erkek yunusum iki gundur durgun ve surekli yuzeyde


ceykan42Çevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2015
İl: Konya
Mesaj: 87
ceykan42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2015 16:25
Cok tesekkurler hocam allahin izniyle ustesinden gelecez o durgunlugu beni cok uzuyor biran iyilesmesini istiyorum nasipse

[QUOTE=mesutok] Valla helal olsun size birçok insan bunu maddi imkanı olsada yapmazdı. illa 98 litre doldurmanız şart değil 50 litre kadar balığın rahat yüzeceği kadar eklesenizde olur suyu neyse nasıl gönlünüz elveriyorsa öyle yapın. Sonra ilaçlayın hava taşınını arka cama doğru yaklaştırıp ısıtıcıyıda o baloncukların üstüne yapıştırırsanız orada sağlıklı çalışır ısıtır suyu. İlaçta almışsınızdır herhaled mikofish yahut Sera baktopur 800 L ne aldıysanız artık. İyice çalkalayın şişeyi, sonra damlatın akıntılı yere dağılsın yukardaki açık sarı tonu yakalayın sonra 3 gün daha birşey yapmayın yüzsün o suda o tonu koruyun. 2. gün az bir miktar dip çekmiyi yapabilirsiniz yerine taze su eklersiniz sonra yine biraz ilaç damlatın o açık sarı tondan biraz koyu tonu yakalayın üstteki resimdeki gibi o kadar 4. gün sonuna kadar bekleyin suya sümüksü yapılar dökülüp uçuşabilir bu balık mukazasından suya dökülen zararlı bakteri şeritleridir hasar görmüş mukozayla sümüksü dolanabilir suda işte bunu gördüğünüzde balık iyileşmiştir üzerindeki olumsuzlukları atmıştır demek oluyor. İnşaallah bunca emeginize değer iyileşir bugüne kadar üstteki linkteki gibi birçok balık iyileşti çok şükür olumsuz birşey yaşamadık inşaallah sizinkide iyileşir. Bu aradaki üstteki hastalıklar linkinde yüzgeç erimesi olmuş balıkların konuları okuyabilirsiz. Yemlemeyi az yapın bu arada elinizde balık vitamini sıvısı varsa suyuna uygun dozda damlatabilirsiniz iyi olur. yemine bir iki damla damlatabilirsiniz balık vitamini sıvısını, Eczaneden kullanılan vitaminler var size birde vitamin linki eklerim okursunuz. bir ampul 100 litreye karatlıkla kullanılabiliyor. Bemixs ampül gibi. 

Vitamin.

Vitamin takviyesini sağlıklı dönemde tüm balıklarınızada ara yapmanız faydalı olur. Ben örneğni akvrayumcudan Biyoteknik Vitafish almışımdır su değişimlerinden sonra her 50 litre akvaruym suyu iç ilk yemlemede yemleri atarım hemem suya o anda 8-10 damla damlatırım. 

3. günde balıkta erimeler oldukça durabilir ilk gün devam edebilir 2. gün ortasına kadar. Dozu çok koyu yapmamak şartıyla kullanın çokta açık olmasın su resmideki gibi olsun.

Balığın iştahı varsa kuru yemleri tam kuru olarak vermemenizde fayda var örneğin bir yemek kaşığı içme suyuna yemleri atarsınız kuru yemleri bir iki damla vitamin damlatırsınız bu suya 10 dakika bekletin vitaminli suyu emer yemler yumuşar balık rahatlıkla yer sindirimi kolay olur hemde vitaminli olur buda bir örnek olsun.

Birde kendi fikrimi ekleyeyim, sağlıklı dönemde ana tankada şöyle 1/3' uzunluğunu kapsayacak şekilde arka zemine bir hava taşı eklerseniz ve hava motoruyla desteklerseniz çok iyi olur büyük balıkların oksijen tüketimi fazla oluyor. Yüzgeç erimelerinde de su filtre kirliliği yetersiz su değişimi ve yetersiz beslenme daha çokta kirlilik etkili oluyor streste çok az etkileyebilir yüzgeç erimesi.Genelde kirlilik, ikinci sırada akvayumdaki ani değişimler birden çok soğuk suya maruz kalması ani ısı değişimleri gibi sebepler sıralanabiliyor.






Balığın yüzgeç erimesi durdurulsa sonrasında iştahı yerine gelmişse besleyin biraz etlensin balık yemi çok kısmayın biraz semiz balıklar iyidir cılız balıklar pek dayanıklı değildir. 
bunun haricinde dışkısını kontrol edersiniz yüzgeç erimesi durduktan sonra bir iç parazit varmı dışkısı beyazmı çıkıyor tamamen yahut jel gibi jöle gibi sümüksümü yahut balık yem yemiyormu her geçen gün cılızlaşıyormu gibi yüzgeç erimesi dururulunad şiye su ve filtre şartları temizliğine dikkat edilerek ozaman gerekirse bir iç hastalık tedavisi uygulayabilirisiniz aşağıdaki birçok kişide etkili olmuştur.


[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2015 16:36
Gelişmeleri takip ederiz, umarım önümüzdeki 5 güne iyi haberinizi inşaallah alacağız diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceykan42Çevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2015
İl: Konya
Mesaj: 87
ceykan42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2015 16:40
[QUOTE=mesutok] Gelişmeleri takip ederiz, umarım önümüzdeki 5 güne iyi haberinizi inşaallah alacağız diye düşünüyorum.[/QUOTE]

Ins. Hocam bugece disileri urkutmeden erkegi diger tanka alacagim tedaviyi sag salim zayatsiz uygulayacam ALLAH'in izniyle

[QUOTE=mesutok] Gelişmeleri takip ederiz, umarım önümüzdeki 5 güne iyi haberinizi inşaallah alacağız diye düşünüyorum.[/QUOTE]

Suan ekledim tanka isi ancak 27 geldi ama yunusum bilincsizce yuzuyor acaba uyurken yakalayip koydum ondanmiki acaba takip edecegim bir sure oturdugum odaya kurdum bilerek gozumun onunde olsun diye.




12 saat sonraki belirtiler: kuyruk eriyordu suan baktigimda kuyrugun erimeyen yerlerinde beyazlik olusmus ilacin etki gosterdiginimi belirtir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2015 09:16
Onlar çürümenin belirtisi ama ilaç etkisini gösterir yakında onlar geçer, Biraz daha çok az sarartabilirsiniz suyu ilaçla biraz açık gibi tonu çok az daha abartmadan sarartın mümkünse ama olmuyorsa damlattığınızda abartmayın sararma oluyorsa 5-6 damla mikofish daha damlattığınzda iyi olur. 2. gün sonunda daha net bir iyileşme hissedeceksiniz. 12 saat henüz çok erken. Balık vitamini sıvısı varsa evde örneğin Biyoteknik Vitafish 8 TL ondan her 50 litre akvaryum suyu için 10 damla yüzdüğü suya damlatırsanız iyi olur yeminede bir damla damlatabilirsiniz kuru yemine yemi yalnız abartmayın az verin yiyorsa. Yemiyorsa zaten yem vermenin anlamı yok. Mikofish  kullanıyorsunuz bu arada değilmi?

  
mesutok2015-03-04 09:36:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceykan42Çevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2015
İl: Konya
Mesaj: 87
ceykan42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2015 10:54
[QUOTE=mesutok] Onlar çürümenin belirtisi ama ilaç etkisini gösterir yakında onlar geçer, Biraz daha çok az sarartabilirsiniz suyu ilaçla biraz açık gibi tonu çok az daha abartmadan sarartın mümkünse ama olmuyorsa damlattığınızda abartmayın sararma oluyorsa 5-6 damla mikofish daha damlattığınzda iyi olur. 2. gün sonunda daha net bir iyileşme hissedeceksiniz. 12 saat henüz çok erken. Balık vitamini sıvısı varsa evde örneğin Biyoteknik Vitafish 8 TL ondan her 50 litre akvaryum suyu için 10 damla yüzdüğü suya damlatırsanız iyi olur yeminede bir damla damlatabilirsiniz kuru yemine yemi yalnız abartmayın az verin yiyorsa. Yemiyorsa zaten yem vermenin anlamı yok. Mikofish  kullanıyorsunuz bu arada değilmi?

[URL=#][/URL][URL=#]</a>  [URL=#]</a>

[/QUOTE]

Dun aksam yem attim yemedi hemen dip sifonuyla cektim dediginiz gibi az daha sarartayim balik vitaminini alirim isitici sorunlu cikti 26 yapiyorum 28e cikiyor su isisi 24 yapiyorum bu seferde 25 e yada 24e dusuruyor delirdim inanin roxin 100 watt verdiler celik kirilmaz patlamaz dediler heves edip aldik 40tl verdim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2015 11:01
Götürün değiştirin bozuksa, smart diye marka var ona yakın fiyatta hatta daha ucuz 100 watt 20 TLye almıştım yakınıma hediye sorunsuz çalışıyor bir yılı geçti. 25 derecede sabit duruyorsa sorun olmaz 25 derece uygun. Yem vermeyin bence gerek yok yemiyorsa deneyin yemi almaya yemeye başladığında zaten iyileşiyor demektir sancıları durmuş demektir sadece denemek amaçlı çok az atabilirsiniz yemiyorsa alın sudan. Hala soruma cevap yazmadınız mikofish ilacı kullanıyorsunuz değilmi?  çünkü bu yüzgeç erimesi metilen mavisiyle durmaz. Biyoteknik Vitafish balık vitamini alırsanız üzerinde kaç litre akvaryuma kaç damla damlatılacağı kutusunda yazıyor. Isıtıcıyı dikte tutabilirsiniz birde son zaman ısıtıcıları artık pek kaliteli değil sadece cam kısmı su içinde kalsa yeterli üst siyah plastik kısmı özellikle elektrik kablosunu sokmasanızda olur su alıp çalışmaya biliyor yeni markalar, Tetranın ısıtıcısıda fena değil onunla değiştirin arkadaşım kullanıyor memnun 100 watt herhalde en fazla 40 TL falandır akvrayumcuda varsa onu verin o markayı alın sonuçta sorunlu çıktı sattığı mal kabul eder. mesutok2015-03-04 11:06:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceykan42Çevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2015
İl: Konya
Mesaj: 87
ceykan42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2015 11:11
[QUOTE=mesutok] Götürün değiştirin bozuksa, smart diye marka var ona yakın fiyatta hatta daha ucuz 100 watt 20 TLye almıştım yakınıma hediye sorunsuz çalışıyor bir yılı geçti. 25 derecede sabit duruyorsa sorun olmaz 25 derece uygun. Yem vermeyin bence gerek yok yemiyorsa deneyin yemi almaya yemeye başladığında zaten iyileşiyor demektir sancıları durmuş demektir sadece denemek amaçlı çok az atabilirsiniz yemiyorsa alın sudan. Hala soruma cevap yazmadınız mikofish ilacı kullanıyorsunuz değilmi?  çünkü bu yüzgeç erimesi metilen mavisiyle durmaz. Biyoteknik Vitafish balık vitamini alırsanız üzerinde kaç litre akvaryuma kaç damla damlatılacağı kutusunda yazıyor. Isıtıcıyı dikte tutabilirsiniz birde son zaman ısıtıcıları artık pek kaliteli değil sadece cam kısmı su içinde kalsa yeterli üst siyah plastik kısmı özellikle elektrik kablosunu sokmasanızda olur su alıp çalışmaya biliyor yeni markalar, Tetranın ısıtıcısıda fena değil onunla değiştirin arkadaşım kullanıyor memnun 100 watt herhalde en fazla 40 TL falandır akvrayumcuda varsa onu verin o markayı alın sonuçta sorunlu çıktı sattığı mal kabul eder.
[/QUOTE]
evet 15 tlye onu aldim mikrifishi aldim dun baligi eklemeden koydum yayildi 22 cc kadar doktum dun kendi suyundan 60lt su 25ltrede dinlenmis su ekledim kendi suyunda metilen mavisi oldugu icin az yesil gibi oldu ama bariz sarilik belli simdi 5 cc daha doktum yunus cok stresli bi assagi bi yukari yuzuyor ustunu kapattim oyle duruyor stresi azalir isi sorununuda cozdummu sorun olmayacak

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2015 11:23
İnşaallah iyi olur, sorun değil biraz metilen mavisi etkisi olması zararı olmaz. Vitamin sıvısıda balıkların stresini alıyor azaltıyor faydası olur onunda eklediğinizde. 2 gün sonra inşaallah daha iyi olur erime sancıları durdumu kendine gelir diye düşünüyorum. mesutok2015-03-04 11:27:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceykan42Çevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2015
İl: Konya
Mesaj: 87
ceykan42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2015 11:26
[QUOTE=mesutok] İnşaallah iyi olur, sorun değil biraz metilen mavisi etkisi olması zararı olmaz. Vitamin sıvısıda balıkların stresini alıyor azaltıyor faydası olur onunda eklediğinizde. 2 gün sonra inşaallah daha iyi olur erime sancıları durdumu kendine gelir diye düşünüyorum.[/QUOTE]

Ins. Hocam bugun onuda halledecem yarin nobete gitcem isitici yuzunden gozum arkada kalsin istemiyorum isten geldigim gun aksam yuzde 10 kadar su cekip taze su ekleyecem tekrar mikrofish damlatcam bu sekilde bi plan cizdim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2015 11:27
 2 gün sonu biraz su değişimi yapmak isterseniz yaparsınız yerine biraz taze su koyarsınız bir kaç damla daha mikofsih damlatırsınız abartmadan sarı tonu korursunuz gerisi beklemek. 4. güne balık kendine gelirse erimeler durursa iyi baktınız tam geçmedi ayırmışken balığı, su değişimi yaparsınız biraz daha mikofsih damlatırsınız bir 3 gün daha tedaviye devam edebilirsiniz.
Bazen hastalık geçer öyle görürsünüz ama kuyrukta bir açık yara yahut bir bakteri kaldığında toplu iğne başı kadar uçak bile olabilir bu nokta farketmeye bilirsiniz, balığı ana tanka alınca 2 hafta içinde erime yeniden başlayabilir. Onun için bu balık iyileşse bile ana tanka salınca gözünüz 1 ay bu balığın kuyruğunda olsun, hatta gözünüz her sabah uyandığında sağlıklı dönemde bile balıkları incelemek lazım kuyrukta erime varmı, yaralanan balık varmı aksi birşey varmı, yani sadece yem atmak yeterli değil balıklara.
Yüzde 10 su değişimi çok az gelebilir, Ben sizin yerinizde olsam 1/4 yapardım. 
mesutok2015-03-04 11:31:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceykan42Çevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2015
İl: Konya
Mesaj: 87
ceykan42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2015 11:35
[QUOTE=mesutok] <span style="line-height: 16.7999992370605px;"> 2 gün sonu biraz su değişimi yapmak isterseniz yaparsınız yerine biraz taze su koyarsınız bir kaç damla daha mikofsih damlatırsınız abartmadan sarı tonu korursunuz gerisi beklemek. 4. güne balık kendine gelirse erimeler durursa iyi baktınız tam geçmedi ayırmışken balığı, su değişimi yaparsınız biraz daha mikofsih damlatırsınız bir 3 gün daha tedaviye devam edebilirsiniz.</span><div style="line-height: 16.7999992370605px;">Bazen hastalık geçer öyle görürsünüz ama kuyrukta bir açık yara yahut bir bakteri kaldığında toplu iğne başı kadar uçak bile olabilir bu nokta farketmeye bilirsiniz, balığı ana tanka alınca 2 hafta içinde erime yeniden başlayabilir. Onun için bu balık iyileşse bile ana tanka salınca gözünüz 1 ay bu balığın kuyruğunda olsun, hatta gözünüz her sabah uyandığında sağlıklı dönemde bile balıkları incelemek lazım kuyrukta erime varmı, yaralanan balık varmı aksi birşey varmı, yani sadece yem atmak yeterli değil balıklara.
<div style="line-height: 16.7999992370605px;">Yüzde 10 su değişimi çok az gelebilir, Ben sizin yerinizde olsam 1/4 yapardım. 


[/QUOTE]

Bir hafta burda tutmayi dusunuyorum bu tankta durunca gozumun onunde oluyor hem daha iyi besleyip o sekilde birakcam ana tanka vucudu soldu suda birseyler ucusuyor bunu kazanmasi icin bir muddet bu tankta kalmasi cok iyi olacak tedavi bitince sayet yem yemeye baslarsa bemix ampul kirip yemine damlatip yedircem ins. Sag salim bu hastaliktan kurtulursa

Evt haklisiniz 20 litre kadar degisim yapabilirim nobetten geldigim gun yeterki huzurlu mutlu olsun bana yeter suan bana muhtac ustumuze duseni yapmaliyizceykan422015-03-04 11:37:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2015 11:39
Yüzdüğü suya bemik ampul ekleyebilirsiniz. dozunu biliyorsanız, dün zaten tavsiye etmiştim bir link ekleyerek, ozaman balık vitamini sıvısı almanız şart değil. Beyaz sümüksü şeylerse uçuşan balığın mukozadan kopan ölen bakteri şeritleri olabilir. Duruma göre su değişimi yapıp taze su eklersiniz 2 günde bir. Balık iyiye giderse çokta ilaç takviyesi yapmayın zaten uçlardaki erime durur yüzgeç rengini alır erime olmaz anlarsınız. Olumsuz giden bir şey geliştiğinde bolca su değişimi yapın. bundan sonraki günlerde ilacı abartmadan kullanın gerektiğinde 3. günden sonra ilaç kullanmaya gerek kalmayadabilir iyileşmişse.mesutok2015-03-04 11:42:01

Beğenenler: [T]169121,halil05[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceykan42Çevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2015
İl: Konya
Mesaj: 87
ceykan42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2015 11:48
[QUOTE=mesutok] Yüzdüğü suya bemik ampul ekleyebilirsiniz. dozunu biliyorsanız, dün zaten tavsiye etmiştim bir link ekleyerek, ozaman balık vitamini sıvısı almanız şart değil. Beyaz sümüksü şeylerse uçuşan balığın mukozadan kopan ölen bakteri şeritleri olabilir. Duruma göre su değişimi yapıp taze su eklersiniz 2 günde bir. Balık iyiye giderse çokta ilaç takviyesi yapmayın zaten uçlardaki erime durur yüzgeç rengini alır erime olmaz anlarsınız. Olumsuz giden bir şey geliştiğinde bolca su değişimi yapın. bundan sonraki günlerde ilacı abartmadan kullanın gerektiğinde 3. günden sonra ilaç kullanmaya gerek kalmayadabilir iyileşmişse.[/QUOTE]

Simdi soyle yapsam nasil olur 2. Gun 20 litre su degisimi yapip sarimtrak rengi alincaya kadar ilac dokcem bu sekilde 4. Gunde dahil bu suda yuzecek. 5 gun su degisimi yapcam 4/1 bu sekilde iki gunde bir suyu tazeleyecem o ilac gidene kadar tabi bunlar hastalik durdu iyilesme baslayinca yapicam bir hafta bu sekilde gozetim altinda olacak baktim balik cok iyiye gidiyor bir hafta daha burda tutcam bol besleyip enerjisi yerine gelsin diye bu surede disilerimde yavrulari almis olurum ve bir haftada onlari iyi beslemis olurum bu yontem aslinda cok iyi tabi balik stress yaparsa hastalik grcti bir hafta gozetledim sorun yok o durumda tanka salarim olmassa

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2015 12:02
Olur 2 günde bir su değişimi yalnız o ilaç firması zaten dozu çok yüksek tutmuş, dozdan fazla asla kullanmayın gerektiğinde su değişimi yapın tereddütünüz olursa inceltin su değişimiyle. Su değiiminden sonra birkaç damla eklemenin zararı olmaz ama dozu aşmayın. Önemli olan ilk uygulamadan sonra balığın o suda yüzdüğü ilk 2 gün bu gün geçmişse zaten iyileşme olması bekleniyor genelde hep oluyor. İnşaallah sizdede olacak. 5 günden sonra 3 günde birde su değişimi yapsanız yeter ve ilaç kullanmadan izlersiniz yüzgeç normal rengini olur uçtaki erime belirtileri gitmişse ilaca daha gerek yok. Yani siz bilirsiniz sonrasında ayrı besleme olayını çokta gerekli değilse ana tanka salabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir