Evimizi Büyüttük 120x40x60 Karma Malawi


MustafaKaya77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 308
MustafaKaya77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2013 13:09
Fotoğraf:











Boyut (cm):120x40x60

Kapasite (litre):288 lt

Canlılar:1e3d Sarı Prenses (4-5cm) , 1e3d Yunus ( 4-5cm)

Malzemeler:Tetra ex 1200 dış filtre - Tetra HT300 300w ısıtıcı - Atman 6500 çift çıkışlı hava motoru , 30 kg kalsiyum karbonatlı kum - Granit ve Falez Kaya

Akvaryum Bakımı: haftalık %40-50 su değişimi ve belirli sürelerle filtre temizliği yapılacak

Kullanılan Yemler:

Dainichi Veggie FX
Tetra Discus Bits
Tetra Cichlid Mini Algea
Sera Flora
Sera Granugreen
NLS Thera A
NLS Cichlid Formula
Sera Spriluna Tablet

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Kurulum aşamasında boş tankı dezenfekte etmek için kaya tuzu kullanıldı onun haricinde ilaç katkı kullanılmadı.

Merhaba Arkadaşlar küçük bir fanus ve japon balığıyla başladığımız akvaryum hobi serüvenimiz 15 litrelik bir tank , 100 litrelik bir tank derken 288 litrelik bir tankla devam ediyor. Aslında hobiye japon balıkları ile başlamıştık akvaryumuda 100 litreye kadar çıkardık. sonrasında yaşadığımız beyaz benek hastalığı sonrası balıklarımızdan bir kısmını kaybetmemiz ve bizim ufaklığın sarı balık istiyomm mani(mavi) balık istiyom demesinin ardından elde kalan emektar 3 japonumuzu akvaryumcuya verip 4 sarı prenses , 4 te yunus aldık . Aslında 100 litrelik hacimin yunuslar için küçük olduğunu az çok biliyordum fakat hem akvaryumcudaki mavi prenseslerin hasta olması hemde bizim ufaklığın demasonileri istememesi üzerine akvaryumcuda 100 litrede beslenir deyince 4 yunus aldık.

sonradan haliyle 100 litre yetmez dedik ama neyse balıklar küçük büyüyünce elden çıkarırız dedik . Akvaryumda daha çok balık beslemek ve balıklara daha fazla hacim sağlamak adına evimizde olabilecek en fazla ve makul ölçülere geçiş yaptık gerçi şimdi 120x40x60 yerine 120x50x50 veya 130x50x50 daha güzel olurmuş diyorum ama neyse.

İlgilenen arkadaşlara referans olması açısından kurulumda yaptığım işlemleri madde madde sıralıyayım .

1-120x40x60 akvaryumu mobilyalı olarak aldık ilk etapta aldığımız tank 8 mm idi eve getirdik koyduk. akvaryumu mobilyası üzerinde altına strafor koyduk sızıntı ihtimaline karşı su doldurdum herhangi bir sızıntı olmadığını gördüm içine dezenfekte olması açısından içine 5 tablet kaya tuzu attım bi süre bu şekilde beklettim . bir akşam otururken akvaryumun kenarında ön camla yan camın birleştiği yerde camda bir baloncuk farkettim elimle içerden yokladım düzdü akvaryumcuyu aradım silikonun esneme yapmış olabileceğini söylediler . Benim içime kurt düştüğünden bilen birinin gelip bakmasında ısrarcı olunca imalatçıya yönlendirdiler , imalatçı da bana telefonda tarifim üzerine zemin parke olduğundan dengesizlik nedeniyle silikonda esneme olabileceğini söyledi akvaryum dolabı altına mermer kestirmemi söyledi . Telde konuştuktan sonra tekrar incelip elimle yokladığımda elime bu sefer tırtık gelmeye başladı bunu silikon esnemesi olmadığı camda pul attığını anladım . ertesi sabah akvaryumcuyu aradım tekrar durumu anlattım sağolsun değiştiririz dedi . velhasıl mevcut 8 mm lik akvaryum alıp aynı ölçüde 10mm lik akvaryum getirdi.
akvaryum dolabı üzerinde akvaryum çok aşırı güvenli gözükmediği ve temkinli ablamızıda rahatlatmak üzere evde bulunan iki sağlam 50 cm yükseklikteki şifonyeri birleştirdik ve onların üzerine altında strafor olacak şekilde koyduk sonuçta bir hayli sağlam oldu.

