Ercüment Türedi, Nadir Türler Koleksiyoncusu (!)


aliselim66Çevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2009
İl: Konya
Mesaj: 448
aliselim66Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2014 01:11
Savcılıktan kağıt geldi. Kovuşturmaya gerek olmadığına dair bir evrak(takipsizlik). Herşeyiyle ispatladığım halde. Ercümentde bunu inkar etmiş. Biz yalancı kaldık yani.

Baştan beri diyoruz işimiz öteki tarafa kaldı diye. Biliyoruz , cunku orda hesap şaşmayacak !!!

Bu ülkede asla hakkınızı gaspettirmeyin, hakkın olsa bile geri alması ya çok güç yada imkansızdır.

Hukukun üstünlüğü bazen denk gelir, sizden yana .O zamanda yaşasın hukuk denilir. Sevinilir.



aliselim662014-09-10 01:11:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zetakvaryumÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 07/09/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 144
zetakvaryumÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2014 00:09
[QUOTE=Hitit] Konuyu baştan sona okudum. İçimden "Vay arkadaş, bu ne?" dedim.

Her zaman söylüyorum: "AKVARİSTLİK" ile "AKVARİST GÖRÜNÜMLÜ TÜCCARLIK" birbirine karıştığı sürece bu tür şeyler olacaktır. Vergi levhası olan, bu işten para kazanan akvaryumcuları ve vergi veren gerçek üreticileri bunun dışında tutuyorum.

"HOBİ ODASI" diye yutturulan çoğu şeyin "MERDİVEN ALTI KAÇAK ÜRETİMHANE" olduğunu aklı başında olan herkes görür.

Benim önerim: "AKVARİSTLİK" adı altında "MERDİVEN ALTI TİCARET" yapan zihniyetten uzak durun.
[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pekozgurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1375
pekozgurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2014 12:18
Şu başlık altında "hobi" denilen şeyin bir kısım insanın nasıl "kerteriz" diye düşünerek "ticaret" benzeri şeyler yaptığını eleştirmek istedim.

Çoğumuz bu forum sayesinde gerçekten ulaşamayacağımız bilgilere ulaşıyoruz. Bunların arasında isim vermeme gerek yok ama bilgilenme ve bilgilendirme için yabancı makaleleri tercüme eden, edindiği bilgileri kendisi de deneyen ve deneyleri paylaşan, bu bilgiler ile fahiş fiyatlı ticari ürünleri ucuza elde etmemizi sağlayan insanlar olduğu gibi sırf kendi malzemesi satılması için gerçek hobicileri ve araştıranları kötüleyen ticari kaygısı olan insanlar da mevcut. 

İnsanlar hobi yapmaya devam ettikçe bu şekilde dolandırıp kaçan da olacak, yol kenarında bulduğu taşı özel bilmem ne taşı diye satan da olacak, dereden topladığı bitkiyi "akvaryumda submers yetiştirilmiş, yosun ve salyangoz sorunu olmayan bitki" diye satan da olacak. 

İnsanlar bu işi devlet kontrolünde, vergi ödemeden, fatura kesmeden yaptığı sürece ve bizler de faturasız/sözleşmesiz sadece güvene dayalı şekilde ödeme yaptığımız sürece de böyle dolandırıcılar çıkacaktır. 

Yahu adam "En güzel fotoğraflarınızı paylaşın" başlığına internetten bulduğu fotoğrafı ekliyor. Hani yalancılık kanına işlemiş, o fotoğrafın google'da görsel aratarak bulunacağını düşünmüyor ama aramayan, incelemeyen de hemen altına "çok güzel canlılar yavrularından almak isterim" yazıyor. 

Forum ortamının en güzel yanı bu geri bildirimler. Neyse ki oradan bir fikir sahibi olunabiliyor. Online alışveriş sitelerinde yorumlar da manipule edilebiliyor. 10 faklı kullanıcı hesabı ile işlem yapılmış gösterip olumlu yorumlar verilebiliyor ama burada geri bildirim veren adamları da inceleyebiliyorsunuz.

Sonuç aslında hep aynı noktaya geliyor, ülkemizdeki akvaryumcuların insafı. Onlar da cüzdan ile vicdan arasında kalıyorlar. Adamların ucuz satanlarını hem "para kazanmak için hayvanları iyi şartlarda tutmuyorlar, kalitesiz ürün satıyorlar" diye kızıyoruz kaliteli yapanlara da "çok pahalı hobiciyi gelir kaynağı olarak görüyorlar" diye kızıyoruz. Sonra ucuzcu kalite yükseltmeye çalışırken batıyor, kalite yapan da satış yapamadığından batıyor. Biz de bağırınıyoruz sonra "akvaryumcular özel tür getirmiyor" diye. 

Kafam karışık, işlem hacmi devletin umurunda olacak kadar yüksek mi, uğraşmasına değecek kadar vergi sağlayabilir mi bilmiyorum ama özellikle canlılara gümrük vergilerinde vs uygulanan yüksek oranlar ve gümrükte yapılan bekletmeler (ki büyük ithalatçıların gümrük personeline küçük ithalatçıların ürünlerini beklettirdiği gibi dedikodular da dolaşıyor) gibi sorunlar çözülmedikçe ülkemiz akvaristlik ve akvaryum hobisi konusunda çok bir ilerleme sağlayamaz. Bireysel çabalarla gelen canlıların çoğaltılıp satışa sürülmesini beklememiz de yurtdışında 5 sene önce beslenen canlıyı bizim bugün biraz yaymamız anlamına geliyor ki onlar da bilmem kaçıncı kuşak oldukları için form ve renk olarak yurt dışındakilere yaklaşamaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir