ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Rasengan497
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mart 2009 10:10
Son Ziyaret:
26 Kasım 2020 20:22
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Şahin Bilgücü
Doğum Tarihi:
17 Haziran 1992
Yaş:
31
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Şahin Bilgücü

SON 10 MESAJI

Garra Rufa Günlüğüm
[QUOTE=Kemal KİREZCİ] Ben Boscow Blue larımın yanına aldım Garra Rufalarımı. Gayet iyi anlaşıyorlar bir sıkıntı yok.
Yanlız ben büyümeleri konusunda herhangi bir olumsuzluğa rastlamadım. Çok büyümediler daha. 3-4 aydır boyları hemen hemen aynı. Göz alışkanlığı mı diye özellikle dikkat ediyorum, ama bir fark yok gibi.
[/QUOTE]

[QUOTE=umutgunay] [QUOTE=Rasengan497]Ben de bugün 2 adet garra rufa aldım -yosunlanmaya yeni başladı akvaryumum fakat hemen önlem alayım dedim.- akvaryumcuya sordum gerçi bir problem çıkmaz dedi ama ben bir de size sormak istiyorum.

Canlı doğuranlar ile arası nasıl?

Kaç derecede beslemek gerekir? Lepistes, plati, moli, çöpçü, cüce vatoz ve garra rufa var bitkili tankımda. 24 derecede çok rahat hepsi. Garra rufa için sıcaklığı arttırmam gerekir mi?

Ve evet yemledikten sonra karınları çok şişiyor ilk başta ben de hamile olmalarından şüphelendim :)
[/QUOTE]
Tebrik ederim, iyi bir seçim yapmışsınız. Sıcaklık konusunda herhangi bir müdahale yapmanıza gerek yok, Canlı Doğuranlarla aynı şartlarda rahat rahat yaşar. Sıcaklığı da Canlı Doğuranlara göre yaparsınız. Onlarla da arası gayet iyi. Ne bir saldırganlığını gördüm, ne farklı bir zararını... Herkes kendi hâlinde takılıyor...
[/QUOTE]


Teşekkürler, şimdilik bir problem görünmüyor gerçekten. İlk aldığımda korkmuştum çok hareketli olduklarından dolayı fakat akvaryuma alıştıklarını düşünüyorum, sakinleştiler biraz daha. 

Akvaryumumun buhar camı yok. Acaba atlama ihtimalleri var mıdır bu balıkların? Su seviyesini indirmem gerekir mi? 
Rasengan4972013-05-06 00:43:58
Garra Rufa Günlüğüm
Ben de bugün 2 adet garra rufa aldım -yosunlanmaya yeni başladı akvaryumum fakat hemen önlem alayım dedim.- akvaryumcuya sordum gerçi bir problem çıkmaz dedi ama ben bir de size sormak istiyorum.

Canlı doğuranlar ile arası nasıl?

Kaç derecede beslemek gerekir? Lepistes, plati, moli, çöpçü, cüce vatoz ve garra rufa var bitkili tankımda. 24 derecede çok rahat hepsi. Garra rufa için sıcaklığı arttırmam gerekir mi?

Ve evet yemledikten sonra karınları çok şişiyor ilk başta ben de hamile olmalarından şüphelendim :)
Kok sorunu :) nasil olucak bu is...
[QUOTE=Tamer Şehitoğlu] [QUOTE=Tamer Şehitoğlu]Şöyle yapın:kökün tabana gelecek kısmına çiviyle tahta bir plaka çakın  plakanın 30x30 şeklinde olması yeterlidir.Ama plaka tabana paraler olmalı.Ondan sonra kökü tabana oturtturun.plakanın üzerini de kumla kapatın.Böylece taşla misineyle uğraşmazsınız.Ayrıca plaka kumun altında olduğu için hiçbirşey yokmuş gibi görünür.[/QUOTE] [/QUOTE]

Fikir güzel fakat çivi paslanmayacak mı o suyun içinde onu merak ettim.
Bence yassı bir-iki kaya edinip misina ile görünmeyecek yerlerinden bağlayabilirsiniz. Üstüne de kum geleceği için gözükmez. 
64 litre tankta esneme
Evet akvaryum henüz kurulu değil. Bende de güvenlik hesaplamasında 3.8 gözüküyor. Sabaha kadar herhangi bir sorun olmadı şimdilik. Bugün kayıt kuşak işini görüşmeye gideceğim. Teşekkürler ilginiz için.
64 litre tankta esneme
Kusura bakmayın onu söylemeyi unuttum. 6mm cam
64 litre tankta esneme
Merhaba arkadaşlar, 64*26*38h akvaryumum var 64 litre. Akvaryumu 3 yıl önce kullandım daha sonra ara verdim ve bu gece tekrar kurdum. Kurmadan önce sızıntı olup olmadığını öğrenmek için içini doldurup 4 gün bekledim ve bugün akvaryumu kurdum. Fakat 1 mm lik bir esneme var ön camda ve ben bunu önceden de böyle kullanıp kullanmadığımı hatırlamıyorum :) Akvaryum yağmur marka. 12 kg hagen kum var tabanda. Sizce bu esneme normal midir? Normal değil ise ne yapmalı? Akvaryum şu an kurulum aşamasında balık, bitki vs. yok içinde. 1 saat geçti bir şey gözükmüyor şimdilik.  Şimdiden teşekkürler... Rasengan4972013-04-16 02:36:45
eski akvaryum, siyah kum+siyah arka fon?
Akvaryumu doldurdum, içine de kökü koydum. 2 gün bitti 3. günde şu an akvaryumda herhangi bir sızıntı yok. Kök suyu sararttı yine oldukça sarı görünüyor. Kökü kullanmak da istiyorum fakat canlı doğuran besleyeceğim ve suyu yumuşatmasından korkuyorum. Ayrıca bu suyu sarartma konusunda yapabileceğim hiçbir şey yok mudur? Dış filtre kullanacağım dış filtrenin bu rengi alan bir materyali var mıdır?
eski akvaryum, siyah kum+siyah arka fon?
Teşekkürler, 

Akvaryum ev içinde kaldığı ve istanbulda yaşadığım için ciddi sıcaklık değişimlerine maruz kalmadığı kanaatindeyim. 

Siyah fon dışında başka bir renk ya da siyah kum dışında bitkiler için başka bir kum önerir misiniz? Çok zorlu olmayan, co2 ve ışık ihtiyacı çok olmayan bitkiler kullanacağım (anubias, elodea, tilki kuyruğu vb.) başlangıç olarak o yüzden torf ya da gübre düşünmüyorum şimdilik. Belki ileride sıvı gübre kullanırım. 

Taşlar konusunda tavsiyenizi dinleyeceğim.

Son olarak, 18 watt grolüx florasan kullanıyordum o zamanlar. Lamba hala çalışıyor, yanına bir lamba daha koymak istiyorum fakat kapağa sığmıyor. t5 lamba taksam bu kez de balast sığmıyor. Bunun yerine dalgıç lamba alıp kapağa taksam bir sorun olur mu? 
eski akvaryum, siyah kum+siyah arka fon?
Merhaba arkadaşlar, 64*26*38h boyutlarında 63 litre bir akvaryumum var. Bundan 4 yıl önce 1 yıllık bir tecrübem oldu bu akvaryumla. Üniversiteyi kazanınca kaldırmak zorunda kalmıştım şehir dışıdna okuduğum için. Şu an maddi durumlardan ötürü daha büyük bir tanka geçemiyorum fakat nedendir bilmiyorum 4 yıl sonra bu tutku beni dürtüklemeye başladı yeniden :) Aynı tankı tekrardan kullanmak istiyorum fakat kurumuş silikonlar bir sorun çıkarır mı bilemiyorum. Akvaryumum yağmur marka. Sizin tecrübeleriniz nedir bu konuda merak ediyorum. 

Ayrıca tankı bitkili ve canlı doğuran tankı olarak kurmayı düşünüyorum, siyah hagen kum ve siyah arka plan düşünüyorum ışık altında çok güzel gözüküyor fakat ışık kapalı iken gündüz çok karanlık olur mu acaba akvaryum, bir fikriniz var mı? Ya da başka bi kombinasyon önerir misiniz bitkili akvaryum için, aquaclay haricinde (rengini pek sevmiyorum) :)

Eski akvaryumdan kalma mango köküm vardı, uzun süre kullanmadım kurumuştur; kuruyan kökün salınım yapmadığını okumuştum bir yerden. Fakat benim köküm çok tozlandı bunu kaynatmadan kullanabilir miyim? Kaynatırsam tekrar salınım yapacağından korkuyorum. Memleketten dereden taş toplayacağım dekor olarak bir de. Bu tür taşlar salınım yapar mı? Gerçi suyu sertleştirmeleri canlı doğuranlar için daha iyi ama saldığı metaller canlı doğuranları tehlikeye sokar mı? Buna göre kökü veya kayaları akvaryuma sokmaktan vazgeçeceğim. 

Şimdiden teşekkürler, umarım yakın zamanda sizin aranıza katılacağım.
Rasengan4972013-04-10 22:57:55
Akvaryuma ne renk ışıklandırma gerekir?
Vatozların canlı doğuranları ürküttüğünü duymuştum.Cüce vatoz alırsam bu sorun da ortadan kalkar mı acaba?

Çok soru soruyorum galiba kusuruma bakmayın Tebessüm Akvaryuma arka fon olarak ne renk önerirsiniz ? Philips aquarelle ampul beyaz renk kum var koyu renk arka fon hoş durur mu sizce ya da açık mavi renk gibi sizce nasıldır?
Radinant2009-03-17 10:04:31

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.