2- Akvaryumu test için su doldurduk.Sızıntı olamadığını gördük suyu boşlatıp akvaryumu içten sildik.Akvaryumu tekrar doldurup içine 5-6 tablet kaya tuzu attık bir hafta beklettik

3-Bir hafta sonra suyu boşalttık - tekrar doldurduk . Dış Filtre konusunda herkesin yaşadığı ikilemi yaşadıktan sonra fiyat performans açısından bize uygun gelen Tetra ex1200 aldık. Filtreyi kurduk çalıştırdık. Filtre sorunsuz sessiz çalışıyor eski modellerindeki suz sızıntısı problemi yeni modellerindeki çift conta ile çözülmüş . Yeni Modellerinde Kutu üzerinde TETRA yazıyor TETRAtec yazanlar daha eski model alacak arkadaşlar buna dikkat etsin mümkünse TETRA yazılı modellerden alsın.

3- İnternet üzerinden Akvarkumdan 30 kg kalsiyum karbonatlı kum aldım.
   Kum araştırmasındada cichlidler için en iyiden başlayarak kum sıralamasının 1-Aragonit 2-Mercan Kırığı 3-Kalsiyum karbonatlı kum 4- Midye Kırığı 5- Silis kum olduğunu öğrendim Aragonit ve mercan kırığı fiyat olarak yüksek , aslında 30 kg için 10 kg aragonit,10kg mercan kırığı ,10kg kalsiyum karbonatlı kum karışımı kullanılabilir fakat ben zaman açısından direk 30 kg kalsiyum karbonatlı kum aldım .

4- Kumların bir kısmını ilk etapta forumdada bulunan kolay kum yıkama tekniği ile koymayı denedim ama su bir hayli bulandı kalan kumu elekte bir süre yıkadıktan sonra ekledim . su baştaki bulanıklığın üzerine biraz daha bulandı. bende bulanıklıktan kurtulmak için içinde canlıda olmadığından tankı boşaltıp tekrar doldurdum doldururken , hortumun çıkış yerine bir kase koydum kumu kaldırdaman bulanıklık yaratmadan doldurdum .

5- Kaya ve taş konusunda arabam olmadığı için taş marketlere gidemediğimden doğadan toplayım dedim temizliği sorun oldu yakında keşfettiğim bir taş marketten son çare 5-6 tane tamburlabnmış granit aldım daha fazla almayı düşünürken 3 tane falez taşı buldum . Taşları yıkadım kirlerin, akıttım 2-3 gün tuzlu suda beklettim duruladım . üzerlerine kaynar su döktüm , kaynar suyun olduğu leğende beklettim duruladım ve akvaryuma koydum.

6- Forumdan bir arkadştan 300w Tetra ısıtıcı aldım taktım .

7- akvaryumu bir hafta boşta çalıştırdım klorun uçması için daha sonra akvaryum suyuna eski akvaryumdan biraz su ekledim bakteri oluşumu için ayrıca eski akvaryumda kullandığım pipo filtreyi de bu akvaryuma koydum .

8- 10 gün kadar bekledikten sonra balıkları ekleme aşamasına geçtim .

9- Balıkları eklerken ilk etapta bir yunusu içine eski akvaryumdan bir miktar su doldurduğum saklama kabına aldım saklama kabını yeni akvaryumun üzerine koydum yarım saat 45 dakka bekledim sonra yeni akvaryumdan bir miktar su alıp saklama kabına ekledim.10 dakka sonra bir miktar daha ekledim ve 15 -20 dakka daha bekledim sonra balığı file ile alıp yeni akvaryuma saldım . 1 -2 saat gözlemledim herşey normal olunca bir yunus daha ekledim aynı işlemlerle . kalan 2 yunusuda beraber aynı şekilde ekledim .

10 - Bir gün bekledim akvaryumda herşey normaldi - 2.gün sarı prensesleri aynı işemlerle tanka ekledim . şu anda tankta herşey normal görünüyor . yalnıca bir sarı prenses su yüzeyine yakın duruyor ama yem yemesinde bir problem yok eski tanktada zaman zaman böyle yapıyordu sarı prensesler . gözlemliyorum .

Evet Arkadaşlar , Hacmin Yunuslar için halen tavsiye edilen hacmin altında olduğunu biliyorum ilerde Yunusları çıkarıp demasoni veya iceman gibi daha küçük türlere yöneleceğiz muhtemelen .

Şimdilik bu kadar saygılar .


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burdurlee15Çevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2010
İl: Konya
Mesaj: 92
burdurlee15Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2013 13:33
Merhabalar, maşAllah akvaryumunuzun güzel bir görüntüsü var sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarknessÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2013
İl: Izmir
Mesaj: 80
DarknessÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2013 13:41
Mustafa Bey kaya Seçiminiz şahsi fikrim pek güzel deil hele sağdakiler tek tür kaya ve güzel bi dizayn olsa daha hoş olur onun haricinde gayet güzel akvaryumunuz ekipmanlarınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MustafaKaya77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 308
MustafaKaya77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2013 16:19
Ersin kardeşim teşekkür ederim kaya konusunda bende daha değişik taşlar aradım ama pek bulamadım arabam olmadığından gidip taş marketlerdende alamadım . ebvin yakınındaki taş markettede sadece bu gıranitler vardı . Şimdilik falezlerle bi arada kullandım . ilerde tek tip bir dizayna döneceğim sanırım . Aslında aklımdaki taşlar siyah angel tarzı koyu taşlar

Kaan Bey teşekkür ederim yorum için

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kaanca09Çevrim Dışı

Kayıt: 04/11/2013
İl: Aydin
Mesaj: 186
kaanca09Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2013 17:03
İyi bir çalışma gayet başarılı çok profesyonel çalışma olmuş tebrikler sadace iç dekor konusunda biraz daha geliştirebilirsiniz tabi zamanla olur o da 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CelalKayaÇevrim Dışı

Kayıt: 20/12/2013
İl: Denizli
Mesaj: 231
CelalKayaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2013 17:03
Güzel akvaryum tebrikler sağlıklı hobiler .Berkant2014-05-04 20:05:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MustafaKaya77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 308
MustafaKaya77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2013 21:21
[QUOTE=kaanca09] İyi bir çalışma gayet başarılı çok profesyonel çalışma olmuş tebrikler sadace iç dekor konusunda biraz daha geliştirebilirsiniz tabi zamanla olur o da [/QUOTE]

Hepsi forumda edindiğim bilgiler , hatalarım olmuştur elbet ama elimden geldiğince usulüne uygun balıklara en az zarar gelecek şekilde yapmaya çalıştım .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 3678
The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2013 14:53
Öncelikle büyük bir akvaryuma geçtiğinize sevindim.Tek tür kaya seçimi yaparsanız daha da güzel olur.Derinlik hissi veren kumla yada arka fonla bütünleşen kaya seçimi yapmalınız diye düşünüyorum.İlerki zamanlarda biraz daha araştıma ile daha da güzel olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

osdoctorÇevrim Dışı

Kayıt: 17/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 246
osdoctorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2013 18:14
Akvaryum kurulum aşaması profesyonelce olmuş tebrik ederim. Çoğu hobici (ben de dahil) sabırsızlığımızdan kaynaklı bir çok balık kaybediyoruz. Akvaryum düzeninin oturması, su düzeninin,bakteri popülasyonunun oturması,balıkların akvaryuma ve yeni su düzenine alışması  gibi konuları geçiştirip direk balıkları bu düzensiz akvaryumlarla buluşturuyoruz. Sonuçta tabi ki hüsran oluyor. Sizin kurulumunuzun her aşaması tabiri caizse " kitaba " uygun olmuş. Bundan sonraki çıkacak problemleri de aynı sistemle sabırla ve düzenle çözmeye çalışacağınızı ve hobide çok iyi yerlere geleceğinizi düşünüyorum. Diğer bir konu da akvaryumcunuzun davranışı olmuş. Problemli olan akvaryumunuzu daha iyi bir akvaryumla değiştirmeleri her esnafta bulunan bir özelik değil artık malesef günümüzde. Akvaryumcunuzu da şahşınızda ayrıca tebrik ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KemalSÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2013
İl: Bursa
Mesaj: 181
KemalSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2013 18:32
Akvaryum çok güzel olmuş sağlıklı balıklar dilerim akvaryumun ışıklandırmasını nasıl yapıyorsunuz onuda yazarsanız sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MustafaKaya77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 308
MustafaKaya77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2013 22:07
[QUOTE=DOWNSENDROMU47] Öncelikle büyük bir akvaryuma geçtiğinize sevindim.Tek tür kaya seçimi yaparsanız daha da güzel olur.Derinlik hissi veren kumla yada arka fonla bütünleşen kaya seçimi yapmalınız diye düşünüyorum.İlerki zamanlarda biraz daha araştıma ile daha da güzel olacaktır.[/QUOTE]

Kaya seçimi konusunda haklısınız , önc doğadan toplayım dedim ama temizliği içime sinmedi , arabam olmadığındanda taş marketlere gidip alamadım yakında bir yerden bu granitleri aldım . Falez kayalarıda tesadüfen buldum görüntü olarak çok güzel değil ama balıklar açısından saklanacak pek çok mağara yaptım aralarında geziniyorlar akvaryuma alıştılar . İlerleyen zamanlarda imkan yaratıp yeni taşlar bulup daha güzel bir dizayna geçerim inşallah .


[QUOTE=ALBİNOFULLRED]Akvaryum çok güzel olmuş sağlıklı balıklar dilerim akvaryumun ışıklandırmasını nasıl yapıyorsunuz onuda yazarsanız sevinirim.[/QUOTE]

Akvaryumun ışıklandırması grolux floresan 1 adet .


[QUOTE=osdoctor]Akvaryum kurulum aşaması profesyonelce olmuş tebrik ederim. Çoğu hobici (ben de dahil) sabırsızlığımızdan kaynaklı bir çok balık kaybediyoruz. Akvaryum düzeninin oturması, su düzeninin,bakteri popülasyonunun oturması,balıkların akvaryuma ve yeni su düzenine alışması  gibi konuları geçiştirip direk balıkları bu düzensiz akvaryumlarla buluşturuyoruz. Sonuçta tabi ki hüsran oluyor. Sizin kurulumunuzun her aşaması tabiri caizse " kitaba " uygun olmuş. Bundan sonraki çıkacak problemleri de aynı sistemle sabırla ve düzenle çözmeye çalışacağınızı ve hobide çok iyi yerlere geleceğinizi düşünüyorum. Diğer bir konu da akvaryumcunuzun davranışı olmuş. Problemli olan akvaryumunuzu daha iyi bir akvaryumla değiştirmeleri her esnafta bulunan bir özelik değil artık malesef günümüzde. Akvaryumcunuzu da şahşınızda ayrıca tebrik ediyorum.[/QUOTE]

Bende başlarda o hataları yaptım bilgi ve tecrübe eksikliğinden ötürü balık kaybı yaşadaım hani derlerya sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer bizde yoğurdu üflüyoruz tekrar balık kaybı ve üzüntü yaşamamak için yinede kat edilecek çok yol var . Edindiğim tüm bilgi bu site sayesinde desem yalan olmaz .  Akvaryumcu ile başta biraz sıkıntı yaşadık ama sağolsunlar problem çıkarmadan değiştirdiler akvaryumu .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mete41Çevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 26
mete41Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2013 16:18
Güzel bir akvaryum olmuş. Sağlıklı balıklar dilerim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cichlid5454Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/11/2013
İl: Sakarya
Mesaj: 289
cichlid5454Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2013 21:09
%40 50 su değişimi için biraz fazla rakam değil mi ? 20-30 yeterli bence . Yinede siz bilirsiniz . Yunuslarınız çok tatlı gözüküyo 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MustafaKaya77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 308
MustafaKaya77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2013 01:42
[QUOTE=mete41] Güzel bir akvaryum olmuş. Sağlıklı balıklar dilerim[/QUOTE]

Teşekürler yorum için .

[QUOTE=cichlid5454] %40 50 su değişimi için biraz fazla rakam değil mi ? 20-30 yeterli bence . Yinede siz bilirsiniz . Yunuslarınız çok tatlı gözüküyo [/QUOTE]

Merhaba , Cichlidler konusunda uzman olan Ad Konings diye bir adam var İstanbulda verdiği konferansta %60 su değişimi yapılmasını hatta bununda günlere yayarak misal 2 güne bir %20 şeklinde olması gerektiğini söylemiş . Tank oturmadan yüksek miktar su değişimi belki su dengesini olumsuz etkileyebilir ama oturmuş tankta sorun yaratmaz hatta yararı var. tabi yüksek hacimli akvaryumlarda o kadar suyu dinlendirecek yerde sorun ev damacanadan geçilmez :)) Gerçi ben bu gün bauhausta bi saklama kabı gördüm 120 litrelik alıp doldurup birde hava motoruyla hareketlendirdikmi 2-3 günde klordan eser kalmaz . İçine birde ısıtıcı koyup sıcaklığıda eşitledikmi bide suyu basmak için kafa motoru :) Gerçi bizim ufaklık dalar 120 litrelik su dolu kabın içine :)) Şaka maka 120 lik kapta yavru tankı olarak bile kullanılır :)
bu arada Ad Konings in konferansı ile ilgili konu linkinide buraya yapıştırayım referans olarak dursun . Yunuslar evet çok tatlılar aslında bu hacim onlar için tam ideal değil hatta yetersiz bile sayılır erişkin halleri için ama kıyamıyoruz vermeye , büyüyene kadar dursun artık üzüle üzüle verip yerlerine demasoni , iceman , saulosi gibi daha küçük türler koyacağız .

http://www.akvaryum.com/forum/ad_koningsden_neler_ogrendik_k383148.aspMustafaKaya772013-12-31 01:56:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir