Eş discus alırken nelere dikkat etmeli


discusmaniaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 620
discusmaniaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2006 00:17

Değerli discus forumu ve discus müptelaları  , son günlerde ilanlarda  sıklıkla görmem hasebi ile eş discus satın alınırken nelere dikkat etmeli onları yazmak istedim, eksiklik olursa (Bir çırpıda aklıma gelenleri yazdığım için unuttuğum olabilir)  uyarın lütfen;

1- Mümkünse alacağım eş discusları gidip görürüm.

2-Mutlaka eş olduklarının kanıtlanmasını isterim, bu yavruları bakarken çekilmiş video olsa iyi olur yoksa aynı konulu fotoğrafta olur tabii.

3-Eş alacaksam mutlaka garanti çift almayı yeğlerim çünkü her eş discus uyumlu çift çıkacak diye bir kayıt yok. (Garanti çiftten biz yavru alacağız diye de bir kayıt yok tabi,becerimize ve balıklara kalmış)

4-Yaşlarını mutlaka öğrenirim, çok yaşlı iseler almam. (Bence 3 yaş üzeri alınmasa iyi olur)

5-Şayet yavru alınmışsa -ki mutlak tercih sebebi olmalı- hangi değerlerde alındığını mutlak öğrenirim, ve alacağım andaki su değerlerinide öğrenirim.

6-Eş olduklarını kanıtlamak istemeyen, buyrun gelin görün veya işte yavrularını bakarken fotoları-videoları  bu demekten kaçınan satıcılarla muhatap dahi olmam.

7-Ne zamandır satan şahısta olduğunu , kimden aldığını, neden satmak istediğini öğrenmeye çalışırım.

8- Sorduğum sorulara kaçamak cevap veren,kanıtlamaktan kaçınan,çifti sürekli öven insanlarla geçirdiğim vakite yanmamak için görüşmeyi hemen nihayetlendiririm.

9- Satılan eş balıkların tek tek piyasa ederinin toplamının çok çok üstünde veya iki balığın toplam ederi kadar satanlardan uzak dururum.

10- İki dişi discus eş diye satılamaya çalışılabilir bu durum için her ihtimale karşın cepheden çekilmiş foto isterim her ne kadar garanti cinsiyet tespiti olmasada bazı discuslar cinsiyetlerini aleni göstereceği için bilen bir arkadaşa sorarım.( Her ihtimale karşın 2. maddeye uyarım)

Değerli discus forumu kullanıcıları kıstaslar tarafımdan belirlenmiş olup beni bağlar güvenen arkadaşlar uyarlar, diğerleri ise uygun bulduğunu yapmakta tabiiki hürdür.

Saygılarımı sunarım...

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fishermanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/11/2005
İl: Izmir
Mesaj: 176
fishermanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2006 01:13
merhaba Erdal bey, böyle bir konu açtığınız için teşekkür ederim. bence satan insana soru sormaktan ziyade balıkları bulundukları tankta görmekle en iyi sonucu alabiliriz. sağlık yönünden ele alırım. tankın bize bakan cam yüzeyinin üstüne elimizi kaldırdığımızda sağlıklı bir discus hemen gelir. balığın formuna bakmak da önemli vücudu uzamış gözleri büyük bir discusun büyümesi durmuş demektir. ben ce burada en önemli olan discusun iki tane yan yüzgecinin ikisinide açıp kapatmasıdır. eğer bu yüzgeclerden biri devamlı kapalıysa kesinlikle alma taraftarı olmam. özellikle tanktaki ortama bakarım, dışkılarına tabi burada herkes sizin gibi bakamamış (su değişimleri güzel yapılmamış, fazla özen gösterilmemiş) olabilir eğer balığın formu hoşunuza gittiyse ben bunu adam ederim derseniz kendi bilgilerimle bunu düzeltirim demekte önemli yavru alacağım gözüyle bakarsanız yanılmış olursunuz. eğer balıkları konide yumurta yapmış başını bekliyor bir şekilde görmediyseniz alacağımız discusları diğer balıkların bulunduğu ortamda eş tutmasını beklemek en iyisi olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir