Eskişehir akvaryum dükkanları


Burak ERDOĞANÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 875
Burak ERDOĞANÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2012 12:14
Bence ürün kadar müşteriye ilgi,alaka ve hobi ile ilgili sorunlarda da yardımcı olmalı akvaryumcular.Tabi ki o işletmeyi döndürmek içinde nakit girişleri olucak ama müşterisizde bu işler olmuyor.İnsanları 1 kere kandırırsın 2 kere kandırırsın 3. de bidaha kimse gelmez sana.Malını sattıktan sonra arkasında durmakta önemli.Sattım bitti olayı olmamalı bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

saerosÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/11/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 614
saerosÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 01:14
 Fazla yorum yapmaya gerek yok sanırım esnaflar hakkında artık Eskişehirli hobiciler bu konuda bilgilendirildi yorumlar atıldı alttan veyahut üstten olmak kaidesi ile.Zamanla daha güzel dükkanlar ve bilgili esnaf arkadaşlar görmek dileği ile.

saeros2012-03-29 03:50:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tgrttgrtÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 376
tgrttgrtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2012 08:16
Konu: hobiciden 
Gönderen: Bugün Saat 01:42 
Gönderen: lot26 
Grup: Forum Üyesi
hobiciden
Slm insanları lekelemen bence senin ayıbın bukadar araştırmacı biri gibi görünüyorsun 
keşke alacağın bitkileri daha önceden araştırsaydın bütün akvaryumumdaki bitkileri 
sinan altundan (candostum)petden aldım çok memnunum ramirezilere gelince beyaz benek çok sık 
görülen bir hastalık ve ramirezi balığıda çok hassas bir balık en az ısı değişiminde kuyruk erimesi 
gözlerinin büyümesi ve beyaz benek hastalığı görülebilen balık size hangi şehirin petleri güven 
veriyorsa ordan alış veriş yapmanı öneririm.eskişehirdeki bütün petlere sipariş üzerine istediğin 
tür bitki balık vs. malzemeyi getirtebilirsin önce alacağın bitkiye karar ver ki saksı bitkisi olmasın 
senin değiminle.

Bu mesajı neden özelden atıyorsunuz. söyleyecek bir şeyiniz varsa buraya yazınız. siz kimsiniz 21 şubatta foruma kayıt olmuşsunuz, forumda hiç bir paylaşımınız yok, birilerinin maşası olarak mı kayıt oldunuz yoksa?
tgrttgrt2012-04-01 08:17:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cengiz_HANÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 23/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 373
Cengiz_HANÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2012 00:03
Satış boyu polit,elangatus mpanga,demasoni,beyaz prenses,afra hara,yunus cikletleri stoklarımızda...
Güncel canlı listemiz;

Malavi grubu:Afra hara,Afra white top,Afra cobue,Demasoni,İceman,White tail iceman,Sarı prenses,Mavi prenses,Beyaz prenses,Yunus,Neon spot,Kenyi,Paslı ,Borleyi kadanga,Afra jalo reef,Mavi imparator,Saulosi,Portakal prenses,Auratus
Canlı doğuran:Düz kılıç,Aykılıç,Alman lepistes,Tuxedo lepistes,King lepistes,Ribbon lepistes,Yerli moli,Yerli karışık plati
Çöpçü grubu:Albino yelkenkanat çöpçü,komando çöpçü,panda çöpçü
Vatoz grubu:Damızlık cüce vatoz,Damızlık altı cüce vatoz,Satış boyu cüce vatoz,Siyah düz vatoz
Diğer canlı grupları:Joker ciklet,japon çeşitleri,papağan ciklet,pacu,neon,melek,siyah neon,Mısır ciklet
Tanganika grubu:Frontoza brundi
Karides grubu:Kaplan karides,sakura karides,Beyaz inci karides,Kiraz karides

BİTKİ GRUBU;Kripto,Saz,Tilki kuyurğu,Wallichi,Gül,Limon,Acarus,elodea,Sert burgulu saz,Java moss,riccia
                        Tatlısu midyesi,Katil salyangoz



SİYAH FULL PLASTİK KAPAKLI AKVARYUMLARDA KAMPANYAMIZ DEVAM ETMEKTEDİR...

Keyifli Hobiler;

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LooostÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 131
LooostÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2012 17:24
İyi hoş herkes birşeyler sölemiş iyi yada kötü ben şu meseleye petshop (akvaryum ) işleten dükkan sahiplerine demek istediğim şu hobici arkadaşarı kırdığınız malum ben şu dükkan bu dükkan demiyecem gel olarak hespsi öyle bir filtre iç veya dış soruyorsunu ( kesin alacaksınız ) fiyat faiş oluyor yem soruyorsunuz fiyat niye aynı faiş ( hobici elimizde yavru balık ) oluyor yok paradan alıp % 100 kar etmeye bakıyorsunuz damızlık desen yavru parasına gıdıyor gecenlerde bır markanın yemini alayım dedim 15 tl dediler mecbur aldım ama öğrendimki yem taş çatlasın 8 tl  kapalı kutu tropikal yem kızmayın dükkan sahipleri bu gerçek hobici arkadaşalar ilan veriyor masraflarını birazını karsılamak adına hemen başka merciler iletip önünü kesmeye çalışıyorsunuz neden anlamıyorum anlamda vermiyorum  o yemi 15 degilde 9-10 tl sat sende kazanki bende birdaha ki sefere yine alış veriş yapmaya gelebileyim kimse kızmasın ben 2 senedir akvaryumculardan bir şey almıyorum niyemi bana değil kendinize sorun bunu var bazı siteler alıyoruz ordan burdan 
benim bir isteğim yok olamazda ama bu hobiye gönül ve yeni başlayacak insanları kırmayın kaybeden siz olursunuz 
BENİM DÜŞÜNCEM BU ve BUNADA SAĞI GÖSTERİN

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tgrttgrtÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 376
tgrttgrtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2012 18:06
Evet gene ben Eskişehir'de akvaryum hobisinin niye ilerlemediğini, dükkanlarda satılan balıkların japondan, Canlı doğurandan, cikletten öteye gidemediğini, Güzel Bitkilerin neden gelmediğini dükkanların neden özensiz olduğunu çözdüm.
ARZ TALEP DENGESİ
Eskişehirde hep bu balıklar talep ediliyor diyor akvaryumcular Doğru çünkü Bilinçli bu işi bilimsel yönüyle sanatsal yönüyle yapan insanlar Eskişehir'den alış veriş yapmıyor, sizlere de genç ve çocuk müşteriler geliyor bunlarda henüz baba parasına baktıklarından alışverişleri ufak çaplı yapıyorlar

Bence akvaryumcuların düşünmesi gereken şu bu işi gerçekten severek ve bilinçli yapanlardan mı daha çok kazanırsınız yoksa genç ve çocuk müşterilerden, Mesela Ben Şu anda PH kontrolorlü bi CO2 sistemi almak için araştırma yapıyorum sanayi tipi mi yoksa JBL, ISTA gibi markalara mı yönelsem karar veremedim Bu PH kontrolorlü CO2 sisteminden kazanacağınız parayı kaç kişiye lepistes, yada japon satarak kazanabilirsiniz?
Şu andaki düzeninizle devam ederseniz şu olur insanlar heves eder akvaryum alır siz fiyatı şişirirsiniz o kişi heves uğruna girdiğinden en geç 1 yıl içinde akvaryumu bırakır yerine bir başkası gelir ona satarsınız ama bu tarz müşterinin eli sıkıdır -çıkartıp Elektronik kontrolorlü bir EHEIM dı filtreye 800-900 milyon para vermez, bir ısıtıcıya 80-100 TL para vermez, 150-200 tl harcayıp test kitleri almaz 500-1500 TL arasında bir para harcayıp CO2 sistem almaz, (sizler hala 5 TL'ye aqua clay satıyorsunuz, online satış sitelerinde aqua clay 2.2 TL)  jbl manado,  caribsea, seachem, oliver knot kum dan 80-100 litre para verip almaz. siz de avuçla silis kum satmaya devam edersiniz.

