eski akvaryum, siyah kum+siyah arka fon?


Rasengan497Çevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 11
Rasengan497Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2013 22:57
Merhaba arkadaşlar, 64*26*38h boyutlarında 63 litre bir akvaryumum var. Bundan 4 yıl önce 1 yıllık bir tecrübem oldu bu akvaryumla. Üniversiteyi kazanınca kaldırmak zorunda kalmıştım şehir dışıdna okuduğum için. Şu an maddi durumlardan ötürü daha büyük bir tanka geçemiyorum fakat nedendir bilmiyorum 4 yıl sonra bu tutku beni dürtüklemeye başladı yeniden :) Aynı tankı tekrardan kullanmak istiyorum fakat kurumuş silikonlar bir sorun çıkarır mı bilemiyorum. Akvaryumum yağmur marka. Sizin tecrübeleriniz nedir bu konuda merak ediyorum. 

Ayrıca tankı bitkili ve canlı doğuran tankı olarak kurmayı düşünüyorum, siyah hagen kum ve siyah arka plan düşünüyorum ışık altında çok güzel gözüküyor fakat ışık kapalı iken gündüz çok karanlık olur mu acaba akvaryum, bir fikriniz var mı? Ya da başka bi kombinasyon önerir misiniz bitkili akvaryum için, aquaclay haricinde (rengini pek sevmiyorum) :)

Eski akvaryumdan kalma mango köküm vardı, uzun süre kullanmadım kurumuştur; kuruyan kökün salınım yapmadığını okumuştum bir yerden. Fakat benim köküm çok tozlandı bunu kaynatmadan kullanabilir miyim? Kaynatırsam tekrar salınım yapacağından korkuyorum. Memleketten dereden taş toplayacağım dekor olarak bir de. Bu tür taşlar salınım yapar mı? Gerçi suyu sertleştirmeleri canlı doğuranlar için daha iyi ama saldığı metaller canlı doğuranları tehlikeye sokar mı? Buna göre kökü veya kayaları akvaryuma sokmaktan vazgeçeceğim. 

Şimdiden teşekkürler, umarım yakın zamanda sizin aranıza katılacağım.
Rasengan4972013-04-10 22:57:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GörkemÖzdemirÇevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 477
GörkemÖzdemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2013 23:05
Merhaba,

Fazlasıyla sıcaklık değişikliklerine maruz kalmadıysa akvaryumunuzun hala kullanılabilir olacağına inanıyorum. Yine de su doldurup 2 - 3 gün gözlemlemekte fayda var.

Siyah kum ve siyah fon gündüz dahi bayağı bir karanlık görünüyor. 

Eski akvaryumunuzu su doldurarak deneyecek olursanız mangrow kökünü de içine koyarak gözlemleyebilirsiniz. Derelerin akıntılı kısımlarındaki kayaları tercih ederseniz akıntıdan dolayı tortuları olmayacak ve kaynatarak salınım testi yaptığınız esnada suda renk değişimi olur ise daha emin davranabileceksiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Rasengan497Çevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 11
Rasengan497Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 00:42
Teşekkürler, 

Akvaryum ev içinde kaldığı ve istanbulda yaşadığım için ciddi sıcaklık değişimlerine maruz kalmadığı kanaatindeyim. 

Siyah fon dışında başka bir renk ya da siyah kum dışında bitkiler için başka bir kum önerir misiniz? Çok zorlu olmayan, co2 ve ışık ihtiyacı çok olmayan bitkiler kullanacağım (anubias, elodea, tilki kuyruğu vb.) başlangıç olarak o yüzden torf ya da gübre düşünmüyorum şimdilik. Belki ileride sıvı gübre kullanırım. 

Taşlar konusunda tavsiyenizi dinleyeceğim.

Son olarak, 18 watt grolüx florasan kullanıyordum o zamanlar. Lamba hala çalışıyor, yanına bir lamba daha koymak istiyorum fakat kapağa sığmıyor. t5 lamba taksam bu kez de balast sığmıyor. Bunun yerine dalgıç lamba alıp kapağa taksam bir sorun olur mu? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Rasengan497Çevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 11
Rasengan497Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2013 20:19
Akvaryumu doldurdum, içine de kökü koydum. 2 gün bitti 3. günde şu an akvaryumda herhangi bir sızıntı yok. Kök suyu sararttı yine oldukça sarı görünüyor. Kökü kullanmak da istiyorum fakat canlı doğuran besleyeceğim ve suyu yumuşatmasından korkuyorum. Ayrıca bu suyu sarartma konusunda yapabileceğim hiçbir şey yok mudur? Dış filtre kullanacağım dış filtrenin bu rengi alan bir materyali var mıdır?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir