ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
isasaritas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ekim 2013 00:30
Son Ziyaret:
20 Kasım 2021 20:00
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
isa sarıtaş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsa Sarıtaş

SON 10 MESAJI

Cüce Vatoz Yavrularım Çıkmış, Ne Yapmalıyım?
[QUOTE=radyasyon35]

Çiftler kardeş olunca albino çıkma olasılığı mı artıyor?[/QUOTE]

evet
albinoluk genetik bi bozukluktur. kardeş çiftlerde görülme olasılığı normalden daha fazla
Cüce Vatoz Yavrularım Çıkmış, Ne Yapmalıyım?
Beyazlar kırmızı göz albinodur. Anne baba kardeştir büyük ihtimal. Siyahlardan daha değerliler.
5-6 aylık 4.5 cm sarı prensesimin ilk yavruları :D
Ben ilk seferde 12 ikinci seferde 5 yavru aldım. ilk kusturmadan sonra 2. gün anne yem yememeye devam ediyorsa yavru vardır demektir. benim balığım 4-5 gün yem yemedi o yüzden kusturmaya karar verdim.
47-37-45 kübik Akvaryuma tür tavsiyesi
Rica ederim. Fakat dediğim gibi salyangoz çeşiti beslemeyecekseniz katil salyangozu ihmal etmeyin. 1 ya da 2 tane mutlaka ekleyin.
5-6 aylık 4.5 cm sarı prensesimin ilk yavruları :D
Tankta sadece anne varsa bir şey yapmanıza gerek yok. fakat başka balıklar da varsa yavruları ayırmalısınız. yoksa diğer balıklar ve ortalama 2 hafta sonra falan da anne yavruları yiyecektir. 4 cm den sonra yavruları diğerlerinin yanına koyabilirsiniz. alpino242015-01-23 19:08:21
47-37-45 kübik Akvaryuma tür tavsiyesi
Akvaryumunuz hayırlı olsun. Açıkçası benimde bitkili tecrübem fazla yok. Sadece ilgilenen arkadaşlarımın tecrübelerinden bahsettim biraz. Bitkili akvaryumlarda havalandırmaya cok ıhtıyac olmadıgını bılıyorum. fotosentezle o iş halloluyor.  Dalga yaratmayacak pipo filtreler kullanıyorlar genelde. Artı olarak ekosistemi tamamlamak için balık takviyesi de yapmalısınız. Kullandığınız bitkiler yosun kökenli değilse cüce vatoz imkanınız varsa L serisi ya da albino tavsiye ederim.Çok güzel görüntü veriyorlar ayrıca bitkilide güzel büyüme ve gelişme gösteriyorlar. yoksa siyah cüce vatozda ekleyebilirsiniz. üretim düşünmüyorsunuz sanırım. o yüzden 5-6 tane kadar 4-5-6  cm civarı tavsiye ederim. Ayrıca katil salyangoz almalısınız mutlaka. aksi takdirde değersiz  ve aşırı derecede fazla değişik bi tür salyangoz çoğalmaya başlıyor. cinsini bilmiyorum fakat ufacık akvaryumda yüzlerce olabiliyorlar. çirkin bi görüntü oluyor. katil salyangoz bunları yiyebiliyor.Birde  Tabiki bitkilide yaşayacak balıklar da edinmelisiniz. neon olabilir. moli olabilir. kılıçkuyruk ay kuyruk ya da endler tercih edebilirsiniz. ya da tek tür lepistes. black white tavsiye edebilirim. fiyat olarak ortalama ne cok fazla ne değersiz. Erkekleri de büyük ve güzel kuyruklara sahip oluyor. Üretici tanıdıklarım da var. düşünürseniz görüştürebilirim. bitkili akvaryumunu bozmuştu en son. kaldıysa elindeki bitkilerden de mutlaka hediye edecektir.
Sp demasoni akvaryumum
Demasoniler utangaç balıklar diye biliyorum. Hele birde akvaryumda farklı ve baskın bir tür daha varsa bu utangaclıkları devam edebilir. Malawi Gölünde de ırk olarak diğer türlerden küçük oldukları için saklanmayı seviyorlardır.
47-37-45 kübik Akvaryuma tür tavsiyesi
Ozan bey bilmiyorum bitkili akvaryum tecrübeniz var mı ama bitkili akvaryum bakması ve ilgilenmesi biraz zordur. sonuçta lepistes ve vatoza yine ihtiyacınız olur. ya da kerevit ve salyangoz tarzı da düşünebilirsiniz. fakat illa kurucam derseniz bitki de hediye edebilirim. Ben değil ama arkadaşlarımdan kuran kısa süre sonra vazgecen cok oldu oluyor. Gübresi, aydınlatması, toprağı, temizliği, bitkilerin dikimi, maşası makası cımbızı budaması bayağı meşakkatli biraz maaliyet ve zaman isteyen bir akvaryum türü.
ama diğer türlü de zevkli olabiliyor. tabi yine zamana bağlı olarak.
düşündüğünüz akvaryumun da boyutları göz önünde bulundurulduğunda emeğinizin karşılığını ne kadar alırsınız bilemem.
lepistesler ise hareketli bir o kadar da renkli balıklardır. 7-8 dişi 3-4 erkek tek cins lepistesle güzel bir akvaryum kurabilirsiniz. vatozlar da ayrı bir görüntü katacaktır. aynı zamanda güzel bir arka fon artı güzel ve renkli dekorlarla istediğiniz renk uyumunu yakalayabilirsiniz.
Tercih tabiki sizin. ben sorunuza karşılık olarak sadece kendimce avantaj ve dezavantajları söyledim. Karar sonucta size ait :D
İcemanım öldü bir bakın
Geçmiş olsun hocam. 
üzüldüm. umarım kalanları kurtarırsınız. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.