Günü kurtarmaktan vazgeçseniz, Önce kendi bilginizi arttırsanız sonra insanları bilinçlendirseniz, fiyatlarınızı Türkiye fiyatlarına indirseniz Emin olun her türlü harcamamı eskişehir'de yapmak isterim, bu şehirde kazandığım para neden başka şehire gitsin ki benim düşüncem bu ama malesef yıldım... Olmazmıydı Siz de Türkiye fiyatlarında satsanız ben de CO2 sistemimi sizlerden alsaydım param başka şehire gideceğine Eskişehir'de kalsaydı iyi olmaz mıydı...
Bu işi gerçekten severek yapanların bilinçli öğrenerek yapmak isteyenlerin sizin kendinize çeki düzen vermenize ihtiyaçları var sizinde onların sizlerden alış veriş yapmasına ihtiyacınız var...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LifeÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 596
LifeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2012 18:23
Merhaba,

Turan Bey, dediğiniz gibi kesinlikle arz-talep meselesi. Eskişehir'de ki akvaryumcuların hepsi çocuklara ve sıradan hobicilere göre ürünler, canlılar ve malzemeler getiriyor. Bizim gibi bu hobiyi üst sınırlarında yaşayanlara hitap edebilen bir akvaryumcu maalesef yok.

Mesela ben aradığım malzemeleri bulamıyorum. Örnek vermem gerekirse; Jbl ürünleri, bitki toprakları, Microbe Lift ürünleri, dekoratif kökler, sağlıklı bitkiler (Eskişehir'e gelen bitkilerin hepsi uzakdoğu bitkisi) ve değişik türlerden canlılar yok. Eskişehir akvaryumcuları kısır döngü içinde. Hep aynı hep aynı.

Ayrıca internette 7-8 TL'ye satılan yemleri 15 TL ye satmaya devam etsinler. İnternette daha uygun fiyata satılırken neden onlardan alalım ki..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaridESKÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2006
İl: Eskisehir
Mesaj: 209
KaridESKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2012 15:46
Değerli hobiciler.Birazda bizim açımızdan bakmaya ne dersiniz ;

Büyük fimalar ithalatçılardan yüklü miktarda mal aldıkları ve nakit ödeme yaptıkları için uygun fiyata aldıkları ürünleri uygun fiyata satabiliyorlar.

Peki ya bizim gibi küçük esnaflar neden pahalı satıyor hiç düşündünüz mü ?Pahalı aldığımız için olabilir belki ne dersiniz.124 liraya aldığımız new life spectrum yemi internette 150 - 160 liradan siz hobicilere satılıyor.( İnanmayan herkese sipariş fişlerini gösterebilirim.)Peki biz ne yapalım hem büyük firmalar tarafından eziliyoruz hem hobiciler tarafından.

Bir örnek daha vereyim dainichi veggie fx baby 2,5 kg torbası toptancıda 250 lira,izmir deki bir firma 200 liraya perekende satıyor.Adalet mi sizce bu.

Ayrıca birçok sitede satılan canlı bitkiler ( Tropica hariç ) uzak doğu ürünüdür.

Buradan tüm ithalatçılarıda kınıyorum.Küçük esnafa gelen ürün listeleri faiş fiyatlarla hazırlanıyor.Hatta bazı firmalar dolar,euro üzerinden fiyatlandırma yapıyorlar.

Kısacası parası olan ucuza alıp ucuza satıyor.Ezilende her zaman küçük esnaf oluyor.

Lütfen yazdıklarımı bir düşünün.Bende isterim en uygun fiyata alıp en uygun fiyata gerçek hobicilere satmayı,bu hobiyi bilinçli yapanlarla hem alışveriş hem sohbet etmeyi ama sizler bizi çoğu zaman kazıkçı ve bilinçsiz gözü sadece para gören insanlar olarak görüyorsunuz melesef.

HERKESE KEYİFLİ HOBİLER DİLERİZ...
Mavi Dünya Akv2012-04-08 15:52:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LooostÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 131
LooostÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2012 17:09
[QUOTE=Mavi Dünya Akv] Değerli hobiciler.Birazda bizim açımızdan bakmaya ne dersiniz ;

Büyük fimalar ithalatçılardan yüklü miktarda mal aldıkları ve nakit ödeme yaptıkları için uygun fiyata aldıkları ürünleri uygun fiyata satabiliyorlar.

Peki ya bizim gibi küçük esnaflar neden pahalı satıyor hiç düşündünüz mü ?Pahalı aldığımız için olabilir belki ne dersiniz.124 liraya aldığımız new life spectrum yemi internette 150 - 160 liradan siz hobicilere satılıyor.( İnanmayan herkese sipariş fişlerini gösterebilirim.)Peki biz ne yapalım hem büyük firmalar tarafından eziliyoruz hem hobiciler tarafından.

Bir örnek daha vereyim dainichi veggie fx baby 2,5 kg torbası toptancıda 250 lira,izmir deki bir firma 200 liraya perekende satıyor.Adalet mi sizce bu.

Ayrıca birçok sitede satılan canlı bitkiler ( Tropica hariç ) uzak doğu ürünüdür.

Buradan tüm ithalatçılarıda kınıyorum.Küçük esnafa gelen ürün listeleri faiş fiyatlarla hazırlanıyor.Hatta bazı firmalar dolar,euro üzerinden fiyatlandırma yapıyorlar.

Kısacası parası olan ucuza alıp ucuza satıyor.Ezilende her zaman küçük esnaf oluyor.

Lütfen yazdıklarımı bir düşünün.Bende isterim en uygun fiyata alıp en uygun fiyata gerçek hobicilere satmayı,bu hobiyi bilinçli yapanlarla hem alışveriş hem sohbet etmeyi ama sizler bizi çoğu zaman kazıkçı ve bilinçsiz gözü sadece para gören insanlar olarak görüyorsunuz melesef.

HERKESE KEYİFLİ HOBİLER DİLERİZ...
[/QUOTE]

Hadi diyelim yemi 150 -160 tan alıyoruz Örnek 140-145 bu fiyata sizlerden alalım ve firmalardan bahsetmişiniz bırakın ankara ile çalışmayı ticaret hane o şekide işletilmez mutlaka stok olacaktır abartıya kaçmadan ama satılan malın arkasındada durmak önemli  demisinizki pahalı alıp pahalı satıyoruz biraz arastırmacı olun örnegin sizin ayağınıza gelenden almak yerine siz gidin almaya veya orda kaç tane dükkansınız neden birlik olamıyorsunuz. Küçük esnafı idalleri ve hedefi olmalı degilmi  Örneğin toptancıdan balık alacağınıza hobiciden alın (almak yerine ölü fiyat verip müsteriyi kırıyorsunuz.) 
Başıma gelen bir olay tür değişikliği yapmak istedim önce söyle gezerek 2dişi 1 erkek sarı sordum 35-40 diyorlar akv. arkadaşlar sonra balıklarımı getirdim. benim balıklara bakınca dükkandaki balıklarla kıyaslayamıyorum renk form kondisyon yönünden neyse ne versinler balıklarıma ne olduğunu bilmediğim bir yem ve 30gr yem verdiler. yaaa evet kedilere yedirim o balığı yinede vermem anlayabiliryormusnuz ha hobici arkadaşaların önünüde kesmeye calışıyorsunuz yapmayın ayıp hobici ten alış veriş yapılabilir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tgrttgrtÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 376
tgrttgrtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2012 18:09
Mavi Dünya Akvaryum benim sevdiğim akvaryumculardandır. Hiç bir şey yoksa en azından akvaryumlarındaki canlılar problemli canlılar değil tanıştıktan sonra Taha da babası da yakından ilgileniyorlar fiyatta da yardımcı oluyorlar fiyat konusuna gelince canlı fiyatları normal ancak diğer malzemeler de Eskişehir fiyatları ortalamasında ama hala Türkiye ortalama fiyatlarından uzak herhalde buda diğer ticaret alanlarında olduğu gibi nakit çalışmayla ve alınan mal miktarı ile alakalı, Bir yakın tanıdığımla istanbul'a mal almaya gittiğimden biliyorum (akvaryum dışında başka bir sektör) nakitiniz varsa toptan fiyatlarında direk %10 indiriminiz var birde toplu mal alırsanız Ek %10'lara varan indiriminiz sürekli alış veriş yaptığınız bir toptancıysa küsüratlarda da yuvarlamanız oluyor birde dolar kurunu yakından takip ederseniz dolar kuru düşükken giderseniz yeme de yanında yat bu sayede fiyatı belirleyen siz oluyorsunuz...
Eskişehir de akvaryumcularda sermaye sıkıntısı da var. Önüne gelen akvaryumcu açıyor eline 3000-5000 TL sermaye ile bu iş döner zanneden çok var içlerinde döner de nasıl döner çek senetle döner her gün ayrı stresle döner akşama kadar şu kadar satış olsa şu çekimi öderim, yarın şu kadar satış yapmam lazım kira geliyor adamın ağzında diş başında saç bırakmaz bu stres

Napmak lazım bunca yıldır Eskişehir de bu iş kara düzen yürüyor bundan sonra düzelir mi bilmiyorum düzelmesi için illaki Eskişehir'e sermayesi sağlam bir satıcının mı girmesi gerekiyor (Döşemelik kumaş sektöründen biliyorum ismi lazım değil bir kumaşçı işi biliyor nerden nasıl alacağını biliyor tecrübe var kumaştan anlıyor sermaye de sağlam) Eskişehir deki 30 -40 yıllık isim yapmış kumaşçıları bir yılda sildi yarısına dükkan kapattırdı) diye düşünüyorum emin olun canpet gibi sermaye sağlam işi biln bir akvaryumcu Eskişehire şube açsa Eskişehir piyasasında ayakta kalacak akvaryumcu kalır mı bilmiyorum. Bence bu olmadan önce napar bizim akvaryumcular esnaf sarayındaki gibi rekabet içerisinde ama biz 40 kişiyiz birbirimizi biliriz deyip tekere çomak sokmadan devam mı ederler yoksa Akıllık eden birbirine güvenen ve bu güvenlerini sağlam bir sözleşmeyle perçinleyen 3-5 kişi fiyatları belirleyen bir akavaryumcu mu olurlar bilmiyorum ama şu andaki düzenle teker döner ama her yıl biri gider yerine biri gelir bu başlık içerisindeki mesajlara bakın başlık açıldığından beri kaç akvaryumcu açılmış, kaç akvaryumcu kapanmış, kaç akvaryumcu el değiştirmiş...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cengiz_HANÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 23/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 373
Cengiz_HANÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2012 00:17
Yazılanların tümünü okudum.Fiyatlar konusunda Taha beyinde dediği gibi toptancılar belirleyici oluyor.Ama hobiciden balık alımı konusunda ben şahsım adına sık sık yapıyorum.Toptancıdan geliş fiyatı neyse aynısını hobiciyede veriyorum.Hobicinin elindeki balığını öldüm fiyata alım yapmıyorum.Zaten bu öldüm fiyata alım yapma eskişehirde çok yaygın herkez şikayetçi bundan.Yanlız burada bir konuya değinmeden geçemeyeceğim.Hobici arkadaşlar balığını bizlere verirken en pahalı bizden balık alırkende en ucuz fiyata almak istiyorlar.Biz onları kırmayıp balığını yerine göre ederinden bile fazlasına alıyoruz.Ama gelgelelim iş onlar balık almaya geldimi fiyatı iyice öldürmeye çalışanlar var.Bu tür yaklaşıma giren arkadaşlardan bende sitem ediyorum.Kova yemler hususunda elimizden gelen birşey yok.Çünki sen toptancıyı arasan ben 3 milyarlık NLS kova istiyorum desende falza bir indirimin olmuyor.Teleskop akvaryum-canpet gibi firmalar bir çekişte 50-100 milyarlık kova yem çekiyorlar.Biz onlarla bu konuda rekabet edemiyoruz edemeyizde maalesef.Tabiki rekabet edemiyoruz deyipte fiyatları yukarı çekmiyoruz.Ara ara toptancıların kampanya dönemlerinde bizde yem çekip kampanya fiyattan satıyoruz.
Ayrıca bütün sitem ettiğiniz veya merak ettiğiniz hususları buradan belirtirseniz bütün içtenliğimle samimi bir şekilde cevaplandıracağım:)

Keyifli hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaridESKÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2006
İl: Eskisehir
Mesaj: 209
KaridESKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2012 11:02
124 liraya aldığım yemi 145 liraya satıyorum diyelim.Aradaki 21 lirayı kar olarak alıyorum yani, bu 21 liradan dükkanın tüm masraflarını ( 500 tl kira,270 lira elektirik,100 lira su,stopaj,gelir vergisi,300 lira bağkur vs vs ... ) çıktığım zaman bana evimi geçindirip tekrar o malı yerine koymamı sağlayacak kadar nakit para kalır mı sizce ?Bir de ben 124 liraya alıp 21 lira karla satıcam büyük firmalar 100 liranın altında bir fiyata yüklü ve nakit alarak 150-160 liraya satıp daha fazla kar yapacaklar.Kusura bakmayın ama bu dükkan böyle yürümez.

Ayrıca hobicilerden alışveriş yapılabilir yapıyoruzda ama bize satarken pahalı satıp alırken de ucuza almak isteyenlerden almıyoruz.Benim ucuz satmam için ucuz almam gerek.Hobici beni anlayışla karşılarsa bende onu elimden geldiğince kırmadan öldürmeden ama kendimide düşünerek almak zorundayım.Cengizhan ın dediği gibi 3000-5000 lirası olan dükkan açıyor.Ölücüler çok o konuda da haklısınız.Ben şahsen o ölücü ve öldürücü akvaryumcularla aynı ortamda bulunmaktan hiç hoşlanmıyorum.Burada 20 yıl esnaflık yapıp bir ev bile alamadan dükkanını satıp aldığı hava parasıyla ancak piyasaya olan borcunu kapatanlar var.Biz bu sektörde uzun yıllar var olmayı hedefliyoruz,inanın sizin arayıpta bulamıyorum dediğiniz türleri bulmayı sizlerden daha çok istiyoruz.İnşallah içimizdeki şu çürük elmalar temizlenir ve hepimizin istediği gibi temiz ve dürüst akvaryumcular hobicilerin gönlünü kazanır.Bizim amacımız sizlere en iyi şekilde hizmet etmek,hoş sohbetle alışveriş yapmanızı sağlamaktır.Bunun için sadece karşılklı güven ve birazda bizleri anlamanızı istiyoruz.Ayrıca canlı bitki çeşitliliği konusunda önemli adımlar atacağız inşallah 2012 yılı içerisinde.

SAYGILAR ...
Mavi Dünya Akv2012-04-09 11:08:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tgrttgrtÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 376
tgrttgrtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2012 12:48
Daha önceki mesajlarımdada da demiştim Eskişehir de en beğendiğim akvaryumcular arasında mavi dünya ve nemo pet center var en azından burada yazışıp sorunları tartışmaları kendi dertlerinden söz etmeleri eksik ve yanlışları mümkün olduğunca yansız ortaya koymaya çalışmaları kaygı duyduklarını iyi niyetli olduklarını Taha'da Cengizhan'da genç inşallah onlar Eskişehirde ki bu karmaşa onlarla azalacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cengiz_HANÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 23/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 373
Cengiz_HANÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2012 23:48
Turan bey iyi dilek ve temennileriniz için teşekkür ederim.Eskişehir akvaryumcularında genelde örnek veriyorum afra hara,jalo reef şu bu derken bu türlerin gitmediğini talep görmediğinden sitem edilir her zaman.Bakınız ben bu türleri uzun bir süredir getiriyorum.Sırf bu türler için batıkent,sazova yani 1-1,5 saatlik yoldan gelenler var almaya.Demekki neymiş sen balığın en güzelini çeşidini getireceksinki müşterin onu almaya ta nerelerden geliyor yani:)Canlı reyonlarımda 9 bitki akvaryumu,15 orta-4 büyük tatlı su akvaryumu ve 3 adet deniz sistemi ile hizmet veriyorum.Ama inanın şu anki kapasiteme yeterli gelmiyor.Tatlısu kapasitemi 30-35 tanka çıkarmam gerekli olduğunu söylüyorum.Kısaca sen canlı reyonunu geniş tut,balıklarına akvaryumlarına güzelce bak.Balıkların sağlıklı ve olabildiğince yerli üretim getir.Fiyatlarını çok abartmadan çeşitini bol tut.Bu eskişehirin insanıda geliyor kardeşim almaya.Artık bu balık burda gitmez getirmeye gerek yok anlayışından camia olarak kurtulması lazım eskişehirin:)
Keyifli hobiler;
Saygılar;

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir