en iyi taban


a.metinÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2010
İl: Izmir
Mesaj: 16
a.metinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2014 03:24
Arkadaslar yuzlerce makale ve yazılar okudum ama bu makalelerın hıc bırısı guncel degl yanı en yenısı 3 sene once yazılmıs. torf lav kırıgı mıdye krıgı bırton seyler yazılmıs. yıl oldu 2014 fırmalar artık ozel bıtkı kumları uretıyorlar benım akvaryum olculerı 60-40-40 olucak 96 ltre. ışıklandırma 4x24 watt t5 HO
ilk sorum kaç cm kum yukseklıgı olmalıdır ?
2.si ise hala torflar lav kırıkları mı kullanılmalı yoksa bır cok forumda okudugum JBL manado ve JBL aquabasis plus ımu kullanılmalı veya daha baska daha iyi bitki kumları . 
bütçeye göre olarak sormuyorum net hangısının daha iyi oldgunu soruyorum. çünkü bu iş misketlerle olucak iş degl full tabanı bitkiyle doldurmayı dusunyorum misketlerı daha sonra nerden eklıyıcem ama bu kumların en az 3 sene mıneral bakamından zengn oldukları soylenıyor.şimdiden tesekkurler cevaplar ıcın merak ıcerısındeyım.



Cevap vericek bilgili birisi yokmu yavhuu

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ferhat33Çevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2014
İl: Içel
Mesaj: 909
ferhat33Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2014 12:01
Öncelikle süper bir noktaya değinmişsiniz bende bir bitkili sever olarak bu işte bayağı yol kat etmiş abilerimizin daha güncel makaleler yazmalarını bekliyorum .Gelelim sizin ihtiyaçlarınıza artık tek tip kumda bu tüm elementlerin birleşiminin yapıldığı kumlar üretiliyor artık öncü gelen firmalardan ise ADA nın bitki kumlarının içindeki bir çok besin dediğiniz katmanlar halindeki dizilimin tek çeşit örneğidir bence. Parası biraz uçuk ve bulunması zor olsa da bitki yetiştirenlerin alması gereken 2 tip kum Oliver Knoot ve ADA nın kumları olabilir. Çünkü hem görüntüsü güzel hem dediğiniz gibi ömrü 2 3 yıl hemde bitkilerin tüm besinlerini karşılıyor imkanınız bütçeniz ve tasarıma önem veriyorsanız paraya kıyıp alın derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

a.metinÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2010
İl: Izmir
Mesaj: 16
a.metinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2014 14:47
Oliver knoot a baktım Jbl den daha iyi ozellıklerı var gbı 2 sınıda karıstırıp koyula bılır sankı. ama ADA markası ınanılmaz göze hıtab edıyor katılıyorum termometrelerıne difizörlerine bitiyorum fakat hem inanılmaz pahalı hemde sterlin :D suan 1 sterlin 3,7056 tl o bana çok uzak ozaman sorumu söyle genısleteyım akvaryum dibine 10 cm kum koymam için 24 litre kum gereklı yanı 10 kg oliver knoot 10 litre jbl manado 3 litre aquabasis pluss koysam nasıl olur her bakımdan bitkinin gelisimi için sankı yeterlı seyler olabilir gibi geliyor ne dıyorsunuz eger katılıyorsanız katmanlar nasıl olmalı yani en altta aquabasis ustunde manado en ustte oliver gbi 
şimdiden cevaplar için teşekkurler


birde katmanlar arasına sıneklık koyayımmı? 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ergin sarıÇevrim Dışı

Kayıt: 15/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 170
ergin sarıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2014 22:07
Dogru olabilir oyle kumlar var ama oldukca pahalli.misket en guzeli ve en uygunu.gelelim taban bitki ile kaplanmissa bunun altina gubreyi nasil eklenecegine.Misketker kucuk olacak ve kumun altina ince bir cimbiz ile koyulabilir.yada baska formuller var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir