Eretmodus beslemek istiyorum


Furkan ÖkmenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2011
İl: Adana
Mesaj: 1209
Furkan ÖkmenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2013 16:48
Merhaba, öncelikle konuyu geç gördüğüm için bilgilerimi sizinle paylaşamadım kusura bakmayın. Eretmoduslarınızı damızlık boyda almışsınız ve eş tutan balıklardan 3 tane almışsınız bu en başta bir sıkıntı. Öncelikle balıkları eş tutan bir çift olarak almalıydınız. Eğer eş tutmamışlarsa kavgalar ölüme neden olabilir. Bende bir çift F0 Eretmodus Blue Spot vardı uzun bir süre önce, hobiyi bıraktığım için sattım. O çiftten epeyce de yavru aldım hatta 6 tanesini bagsaran nickli Bora abime göndermiştim. Şimdi o miniklerin büyüyüp yumurta tuttuğunu görmek beni çok sevindirdi.

Size tavsiyem anlaştığını düşündüğünüz bir çifti bırakıp, eşsiz kalanı akvaryumda çıkarmanız. Üçü de aynı akvaryumda kalırsa huzuru sağlamak çok zor olur. Eğer anlaşan ya da eş tutan balıklarınız yoksa ve eretmodus beslemek istiyorsanız en az 5 tane yavru alın ve onları büyütün mutlaka eş tutan olacaktır. (yavruları büyütürken diğer eretmodusları akvaryumdan çıkartın)

Ben bu balıkları satamam ya da şuan yavru bulamam diyorsanız önce akvaryuma bir çift bırakın hala kavga devam ediyorsa dişiyi çıkartıp diğeriyle değiştirin. Gördüğüm kadarıyla akvaryumunuzda 1 erkek 2 dişi var ve bu mümkün.

Eretmoduslar anlaştıkları eşleriyle de kavga ederler hatta bu çok yaralayıcı olabilir. Böyle durumlarda erkeği akvaryumun içinde bir yavruluğa koyun ve 2-3 gün yem atmayın erkek güçten düşsün ve kavgada daha pasif kalsın. Dişi yavruluğa yaklaştığında hala dayılanıyorsa az olmak şartıyla yem atın ama akvaryuma bırakmayın. Bu yemleme iki güne bir olabilir. Erkek zamanla sakinleşecektir. Akvaryuma tekrar bıraktığınızda bir süre dişiyi kovalar ama sonra beraber gezmeye başlarlar.

Eretmodus bakmaya değer bir balık diye düşünüyorum. Tropheus akvaryumlarına ayrı bir keyif katıyor. Şuan üniversite sınavı olmasa tekrar tropheus akvaryumu kurar içine de bir çift Eretmodus Kavalla koyardım.

Dişinin yumurtaları diğer balıklardan koruyup erkeğe devrettiği anları izlemeniz dileğiyle, keyifli hobiler...
Furkan Ökmen2013-07-13 16:57:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bagsaranÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2010
İl: Antalya
Mesaj: 55
bagsaranÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2013 19:56
Furkan çok açıklayıcı olmuş yazdıkların.Bende eş tutan iki balık arasında kavgalar eksik olmuyor dediğin gibi ama akvaryum büyük idare ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Patriot AyhanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2010
İl: Çanakkale
Mesaj: 502
Patriot AyhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2013 23:38
Eş tutan balık dışındaki balık, eğer akvaryumdan çıkarmazsanız ölü balık olacaktır.
En azından bu benim gözlemlediğim.
Furkan beyin taktiğini ben de zamanında uyguluyordum. 3 gün aç susuz bırakıp geri salıyordum.
Eretmodus besliyorsanız, sanırım biraz Güzin ablalık yapıp arayı bulmak gerekiyor balıklar için.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

celalabayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2996
celalabayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2013 06:32
İş sebebi ile şu an yurtdışındayım ve konuya biraz geç döndüm kusura bakmayın. Ben balıkları 2 erkek 1 dişi diye biliyordum. Bir balık sadece yemlenirken iniyordu sonrasında hep akvaryumun üst köşesindeydi... yaklaşık 1 aydır ayırdım ve 1E1D şeklinde besliyorum. Önceleri videosunu yayınladığım kurlaşmaları görebiliyordum fakat 1 ayırdıkan sonra herkes kendi halinde idi :) Şu an kavga gürültü vs. yok. Sabırla beklemekteyim :) Sabrın sonu selamet nede olsa :)

Teşekkürler bilgilendirme için tekrardan. Sağolun var olun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir