Erdem akvaryum benı ıyı kandırdı


statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 15:57

Tekrar yazıyorum , a kişisi yada b kişisi yada a olayı b olayı hakkında yazmadım.Bu olay yargıya intikal edecekse zaten yargı verir kararı.. Bence devam etmesin buraya yazılmalar Özgür bey konuyu yargıya aksettireğini yazmış daha önceki mesajında daha uzatmanın anlamı yok. Kimse kimseninde yandaşı değil diye düşünüyorum.

Allah iki tarafında yardımcısı olsun.
bjk062011-04-01 16:21:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 16:40
[QUOTE=bjk06]

Tekrar yazıyorum , a kişisi yada b kişisi yada a olayı b olayı hakkında yazmıyorum.

Mesaj olayı ve telefon edilmesine benim söylemim ,kim haklı veya kim haksız dan ziyade kimsenin  cep telefonuna mesaj atıp aramaya hakkı yok ,kimse kimseyi tehdit etme ve yakişisel özgürlüklerini kısıtlama yetkisi elinde olamaz. Bu konu GERÇEKSE Yani Özgür bey mesajı ispatlarsa  ne fikriniz olurdu ? Mesaj atma veya arayıp istediğini söyleme konusu hobicilik veya ticaretin için de olan bişey mi ?  İnsanlar hata yaparlar , karşılıklı konuşarak halledilir , yada halledilmez ama uzatılmaz o insanla bi daha işin gücün olmaz.
 Böyle mi çözüm daha iyi telefona mesaj atılması yada aranılarak insanı huzursuz edilmesi?
 Hangi kanunda geçer bu ? Gerçekten bu olay doğruysa vicdanlı bir şekilde yorum yapınız.
[/QUOTE]
 
Buğra Bey hala aynı noktada takılıp kalıyorsunuz olaya biraz geniş açıdan bakın sadece kendi pencerinizden değil.Ben diyorumki varsa böyle bişey ispat edilsin olay doğrulansın bizde gereken eleştirimizi yapalım.Ben nerden bileyim kim haklı kim haksız,kim kimi aradı kim kime hakaret etti yada mesaj çekti?Bu forumda illa hobiciler haklı satıcılar suçlu diye bir kural mı var? Buyrun bir önceki mesajınız doğruluğunu sorgulamadan yapmışsınız yine yorumunuzu.Bence yanlış.
 
[QUOTE=bjk06]Çok geçmiş olsun ne olursa olsun neler yaşanılırsa yaşanılsın ; cep telefonuna kadar mesaj atılması telefon açılıp hakaret edilmesinde kimsenin hakkı yok bana göre. [/QUOTE]
 
Bakın aynı tarz bir konu ve delil.Kimsenin aklında soru işareti kalmıyor değil mi?
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Son olarak olumsuz eleştirilerin çoğuna +1 şeklinde katılan AKSAN firmasına bir eleştirim ve tavsiyem olacaktı.Bu tarz ticari işletmeler için açılan olumsuz konularda doğruluğu ispatlanana kadar kimseye taraf olmamanızı ve bu şekilde bu tarz konulardan kendinize RANT sağlamaya çalışıryormuş gibi pozisyona düşmemenizi tavsiye edeceğim.Aynı olay yada benzer olaylar sizin başınıza gelse ve rakibiniz olan bir ticari işletme sizi karalayan yazılara katılsa siz ne düşünürdünüz? Ben sizin yerinizde olsam böyle olayalara müdahil olupta işletmem veya şahsım adına bu tarz bir izlenim oluşmasına izin vermezdim. Bu yazdıklarımı ister bir eleştiri ister bir tavsiye olarak kabul edin ama yaptığınız bence yanlış
COBRA2011-04-01 16:45:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akinizmÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/06/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 1251
akinizmÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 17:37
Olayların bu noktaya gelmesi gerçekten çok üzücü.İlk başında çözümlenebilecek bir olay artık çıkmaza girmiş.Bundan sonra yorum yapmanın bana göre pek önemi kalmamış.Bundan sonrasında ya taraflar susup oturucak zararı sineye çekicek yada yargıyı devreye sokucaklarki yargı devreye girince olay sandığınız gibi kolay çözümlenmeyecektir.Ben bunu yargıya gitmeyin diye demiyorum.Zaten bundan sonraki çözüm yargıdan başkasının işi gibi görünmüyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FishCarePoint34Çevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2010
İl: Bursa
Mesaj: 267
FishCarePoint34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 17:44
Değerli arkadaşlar,

Bakın söylediklerinizin bir çoğunda haklısınız. Evet olayda kimin doğru kimin yalan söylediğini bizler bilemeyiz. Bu çok normaldir. Ancak olayın başlangıç noktasına dönelim zaten konumuzda o. Kasanga diye chimba nın satılmasının bir açıklaması var mı ? sizce normal bir durum mu ? kendinizi koyun aln rkadaşın yerine. bu kadar ılımlı ve soğukkanlı açıklamalar yapabilecekmiydiniz? yoksa sizede aynı tepkileri verirmiydiniz? Bunun kul hakkıyla, günaha girmekle alakası bunun adı belli görmek isteyen görüyor görmek istemeyen görmüyor.

syg

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akinizmÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/06/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 1251
akinizmÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 17:57
Orkun bey siz iyi güzel konuşuyorsunuzda biz kim haklı kim haksız bilmiyoruz ve onun içinde kimseyi incitmeden tarafsızca yorum yazmaya gayret gösteriyoruz.Suç kanıtlanıncaya kadar hiç kimse suçlu değildir.Suç kanıtlandıktan sonra sizin dediğiniz geçerli.Kasanga yerine chimba satıldığıda kanıtlanmış bir olay değil.Tabiki arkadaşıma yalan söylüyor imasında bulunmuyorum ama olay vuku bulurken biz orda değildik.Bilmeden görmeden kesin yargıda bulunarak  kafamıza göre asıp kesmemiz ne derece doğru olurki.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 18:11
Bahsi geçen firma için yazmıyorum 
Madur olanlar ile madur edenler dışında kimse kaltılmasa eminimki bu sorun çözülmez 
madur eden kişiler firmalarını veya kişiliklerinin karalanmaması için hızlı ve etkili çözüm yolu ararlar

Birde şunu kabullenemiyoruz. :) 
Bir firma 1 kere sorun yaşatır 5 kere yaşatır 10 kere yaşatır devamlı yaşatıyorsa artık bu firmanın üstüne gitmeye gerek yokki :) ama firma deseki bizim ürünlerimiz böyle işine gelen alır gelmeyen gider 
sorun filan kalmaz burda kalabalık olmaz madur olanlar olmaz çünki bilerek almış olurlar.

Tamammen kişisel görüşüm 
Bir sürç-i lisan ettiysek affola

ZeUss2011-04-02 09:24:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 18:11
Ya arkadaşlar kim haklı vehaksız konusunda kalmayın , kimin kimin cep telefonuna mesaj atıp veya açıp kötü şeyler söylemeye hakkı var ? Bunu yapan A kişi de olsa B kişisi de olsa fark etmez ben olayın o yönünü vurguladım .
Ben konunun detayında degilim sadece onu görünce yazdım Kerem bey , cep telefonuna gelen mesajın pek yalan olacağını sanmıyorum. Ki yalan söyleyeceğini de sanmıyorum özgür bey , özgür bey cep telefonuna gelen mesajı ispatlayabilir misiniz ?
Ayrıca özgür bey ilk mesajında ne kadar samimi yazmış ne kadar ılımlı yaklaşmış samimi olarak niye akvaryum camı böyle gösteriyor demiş ama ticari kişinin bunu açıklaması gerekirken olaylar nereye kadar geldi , yine diyorum olaylar beni de bizi de ilgilendirmez ama cep telefonuna mesaj geldiyse arama olduysa çok çirkin bir olay.


[QUOTE=fordmustang]

   Kimin haklı yada kimin haksız olduğunu kimin yalan söylediğini kimin doğru söylediğini ortada hiçbir ıspat yok iken kanıt yok iken sonuca bağlayıp kesin kararı veren arkadaşları buradan çok takdir ediyorum ilk mesajda arkadaşımız sikayet ederken ne 10 tl den bahsetti ne migrosta bekledikten bahsetti ne başka bir olaydan bahsetti sonra karşı taraf biraz bişeyler yazınca odan bişeyleri yazmaya başladı ve birde ödemediği 10 tl yi ne beni zengin eder ne fakir diye yazdıki madem herhangi bir sakıncası yoktu neden adamın 10 TL sini verip susturmadın?  bu yazılara katılıp konuyu eleştiren yada bilgisi olmadan yorum yazan arkadaşlar  KUL HAKKINA GİRİYORSUNUZ GIYBET YAPIYORSUNUZ dikkat edin her iki günahın geri dönüşü yok bilip bilmeden konuşuyorsunuz ben bunu erdem akvaryum vs için söylemiyorum burada yazılan bütün şikayetler için ve sadece mesaj sayısını çoğaltmak için yazı yazan kişilere söylüyorum.

Mahkemelerde bile suç ıspatlanana kadar gerçekten suçlu dahi olsan ceza kanununda suçsuzsundur ve ortada kanıt yok ise serbestsindir. Yukarda ap açık belliki iki taraftan bir YALAN SÖYLÜYOR ortaya kim delil kanıt vs. koyup konuyu yönlendirmezse bizede buradan hüküm vermek düşmez.
   Bu bu konuya yazdığım son mesaj olması dileğiyle umarım forumdaki kardeşlerim arkadaşlarım ve abilerim anlamıştır ne demek istediğimi. Forumumuzdaki şikayetler kısmında her mesajımda belirttim karşı taraf kendini savunmadan hüküm vermeyelim diye bir kezde burada belirteyim.
[/QUOTE]
 
Alperen bey özgür bey yazdı , karşı taraf ona yazdı , sonra tekrar özgür bey yazdı ve olaylar kişiselleşip cep telefonuna geçti, Olayların gelişimi bizi ilgilendirmez ama son hamle çok önemli ve dikkat edilcek bir olay ; gerçekten cep telefonu ile diyaloga girildiyse söz bitmiştir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akinizmÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/06/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 1251
akinizmÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 18:21
Bakın buğra bey cep telefonuna mesaj geldi demiyorsunuz geldiyse diyorsunuz.Hala emin olmadığınız konu üzerine konuşuyorsunuz.Eminim cep telefonuna hakaret içeren mesaj geldi diyin amenna diyelim. Ben burda erdem akvaryumu veya diğer arkadaşımızı savunmuyorum.Sadece ortada kanıt olmadan acımasızca yorum yapılmasına karşıyım.O onu dediyse bu bunu yaptıysa ile hiçbir yere varılmaz varılmıyorda zaten.akinizm2011-04-01 18:23:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 18:24
Ya Mustafa bey , cep telefonuna mesaj gelmese buraya Yazmazdı Özgür bey ? Gerçekten o kadar bir olayı yokmuş gibi buraya yazan insan aklı selim bir insan değildir. Özgür bey eminim bunu isteyene gösterebilir yani ispatlayabilir yaşı başı belli forumda yazıları paylaşımları olan birisi , başka ne amaçla yazar ki .. Buarada ben kendisini de tanımam HİÇ alış verişim olmadı yanyana bile gelmedik söylemek istedim.


Ben daha bişey yazmiyacağım iki tarafa da hayırlı olur inşallah.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akinizmÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/06/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 1251
akinizmÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 18:38

Aynen öyle iki tarafada hayırlısı olsun.Allah yardımcıları olsun.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 18:51
[QUOTE=bjk06]Ya Mustafa bey , cep telefonuna mesaj gelmese buraya Yazmazdı Özgür bey ? Gerçekten o kadar bir olayı yokmuş gibi buraya yazan insan aklı selim bir insan değildir. Özgür bey eminim bunu isteyene gösterebilir yani ispatlayabilir yaşı başı belli forumda yazıları paylaşımları olan birisi , başka ne amaçla yazar ki .. Buarada ben kendisini de tanımam HİÇ alış verişim olmadı yanyana bile gelmedik söylemek istedim.


Ben daha bişey yazmiyacağım iki tarafa da hayırlı olur inşallah. [/QUOTE]
 
İşte sorun tam burda Buğra Bey!.Hiç tanımadığınız yanyana bile gelmediğiniz birisine nasıl oluyorda bu kadar güveniyorsunuz?Neyse Buğra Bey bizim birbirimizi anlamamız zor gözüküyor, siz olaya sadece kendi doğrularınızla bakıyorsunuz ben ise tüm ihtimalleri değerlendiriyorum.Dikkat ettiyseniz hiçbir yazımda alıcı yada satıcı haklı veya suçlu demedim varsa olaylar ispat edilsin o zaman ak koyun kara koyun ortaya çıksın bizde ona göre değerlendirme yapalım dedim.Bence, sizde biraz tarafsız olmayı ve doğrular ortaya çıkana kadar kimseyi  zan altında bırakan oluşumların içinde bulunmamayı deneyin.
 
Son yazacaklarım bunlar anlamak isteyenler ne dediğimi çok iyi anladı diğer arkadaşlar ise kendi doğrularını savunmaya devam edebilirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 19:00
[QUOTE=COBRA][QUOTE=bjk06]Ya Mustafa bey , cep telefonuna mesaj gelmese buraya Yazmazdı Özgür bey ? Gerçekten o kadar bir olayı yokmuş gibi buraya yazan insan aklı selim bir insan değildir. Özgür bey eminim bunu isteyene gösterebilir yani ispatlayabilir yaşı başı belli forumda yazıları paylaşımları olan birisi , başka ne amaçla yazar ki .. Buarada ben kendisini de tanımam HİÇ alış verişim olmadı yanyana bile gelmedik söylemek istedim.


Ben daha bişey yazmiyacağım iki tarafa da hayırlı olur inşallah. [/QUOTE]
 
İşte sorun tam burda Buğra Bey!.Hiç tanımadığınız yanyana bile gelmediğiniz birisine nasıl oluyorda bu kadar güveniyorsunuz?Neyse Buğra Bey bizim birbirimizi anlamamız zor gözüküyor, siz olaya sadece kendi doğrularınızla bakıyorsunuz ben ise tüm ihtimalleri değerlendiriyorum.Dikkat ettiyseniz hiçbir yazımda alıcı yada satıcı haklı veya suçlu demedim varsa olaylar ispat edilsin o zaman ak koyun kara koyun ortaya çıksın bizde ona göre değerlendirme yapalım dedim.Bence, sizde biraz tarafsız olmayı ve doğrular ortaya çıkana kadar kimseyi  zan altında bırakan oluşumların içinde bulunmamayı deneyin.
 
Son yazacaklarım bunlar anlamak isteyenler ne dediğimi çok iyi anladı diğer arkadaşlar ise kendi doğrularını savunmaya devam edebilirler.
[/QUOTE]
 
Kerem bey dediklerinize katılıyorum ama bir önceki mesajımda yazdığım gibi buraya olmayan olayları yazan birisi olduğunu düşünmüyorum , hani cep telefonune mesaj gelmemiş olcak yada aranmayacak ama buraya yazacak, bana uzak ihtimal geliyor. Ama dediklerinize bende katılıyorum Özgür beye kalıyor iş.. İspatsa ispat..


Gerçi bize ispat etmeyip dava yolunu da seçer bize ispat etmekde zorunda değil bu nokta da ..Hayırlısı artık..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 20:42
Kerem bey sizin dediğiniz gibi forumda her suçun ispatlanmasını beklersek buraya kimse konu açmaz. İnsanlar tanıtım konusu açıyor bizde yorum yazıyoruz doğruluğu veya bir ispatı var mı?

Hayır yok adam yazıyor bizde inanıyoruz. Zaten yalan dolan konu açanların üyelikleri fazla uzun sürmüyor ayrıca insanlar birbirini forumda zamanla yorumlarından tanıyor. Sizin mantığınız ile bakarsak kimsenin lafına güvenmeyeceğiz. Bir üye ben yeni akvaryum aldım buyurun resimleri dediğinde faturasını mı isteyelim. Ben a firması ile şöyle bir sorun yaşadım dediğinde hayır sen yalan söylüyorsun ispat et mi diyelim. Kişiler ne söylerse ona inanmak zorundayız. Fakat bu inanç tabi ki körü körüne de değildir. Gerektiğinde gerçekliğini sorgulayacağız.


 Burada konuyu yazan kişi kadar karşı tarafa da cevap hakkı doğuyor. Bahse konu firma konuya yazarak kendini aklayabilir. Bu konu için ise yorumum anladığım kadarı ile iki tarafta birbirine karşılıklı kötü davranışlarda ve muamelelerde bulunmuş. Olayı mahkemeye taşımak bence yersiz Erdem akvaryum sahibi kişilerinde yaptığı anlık sinir davranışlarından dolayı şu anda memnun olduğunu sanmıyorum. Yani konu tatlıya bağlanmalı bir mahkeme demek bir kişinin hayatının sonuna kadar sicilinde yoktan yere iz taşıyacağı demektir. Elinizi vicdanınıza koyun sizce buna değer mi?

Saygılar...
Burak Bulut2011-04-01 20:48:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÖZGÜR İNCEÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1244
ÖZGÜR İNCEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2011 09:08
[QUOTE=fordmustang]

   Kimin haklı yada kimin haksız olduğunu kimin yalan söylediğini kimin doğru söylediğini ortada hiçbir ıspat yok iken kanıt yok iken sonuca bağlayıp kesin kararı veren arkadaşları buradan çok takdir ediyorum ilk mesajda arkadaşımız sikayet ederken ne 10 tl den bahsetti ne migrosta bekledikten bahsetti ne başka bir olaydan bahsetti sonra karşı taraf biraz bişeyler yazınca odan bişeyleri yazmaya başladı ve birde ödemediği 10 tl yi ne beni zengin eder ne fakir diye yazdıki madem herhangi bir sakıncası yoktu neden adamın 10 TL sini verip susturmadın?  bu yazılara katılıp konuyu eleştiren yada bilgisi olmadan yorum yazan arkadaşlar  KUL HAKKINA GİRİYORSUNUZ GIYBET YAPIYORSUNUZ dikkat edin her iki günahın geri dönüşü yok bilip bilmeden konuşuyorsunuz ben bunu erdem akvaryum vs için söylemiyorum burada yazılan bütün şikayetler için ve sadece mesaj sayısını çoğaltmak için yazı yazan kişilere söylüyorum.

Mahkemelerde bile suç ıspatlanana kadar gerçekten suçlu dahi olsan ceza kanununda suçsuzsundur ve ortada kanıt yok ise serbestsindir. Yukarda ap açık belliki iki taraftan bir YALAN SÖYLÜYOR ortaya kim delil kanıt vs. koyup konuyu yönlendirmezse bizede buradan hüküm vermek düşmez.
   Bu bu konuya yazdığım son mesaj olması dileğiyle umarım forumdaki kardeşlerim arkadaşlarım ve abilerim anlamıştır ne demek istediğimi. Forumumuzdaki şikayetler kısmında her mesajımda belirttim karşı taraf kendini savunmadan hüküm vermeyelim diye bir kezde burada belirteyim.
[/QUOTE]
 
 
Merhaba ;
 
Dikkat ederseniz ilk yazdığım mesajda  sadece akvaryumla ilgili olan sıkıntıları yazdım. NEzaman KArşı bir tez sürüldü öne bende o tezi çürütmek ve o şahsın değindiği konulara değinmek için cevap yazdım. Gelelim 10 tl meselesine önce şunu iyi bilşin ve yazdığımı iyi okuyun 10tl değil 5tl dir akvaryumu indirip akvaryumun nakledildiği araca binip dönerken cebimden parasını çıkardım verdim ve 5tl eksik bi hesap numarası verirsen aktarırım dedim burdaki amaç benim evimden o şahsın dükkanına gitmek 6/7 tl yani astarı yüzünden pahalı oyüzdebn de bir hesap numarası istemek daha mantıklı geldi aklıma o şahsiyette sağolsun gerek yok bir ara yolun düşerse buırakırtım dedi 5 tl yi apzına alacağını bilseydim emin olun sizin dediğinizi yapar susutururdum. Sizin verdiğiniz örneğe benzer bir örnekte ben vereyim bu şahıstan 1 yıl kadar önce kasakawale almıştım balıklar 2/3 günde hepsi öldü peki bu şahıs neden yazılrından bundan bahsetmemiş. Yazmamlıydıda çünki ben bu konuyu dile getirmedim işde bende onun 5tl yi dile getireceğini düşünmedim daha dorusu aklıma gelmedi. Ben o yazdı kendimi aklayım diye de Beni zengin etmez senin anlının teri dedim. Ben bir çok alışveriş yaptım çok şükür 5 tlye hiç tenezzül etmedim. bilmem kaç tlye ( burda fiyatı yazmak istemediğim için bu tabiri kullandım )  akvaryum yaptıracaksın içine 700/800 tl lik balık koyacaksın 30/40tl kum koyacaksın ama iş 5tl ye gelince ben yokum diyeceksin bu mantıklımı sizce
 
 
Cep telefonuma gelen mesajları isteyen kişi istediği satte gelip görüp teyit edebilir ben herşeye açığım hatta siz gelin görün sizinle oldukça yakınız dilerseniz buluşabiliriz geçen gün yem aldığım yerde sizden. Ha dilerseniz gelip akvaryumuda kendi gözlerinizle görebilirsiniz. Bu sizin içinde geçerli COBRA bey herkese sevgi ve saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir