyım o mu belli değil.Kendi başlarına havalar afralar
Birşey sorsam ürün hakkında yüzüme bile bakmıyor. Parayı aldıktan sonra zaten sizi görmüyorlar bile

Canlı kesinlikle alınmaması gerekiyor.Eve gelene kadar ölmesi yalan bi durum değil.Dayanıklı olmayan balıklar en fazla 1 hafta yaşıyor.Akvaryum filan alırsanız yinede siz bilirsiniz

Yakın bi zamanda akvaryum aldım.Sorunlu çıktı.Keşke eminönün yakınından bile uğramasaydımda 2kat fiyatına alsaydım.Çok tatsızlık yarattılar


Not:Fiyatlar öyle ucuz mucuz değil.Kadıköy , beşiktaşla karşılaştırmayın.Fatihte Bahçelievlerde vb yerlerde aynı fiyata satıyorlar.Hakkımıda sonuna kadar haram ediyorum onlara.
Zenga2012-08-09 13:53:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

celalabayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2996
celalabayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2012 10:33
Eminönü adı çıkmış bir yer oldu. Birçok esnaf orada sattıkları ürünler ve canlılardan bihaber çalışıyor. Giderleri veya maliyetleri kendilerine kalmış bir durum.. Rakamların da yine kendilerine kalmış bir durum olduğunu, pahalı bulan hobicinin almaması gerektiğini ısrarla savunuyorum!

Gelelim kazık olayına.. Bundan 5 sene önce balıktan anlamazken bana bir elma iki armut ver der gibi balık alırdım. Şimdi ise bana birisi söylesin, hangi hobicide Labio, macracanta, tetra türleri vs. gibi türler var? Akvaryumcudan gidip alacaksınız haliyle... Eğer siz işinizi biliyor ve az çok birşeyi almadan araştırıyorsanız, kesinlikle kazık yemezsiniz.

Fahiş fiyat olayı doğrudur, kime ne kadara satabiliyorlarsa satıyorlar... Bilinçsiz tüketici burada tabiri caizse kazığı yiyor...

Piyasada heryerde x  fiyata olan bir dış filtreyi ben daha ucuza Eminönünden aldım. Eksiksiz, Anadolu Pet faturası garanti belgesi olan bir ürün...

On parmağın onu da bir olmaz.

Benim en beğendiğim x petshop'un bir olayı vr.
İnternet sitesinde 28 TL olan hava motoru mağazada 45 TL... Bu da bu işin diğer tarafı..

Özetleyecek olursak herşey bilinçli tüketici olmaktan geçiyor arkadaşlar.

Herkese keyifli hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cenkistanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 213
cenkistanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2013 21:30
Geçen hafta eminönüne gittim bende dişi collisa arıyordum malum akvaryumcularda mevcut olabilecek bir tür.İlk girdiğim dükkan direk kalmadı dedi,ikincisi oda balık mı renk yok balığa benzemiyor satılmadığı için getirtmiyoruz dedi,üçüncüsü özellikle bu kısmı önemli dişi collisa var mı dediğimde çıkartırız abi gibi bir cümle kurdu ve hepsi erkek olan bir akvaryuma baktıı baktıı ve bana bariz baskın erkeği bu dişidir diyerek satmaya çalıştı tabiki o anda cehaletini gidermek zorunda kaldım arkadaşın en son girdiğim bir dükkanda helal olsun yok dedi hatta nadir gelir toptancı damızlık ayırır göndermez karışırsa arada gelir dedi nasibimi aldım çıktım.Bilmeyen arkadaşlar kesinlikle eminönünden alışveriş yapmayın.Bir dükkanda neona 3 lira derler diğerinde 1lira tamamen tutturabilidiğine kısacası,eminönünden balık alınacaksa pirinçten taş ayıklar gibi balık alınmalıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2013 19:10
 Akvaryum bitkisi olmayan bitkiler akvaryumcularda
Eminönü-Beşiktaş'taki akvaryumcularda hızla satılmaya devam ediyor. Ne kontrol var ne uyarı var ne denetim var...İstanbul'un birçok akvaryumcusu da aynı durumdadır..

Benim bütün süralemde akvayum vardı ama 10-15 yıl önce bıraktılar bilinen sebeplerle...
Ondan sonra akvaryumcular yeterince fazla para kazanamıyormuş,kapanıyorlarmışş. Kapanmasın da ne yapsın bu zihniyetle...!

Aşırı bilinçsiz akvaryumcular ve aşırı bilinçsiz hobiciler..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ada akvaryumÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 4
ada akvaryumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2013 13:36
Egerki eminönüne gidiyorsanıs bunları normal karşılamalı herkes biliyorki eminönune gıden balıkların çogu erkektır balık ıthalatı yapanlar ve uretım yapanlar elındekı fazla erkekleri eminönune gonderır ucuz yollu 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

excelsiorÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2013
Mesaj: 1
excelsiorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2013 17:14
Ya arkadaşlar sizin sorunlarınızda sorunmu.

ben malesef nasıl böyle bir hata yaptım bilmiyorum ama çok beğendiğim bir kediyi eminönü şubesinden aldım.

kedide ölümcül bir virüs çıktı ve 4-5 gün içinde hayvan telef oldu veterinerde kaldı 2 gün orda öldü.

sorunu konuşmaya gittiğimizde çalışanlardan bir tanesi üstüme yürüdü eşime bana hakaretler ama görüceksiniz adam beni dışarı çağırıyor beni dövecek eminönü ayağa kalktı.

neyse ben çözüm olarak ne yapabiliriz diye konuşunca adamlar gidin seçin bi kedi dedi. inanılmaz şoka girdim tamamen. tamamiyle tüccar mantığıyla yaklaşıyor olmaları çok korkunçtu cep telefonu değilki bu bozulunca git yenisini al.. bidaha bıldırcın bile almam..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ömer KURTOĞLUÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2012
İl: Sanliurfa
Mesaj: 54
Ömer KURTOĞLUÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2013 15:20
Geçmiş olsun kardeşim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir