Erkek Beta Hakkında


sinnaÇevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 3
sinnaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2012 19:15
Herkese Merhaba

Aynı akvaryumda arada ayırıcı olmak koşuluyla bir dişi birde erkek beta besliyorum. Dişi betayı akvaryuma koyduğum anda erkek köpük yapmaya başlamıştı. 1 hafta geçtikten sonra erkeğin köpük yapma işleminin de tamamlamasıyla birlikte aradaki ayırıcıyı kaldırdım fakat erkek dişiye aşırı derecede saldırmaya başladı. Bende tekrardan ayırmak zorunda kaldım, hatta dişinin uzun süre hareket etmediğini ve bir süzgecini yaklaşık yarın gün kullanmadığını gözlemledim. Neyse bi şekilde eski haline geldi. Şimdi aradan 2 hafta geçti bu sefer erkek hiç köpük yapmamaya başladı. Hatta belirli bir yer edindi sürekli akvaryumun altında kıpırdamadan duruyor.Yem verdiğimde veya cama falan vurduğumda hareket ediyor. 

Bu durumda ne yapmam lazım, daha çiftleşmeye hazır mı değiller yoksa hastalık mı söz konusu?

Şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HhkngmsÇevrim Dışı

Kayıt: 01/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 259
HhkngmsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2012 20:44
Betan hastamı değilmi bilemeyeceğim ama dişi için akvaryumu bol bitkilendir. Beta üretiminde kum kullanmanıı tavsiye etmiyorum akvaryumu eledoa moss cobambo gibi bitkilerle doldurabilirsin. Köpük yuvayı erkek çiftleşme vakti geldiğinde bile 5 dk da yapar yuvayı o konuda sorun yaşama dişi zaten belli olur karnı dolu ve tüpçüğü çıkmışsa çiftleşmeye hemen hemen hazırdır. Betalar bilindiği üzere agresif balıklar dolayısıyla aile şiddeti söz konusu olur önemli olan dişi erkekten fazla şiddet görmemesi için saklanabileceği yer yapman. Dişi hazır olduğunda zaten kendi rızasıyla köpük yuvanın altına geçer. Ayrıca beta üretimi gerçekten çok zevklidir ama çiftleştirmek değil büyüteçle bile zor görünen yavruları büyütmek zor bir iştir. Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PasiFFÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/02/2012
İl: Izmir
Mesaj: 1236
PasiFFÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2012 00:03
Dişiyi akvaryumdan ayırmanız gerek. Bir hafta kadar başka bir yerde tutunuz. Bu arada erkek Betta akvaryumu sahiplensin. Sonra ilk başta yaptığınız gibi ikisini yanyana koyup (arada bölme olmalı) yine erkeğin yuva yapmasını beklemelisiniz. Benim Bettalarım yuva yaptıktan sonra, yumurta alabilmek için yaklaşık 4 gün ara ara dişiyi erkeğin yanına salıp davranışlarını takip ettim. Dişi yuvanın altına girip yuvayı sahipleniyor ve erkek ona saldıracakken bile ölü gibi hareketsiz kalıyorsa yuvanın altından ayrılmıyorsa yüksek bir ihtimal iki üç saate kadar yumurta dökmeye başlayacaktır. İlk çiftimde yumurtlama 7 saat sürmüştü.VUSLAT2012-02-14 09:54:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir