erken yumurta


isasaritasÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 50
isasaritasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2013 01:05
Herkese selamlar, saygılar.
Arkadaşlar daha önceleri kısa süreli balık beslememe rağmen malawi türlerini beslemeye yeni başladım.
Yeni çıkmış yavrudan aldığım balıklarım henüz 4.5 aylıklar. bir adet beyaz prenses, 2 adet sarı prenses, 5 adet yunus ve bir adet iceman. en cok gelişen sarı prenses. cetvel ölçümü ile 5.2 cm. 
akvaryumum 24-25 derece sıcaklıkta. yavrudan yetiştirdiğim için eskiden kalma 50 litrelik bi akvaryumum var. küçük oldugunun farkındayım ama balıklarımda henüz cok ufaklar diye düşünüyordum. sanırım bi hata yaptım ve erkek dişi ayrımını yapmak için tarçın kullandım. erkek sp  dişiyi zorladı ve 5.2 cm olan dişi ağzına yumurta aldı. henüz ufak oldugu için sağlık durumu ne olur. ele alıp kusturacak kadar dayanıklı mıdır. ya da beklemelimiyim. 2 gündür ağzına lokma koymadı. hasta oldugunu sanmıyorum cünkü ankara etlik veteriner enstitüsünden alma özel ilaçlar kullanıyorum ve hepsi cok sağlıklı. ne yapmalıyım acil yardımınızı beklıyorum.
Şimdiden teşekkürler...




bu arada bi ayrıntıyı unuttum kullandığım ilaçlar kesinlikle kimyasal değil serum tabanlı ilaçlar. balık çiftliklerinde ve tüketim amaçlı yetiştirilen balık çiftliklerinde kullanılan ilaçlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_erkan_Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/04/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 1175
_erkan_Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2013 08:59
Öncelikle hayırlı olsun yalnız ben şunu anlamadım
etlik veteriner enstitüsünden alma özel ilaçlar     bunlar nelerdir ve ne için kullanıyorsunuz.
sorunuza gelince dişi küçükken yumurta aldıysa biraz büyümesi yavaşlayacaktır ama size tavsiyem kusturmayın bırakın anneliğe alışsın. sağlıklı hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

isasaritasÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 50
isasaritasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2013 22:32
Tarım ve köy işleri bakanlığına bağlı bi enstitü. Ankarada.
 Türkiye'nin herhangi bi yerinde yaşanan bi hayvan hastalığı burada inceleniyor. Her türlü hayvan hastalığına karşı her ilaç üretiliyor. 
Yani hayvanlar için tam teşekkürlü bir araştırma hastanesi diyebiliriz :D  karın çökmesi hazımsızlık parazit ve diğer balık hastalıkları için neler kullanabileceğimi sormuştum. Karma bi serum ilaç verdiler. Mikrop kırıcı ve bağışıklık içinmiş. Adaptasyon falan bişeyler de dediler ama Latince'ye fazla girdikleri için net aktaramıyorum ama kısacası köpekler için yapılan gençlik aşısının balık versiyonu demişti :D
umarım sorunu cevaplayabildim :D
ayrıca tavsiyen için teşekkür ederim. bende bu yolu seçmiştim ama balık yumurtaları gözüme baka baka kustu diğerleride afiyetle yedi. sanırım tecrübesizlikten :D güzel güzel yemini yiyor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir