ev yapımı yem


sebnemÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 67
sebnemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2011 21:53

Kavrulmuş kestane haşlanmış bezelye marul ve havucu bilendırdan geçirdikten sonra bir tabağının içine koyup kurumaya bıraktım taze olarakta verilebilir ama uzun süreli kullanmak isteyenler kurutabilir saygılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

esafakÇevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 149
esafakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2011 01:20
Yemi yiyiyorlamı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sebnemÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 67
sebnemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2011 21:25
Evet yem kurudu taze olarakta çok iştahlı yediler kuru olarakta yemin kokusunun ekşi olmasına bakmıyorlar çok güzel yiyorlar sera granugreenden daha çok sevdiler:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cashhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 240
cashhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2011 21:31
Piyasada çok kaliteli yemler varken niye el yapımı yem kullanıyorsunuz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sebnemÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 67
sebnemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2011 21:46
Herkesin kendi tercihi ayrıca kuru yemde kullanıyorum ki farklılık olsun diye granugreen ve granumeat yanında sebzelerden veriyorum.
Saygılar. raven2011-03-14 00:28:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HBoraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 505
HBoraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2011 19:20
Marul ile havuc tamam da kestaneyi neden koydun anlamadım ne özleği var

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sebnemÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 67
sebnemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2011 21:59
[QUOTE=hbora]Marul ile havuc tamam da kestaneyi neden koydun anlamadım ne özleği var [/QUOTE]
 
bu linki inceleyebilirsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ParliamentÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2010
İl: Konya
Mesaj: 1168
ParliamentÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2011 23:29
İşte bir Bayan! Genlerinde var sanırım yaş 12de olsa 72de olsa mutfakdan çıkmıyorlar :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sebnemÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 67
sebnemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2011 13:29
[QUOTE=Cinaryus]İşte bir Bayan! Genlerinde var sanırım yaş 12de olsa 72de olsa mutfakdan çıkmıyorlar :) [/QUOTE]
 
:) doğru

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karideskisehirÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 933
karideskisehirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2011 14:00
Bu konuyla ilgili benimde bir çalışmam oldu. Biraz kapsamlı bir çalışma. Raf ömrü yaklaşık 3 sene olacak bir yem. Bütün malzemeleri teemin ettim. Yaz tatilinde çalışmalara başlayacağım inşallah.

Link vermeyi unutmuşum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2011 14:56
Ben de bir yem yaptım fakat sanırım kıvam konusunda biraz sıkıntı olmuş.
 
-ıspanak
-mısır
-bezelye
-havuç
-mısır unu
-buğday unu
-balık yağı kapsülü
 
Ispanak-un-kapsül ve mısır-bezelye-havuç-unu-kapsül şeklinde iki çeşit yaptım yemi. Bunları pul yem gibi güneşte kurutup elimle kırdım fakat kıvamı biraz sert olmuş, çabuk ufalanmıyor. O yüzden hepsini havana koyup dövdüm ve iki renkli bir yem olmuş oldu. Dip yemi gibi aslında, atınca süzülerek dipe düşüyor, fakat sp ve acei ngaralarım çok sevdi, ağızlarında biraz çevirdikten sonra (ki granül yemler de çoğunlukla öyle) yiyebiliyorlar. Gerçi benimkiler biraz ufak, genç denebilir, biraz daha büyüdüklerinde daha rahat yiyebilecekleri kanısındayım. Tadını çok sevdiler, zemine düşenleri bile dip bucak arayıp buluyor ve yiyorlar..
 
Çok amatörce bir çalışma ama paylaşmak istedim. Yorumlarınız ve önerileriniz benim için yol gösterici olacaktır..
 
Unutmuşum, sarımsak da ekledim yemi hazırlarken..
cokmutlu2011-05-04 14:58:53

Unutkanlık başladı bende yaw, şeker ve tuzu da yazmayı unutmuşum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir