F0 iLANGİ BİTİRDİK NE YAPALIM BUNDAN SONRA


AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2012 20:04

http://trophs.com/forums/showthread.php?t=23274

Konu burda arkadaşlar, İngilizcesi olan arkadaşlar açıp kendileri okuyabilir, şimdi dilim döndüğünce konuyu buraya tercüme edeceğim, çünkü yurt dışında ta Amerikalarda ülkemizin f0 balık konusunda büyük öğütücü olduğunu vurgulamışlar.

İlanginin çok sansayonel bir balık olduğunu hepimiz biliyoruz kimi ilangi hobiciler arasında 300 400 liraya el değiştirdi, kimi uyanıklar tek gerçek sarı ilangi bende var diye kamu oyu yapıp 40-50 liraya yavrusunu sattı. Ama ilangi için çanlar çalmaya başlayalı çok oldu.

Açıkcası söyleyeyim benimde en sevdiğim balık kesinikle ilangi, iyibir ilanginin yerini hiç bir nadir tür falan tutamaz bakmayın okadar pahalı olmasa nadir türlerin yüzüne bakmazdık, kimse kimseyi kandırmasın o yüzden.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"The REAL Tropheus ilangi is near extinction in Lake Tanganyika. (gerçek ilangi tanganikada bitmek üzere)

This is what I think can be done to help preserve them.
(Bu yüzden harekete geçip onları kourmak için birşeyler yapmalıyız)

Enough is enough with the Tropheus Ilangi......(İlangi için bukadar yeterli)

theyhavebeenoverfished in thatareato thepoint wherethey don't all come in with the beautiful yellow bodies they once did. (okadarr çok tooplandı artık o güzel sarı gövdeli ilangiler kolay kolay toplanıp yollanamıyor)

I think it's time to stop bringing them in.(Artık onları getirmeyi bırakalım)

 I hope hobbyists will stop asking for them for a few years so the population can get back to where it should be. (sanırım birkaç yıl hobiciler bu balıkarı sormayı bırakıp rahat bırakırsa popülasyonlar eski hallerine dönebilir.)

I won't be bringing in this species anymore for awhile. I have seen 1000's being collected in the past year and a lot going to Turkey....... (geçen yıl 1000 tanesinin toplanıp tek seferde Türkiye ye gönderildğini gözümle gördüm)

the day will come when people won't be able to get them anymore. (Birgün onları artık bulamayacağımız günler de gelecek.)

Please help conserve this Tropheus and don't ask for wilds anymore.
(Lütfen bu türlerin korunması için bu tür tropheusları sipariş etmeyin)

When I was in Africa in 2011 I witnessed first hand over 1000 being collected and shipped out. That was just ridiculous.
(geçen yıl 1000 tanesinin toplanıp tek seferde Türkiye ye gönderildğini gözümle gördüm)

Ad Konigs had said a few years back that the tropheus ilangi was extinct in the Lake....thats not true YET. (Ad konigs ilanginin aslında bir süre önce tükendiğini söylesede halen tam olarak tükenmiş değil)

I received some even a few years ago that were beutiful bright yellow bodies like they should be....the ones coming in now are a mix or REAL ilangi and a Chilanga Red that has crossbred with an ilangi.
( eski güzel ilangiler yerine ilangi diye karışık renklerde balıklar gelmeye başladı çünkü gerçek ilangilerle cilangalar çifleşmeye başladı kırma balıklar ortaya çıktı)

I'm asking all who read this whether hobbyist, importer or exporter whether in the USA or abroad....please stop asking for these fish.(Amerikadaki başka yerlerdeki ithalatçılara rica ediyorum bir süre şu balıkları rahat bırakalım)

 Give them at least 2 yrs to get a healthy population.
(enaz 2 yıl  populasyonları  sağlılı hale gelene kadar bekleyelim)

I have decided I will be sending out a broad email to all the exporters I know at the Lake to ask them to no longer collect them. Some I have spoken to already have agreed but when money talks I think we all know they can eventually get them.
(bütün ithalatçılarla mail yoluyla irtibata geçtim bazılarıyla kararlar aldık ama mesele para olunca neler olacağını bilemem)

PLEASE STOP TRYING TO GET THESE FISH WILD!! Their are dealers and breeders here that can provide you with beautiful F1 or tank raised ilangi.(lütfen bu balıkları Wild olarak edinmeye çalışmayalım
)


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu da trophs.com sponsorlarından valleyaquatics in sahibinin mesajı:


I posted that message on my Valley Aquatics facebook account and on the other forum.(bu  mesajı foruma fecebook hesabımdan gönderiyorum)

What I said is all true.....I will not be bringing these fish in anymore for at least 2 years.
(ne söylüyorsam doğru bu balığı en az 2 yıl getrimeyeceğim)

I also hope Alison, Greg and Butch who can import these Wild will join me and not bring these in. We have to start somewhere.
( Alison Greg ve Butch la toplandık ve bu blaığı getirmemeye karar verdik.)

Turkey is the HUGE problem.....they will pay for them to come in as a few importers there have just started importing and their is a mad rush to get them in!
(Türkiye (ilangi için) korkunç bir büyük problem bazı ithalatçılar çıLgın miktarlarda İLANGİ  çekiyorlar)

Their are nice F1's and I hope people will start asking for those. I plan to start breeding the last of the wild ilangi I have in stock and sell F1's.
(elimdeki ilangileri üretime çekip f1 satacağım)

Please spread the word around the world to stop wilds from being collected!(Lütfen bunu tüm dünyaya yayın)

Steve


www.valleyaquatics.net
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yorumlar gelsin ben de kendimce yorum yapmayı düşünüyorum.

MISTIK2012-06-14 22:42:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

evo01Çevrim Dışı

Kayıt: 11/10/2009
İl: Adana
Mesaj: 234
evo01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2012 20:16

      Gerçekten çok önemli bir konuya değinmişsiniz. Doğayı, hayvanları, balıkları seviyoruz desekde galiba istemeden doğaya zarar veriyoruz.

      Konu başlığını ilk okuduğumda ilangini popülaritesinin bittiği ile ilgili birşeyler yazdığınızı düşündüm. Ama okuyunca gerçekten böyle bir olaya çok üzüldüm. Tek seferde Türkiye'ye 1000 adet toplandı yazması da gerçekten bizim de suçumuzun ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Yarın F0 diye bir balık kalmayınca ne yapıcağız bakalım. Aslında bunu yazarak insanların daha çok ilgisini çekiceğiz ve F0 İlangilere olan talebin belkide katlanarak artmasına sebep olacağız. Ama ben bu başlıktan sonra F0 balık alırken 2 kere daha düşünüceğim ve alacağımı da sanmıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cyberx26Çevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 270
Cyberx26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2012 20:30

Türkiyede ölen balığın haddi hesabı yok ithalatçılar binlerce balık getirip satıyor. Ama maalesef binlerceside ölüyor. Keşke bu durumu aa ne güzel ülkemize 1000 lerce ilangi girmiş ne kadar çok besleyen var diye öğünç kaynağı yapabilseydim. Ama ben çok besleyen olduğuna inanmıyorum aksine koloni halinde çok balık öldüren var. Sırf F0 besliyorum demek için alınan balıklar, bir an önce yavrulasında para kazanayım diye alınan balıklar, uygunsuz hacimlerde bakılan balıklar, kötü su şartlarında yaşamaya mecbur bırakılan balıklar ve daha neler neler... 100 litreye onlarca F0 balığı istavrit konservesi gibi dolduran bile gördüm. Yazık gerçekten çok yazık bu güzel canlılar bilinçsizlik yüzünden yokolup gidecek. Tabii balıklarına kendinden çok bakanlar, çok özen gösterip, gözünden bile sakınanlar da var.  Lütfen onlar üzerine alınmasın.  Bu balıkların bu şekilde heba edilmesine ve can taşıdıklarının unutulmasına çok üzülüyor ve sinirleniyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2012 22:35
Kardeşim süper bir konuya değinmişsin , Türkiye sanırım şuan açık ara tropheus bakan ülke. Ne japonyada ne çeklerde ne de ispanyada bizim kadar tropheus türlerine bakan insan yok. Bunları internetten takip ettiğim kadarıyla yazabiliyorum. Tropheus bizim ülkenin en tuttuğu türlerden oldu sanırım genel anlamda.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2012 22:37
Ben herkes kardeş olsun insanlar el ele tutşsun tarzı temenni değil ama İthalatçılarımızla hobicilerimizle bazı kararlar alınmasını temenni ediyorum, okadar ilangi besleyen var memlekette "hepsi yavrusunu satim hacı para ediyo" diye beslemiyordur heralde, illaki bi fikir çıkar inşallah Amerikalıların yüzde kaçı kadar duyarlı olacağız göreceğiz hep beraber.

[QUOTE=statistician06]Kardeşim süper bir konuya değinmişsin , Türkiye sanırım şuan açık ara tropheus bakan ülke. Ne japonyada ne çeklerde ne de ispanyada bizim kadar tropheus türlerine bakan insan yok. Bunları internetten takip ettiğim kadarıyla yazabiliyorum. Tropheus bizim ülkenin en tuttuğu türlerden oldu sanırım genel anlamda. [/QUOTE]

Abi mesele tropheus  kadar ciddi ama ilangi mevzusu daha ciddi, mesela lufubu real purple rainbow un çıktığı yere baksanız Lufubu deresinin Chaitika bay a döküldüğü azmakta sadece çok küçük bir alan çok az sayıda balık, ancak lufubu tükenme tehlikesi geçirmiyor çünkü lufubuya aman aman bir tehdit yok.

İşin komik tarafı elin Amerikalıları olayı çömüş ilangiye en büyük tehlike türkler diyorlar:D
MISTIK2012-06-14 22:40:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2012 22:42
Sorun aslında genel olarak tüm türleri kapsıyor lakin İlangi ayrı bir mesele.Geçmişte şuan kilitli olan bir konuda İlangiye dair kısmen bu tarz düşüncelerimi koyu bir şekilde savunurken çok düşman edindim.Hatta bu konuda adı geçen Add KONINGS'in söylediği söz bile yalan denmişti, Add'in öyle bir söylemi olmadığı söylendi, hemde tüm dünya tarafından bu söz kabul edilirken.Velhasıl kelam ben zaten gölden bundan 10-15 sene çıkan balığın artık çıkmadığını savunsamda genel olarak konu nadire ulaşmak için öyle bir hal aldı ki, o bölgedeki Chilangaları bile bitirecek hale geldik.Aradan 5-10 tane sararan balık çıkacak diye o koydan 1000'lerce melez balık ve Chilanga toplanmakta, hemde en büyük alıcı Türkiye.Gerçekten yazık.
 
Birde burdaki arkadaş o kadar iyimser ki İlanginin tekrar ortaya çıkacağına, çoğalacağına dair açıkçası ben bu kadar iyimser değilim ve asla olmazdım.Neden derseniz zaten yine diğer göl bilimci Peter SCHUPKE tarafından bölgenin aynı yada çok yakın koyda yaşayan Chilangalar tarafından istila edildiği biliniyor .Chilanga istilasından dolayı çok az kalan sarı balıklarda melezlenme dolayısıyla malesef kalmayacak, en iyi ihtimal yakın zamanda turuncu balıklar olabilir sonrası için  kaçınılmaz sonuç kırmızı.Bunun en büyük ispatı zaten son 6 ayda yapılan ithalatlar,ithalatçılarda arada sararan balıkları bulmak için tank başında elinde kepçeyle saatlerce bekleyen arkadaşlar.Neyse bu pek hayırlı değil ama yinede herşeyde bir hayır vardır diyerek o zaman belki Chilangalar rahatlar, buraya kadar ilangi olarak gelipte ''bu ne lan kıpkırmızı ilangi'' olarak aşağılanmaktan kurtulur. 
 
 
Bunun dışında F0 balıkları anlamayan almasın, balığa yazık etmesin, yeni başlayanlara göre değil diye yine benzeri konularda yazdığım yazılardan dolayıda çok tepki aldım.Bu yüzden yine tekrarlayıpta tepki almak istemiyorum ama.
 
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=h4kLKxVdoew[/VID]
COBRA2012-06-14 22:46:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2012 22:48
[QUOTE=COBRA]Sorun aslında genel olarak tüm türleri kapsıyor lakin İlangi ayrı bir mesele.Geçmişte şuan kilitli olan bir konuda İlangiye dair kısmen bu tarz düşüncelerimi koyu bir şekilde savunurken çok düşman edindim.Hatta bu konuda adı geçen Add KONINGS'in söylediği söz bile yalan denmişti, Add'in öyle bir söylemi olmadığı söylendi, hemde tüm dünya tarafından bu söz kabul edilirken.Velhasıl kelam ben zaten gölden bundan 10-15 sene çıkan balığın artık çıkmadığını savunsamda genel olarak konu nadire ulaşmak için öyle bir hal aldı ki, o bölgedeki Chilangaları bile bitirecek hale geldik.Aradan 5-10 tane sararan balık çıkacak diye o koydan 1000'lerce melez balık ve Chilanga toplanmakta, hemde en büyük alıcı Türkiye.Gerçekten yazık.
 
Birde burdaki arkadaş o kadar iyimser ki İlanginin tekrar ortaya çıkacağına, çoğalacağına dair açıkçası ben bu kadar iyimser değilim ve asla olmazdım.Neden derseniz zaten yine diğer göl bilimci Peter SCHUPKE tarafından bölgenin aynı yada çok yakın koyda yaşayan Chilangalar tarafından istila edildiği biliniyor .Chilanga istilasından dolayı çok az kalan sarı balıklarda melezlenme dolayısıyla malesef kalmayacak, en iyi ihtimal yakın zamanda turuncu balıklar olabilir sonrası için  kaçınılmaz sonuç kırmızı.Bunun en büyük ispatı zaten son 6 ayda yapılan ithalatlar,ithalatçılarda arada sararan balıkları bulmak için tank başında elinde kepçeyle saatlerce bekleyen arkadaşlar.Neyse bu pek hayırlı değil ama yinede herşeyde bir hayır vardır diyerek o zaman belki Chilangalar rahatlar, buraya kadar ilangi olarak gelipte ''bu ne lan kıpkırmızı ilangi'' olarak aşağılanmaktan kurtulur. 
 
 
Bunun dışında F0 balıkları anlamayan almasın, balığa yazık etmesin, yeni başlayanlara göre değil diye yine benzeri konularda yazdığım yazılardan dolayıda çok tepki aldım.Bu yüzden yine tekrarlayıpta tepki almak istemiyorum ama.
 
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=h4kLKxVdoew[/VID]
[/QUOTE]

Hay abi azın bal yesin:D Güzelim cilangaları aşağılıyoruz dimi burda bide "ne biçim ilangisin lan sen sararsana oluuum" diye:) Birde uykudan uyandırıp sütüne spot yakanlar var ki onlar ayrı bir alem:D

Yalnız amerikanın kalbur üstü ithalatçılarının 2 yıl ilangi getrimiycez kararı çok dikkat çekici.
MISTIK2012-06-14 22:54:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Furkan ÖkmenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2011
İl: Adana
Mesaj: 1209
Furkan ÖkmenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2012 23:01
Sapsarı vücutlu F0 ilangileri bulana kadar gölden çekilen bir çok ilangi malesef heder ediliyor. Hobiciler aradığını bulamayınca sürekli bu balıklar el değiştiriyor. Bazıları ölüyor. Bunların sonucunda da tekrar sapsarı ilangi arayışları nedeniyle gölde orijinal ilangi yellow kalmıyor bana göre. 

Uygun fiyata çok güzel ilangilerin yavrularını alabiliriz ve 2 yıl sonra da o aradığımız ilangileri yine F0 olarak getirtebiliriz. Birkaç yerde daha okumuştum, aşırı avlanmadan ilangiler gölde yaşadıkları koyları terk edip başka bölgelere göç ediyormuş. Bu durum sonucunda da kendilerine benzer chilangalarla çiftleşiyorlarmış. Son olarak da ortaya kırma balıklar çıkıyor aynı Mustafa abinin bulup yazdığı gibi. 
Furkan Ökmen2012-06-14 23:13:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2012 23:04
[QUOTE=MISTIK] Hay abi azın bal yesin:D Güzelim cilangaları aşağılıyoruz dimi burda bide "ne biçim ilangisin lan sen sararsana oluuum" diye:) Birde uykudan uyandırıp sütüne spot yakanlar var ki onlar ayrı bir alem:D

Yalnız amerikanın kalbur üstü ithalatçılarının 2 yıl ilangi getrimiycez kararı çok dikkat çekici.
[/QUOTE]
 
Bilinçli bir kişi olarak o ithalatçıları destekler nitelikte;
 
''Bugün bir hobici olarak bu balığı alıp beslemeyeceğime, ilerde birgün ticari olursam da alıp satmayacağıma söz veriyorum.''
 
Tanganyikaya vefa andı gibi oldu be.
COBRA2012-06-14 23:04:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2012 23:07
[QUOTE=COBRA][QUOTE=MISTIK] Hay abi azın bal yesin:D Güzelim cilangaları aşağılıyoruz dimi burda bide "ne biçim ilangisin lan sen sararsana oluuum" diye:) Birde uykudan uyandırıp sütüne spot yakanlar var ki onlar ayrı bir alem:D

Yalnız amerikanın kalbur üstü ithalatçılarının 2 yıl ilangi getrimiycez kararı çok dikkat çekici.
[/QUOTE]
 
Bilinçli bir kişi olarak o ithalatçıları destekler nitelikte;
 
''Bugün bir hobici olarak bu balığı alıp beslemeyeceğime, ilerde birgün ticari olursam da alıp satmayacağıma söz veriyorum.''
 
Tanganyikaya vefa andı gibi oldu be.
[/QUOTE]

Abi ilangi besleynelerden tepki almayalım boş yere; adamlar diyorki elimizdeki f1 leri değerlendirelim enaz 2-3 sene müsade edelim buradaki ilangileri değerlendirelim hazır gelmişleri.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Furkan ÖkmenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2011
İl: Adana
Mesaj: 1209
Furkan ÖkmenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2012 23:17
Kerem abi senin andı bende yazıyorum ama birkaç oynama yapıyorum 

''Bugün bir hobici olarak F0 ilangi yellow alıp beslemeyeceğime, ilerde birgün ticari olursam da alıp satmayacağıma söz veriyorum.''

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2012 23:24
[QUOTE=evo01]

      Gerçekten çok önemli bir konuya değinmişsiniz. Doğayı, hayvanları, balıkları seviyoruz desekde galiba istemeden doğaya zarar veriyoruz.

      Konu başlığını ilk okuduğumda ilangini popülaritesinin bittiği ile ilgili birşeyler yazdığınızı düşündüm. Ama okuyunca gerçekten böyle bir olaya çok üzüldüm. Tek seferde Türkiye'ye 1000 adet toplandı yazması da gerçekten bizim de suçumuzun ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Yarın F0 diye bir balık kalmayınca ne yapıcağız bakalım. Aslında bunu yazarak insanların daha çok ilgisini çekiceğiz ve F0 İlangilere olan talebin belkide katlanarak artmasına sebep olacağız. Ama ben bu başlıktan sonra F0 balık alırken 2 kere daha düşünüceğim ve alacağımı da sanmıyorum. [/QUOTE]
 
Bunu istemesemde özellikle ben ve birkaç arkadaş geçmişte becerdik.Sadece bilgi amaçlı olarak açılan bahsini yaptığım konudan sonra 100-120TL arası giden balıkların o yada bu şekilde(kalite,ışık, fotoshop vs..) biraz sararanları 400TL.lere kadar alıcı buldu ve hala bu tür için bu şekilde ilerliyor.Oysa ki o konu olmasaydı İlangi olarak gelen tüm balıklar sarısı, turuncusu, kırmızısı hala bu fiyat aralıklarında  seyredecekti.Bu yüzden bazen böyle şeylere neden olan oluşumlarda yer aldığım için rahatsızlık duyuyorum ve de bu, bu nedenden dolayı, bu konudaki son mesajım olsun.Sonra yine aynı rahatsızlıkları yaşamak istemiyorum.  
COBRA2012-06-14 23:25:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2012 23:36
[QUOTE=COBRA][QUOTE=evo01]

      Gerçekten çok önemli bir konuya değinmişsiniz. Doğayı, hayvanları, balıkları seviyoruz desekde galiba istemeden doğaya zarar veriyoruz.

      Konu başlığını ilk okuduğumda ilangini popülaritesinin bittiği ile ilgili birşeyler yazdığınızı düşündüm. Ama okuyunca gerçekten böyle bir olaya çok üzüldüm. Tek seferde Türkiye'ye 1000 adet toplandı yazması da gerçekten bizim de suçumuzun ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Yarın F0 diye bir balık kalmayınca ne yapıcağız bakalım. Aslında bunu yazarak insanların daha çok ilgisini çekiceğiz ve F0 İlangilere olan talebin belkide katlanarak artmasına sebep olacağız. Ama ben bu başlıktan sonra F0 balık alırken 2 kere daha düşünüceğim ve alacağımı da sanmıyorum. [/QUOTE]
 
Bunu istemesemde özellikle ben ve birkaç arkadaş geçmişte becerdik.Sadece bilgi amaçlı olarak açılan bahsini yaptığım konudan sonra 100-120TL arası giden balıkların o yada bu şekilde(kalite,ışık, fotoshop vs..) biraz sararanları 400TL.lere kadar alıcı buldu ve hala bu tür için bu şekilde ilerliyor.Oysa ki o konu olmasaydı İlangi olarak gelen tüm balıklar sarısı, turuncusu, kırmızısı hala bu fiyat aralıklarında  seyredecekti.Bu yüzden bazen böyle şeylere neden olan oluşumlarda yer aldığım için rahatsızlık duyuyorum ve de bu, bu nedenden dolayı, bu konudaki son mesajım olsun.Sonra yine aynı rahatsızlıkları yaşamak istemiyorum.  
[/QUOTE]

Abi ben de onu iyorum kimse lütfen benim "ilangime mundar diyolar ıhhh amaan" demesin yada bendekiler harbi sarı (ikola sarısı) ama yavrusu 40 lira damzılklarımda 500 lira demesin. Benim tek dileğim ithalatçı abilerimiz konuya eğilip bişeylere karar versinler, madem bu balığa en büyük tehdit  ülke olarak biziz. Ayrıca benim ilangiyi sarı da olsa turncuda olsa kavuniçide olsa ne kadar çok sevdğimi çok iyi biliyorsun.  Ama yeterki birilerinin aklında bir kıvılcım olsun bunlar.
MISTIK2012-06-14 23:37:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmetkorkmaz1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/04/2006
İl: Nevsehir
Mesaj: 465
ahmetkorkmaz1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2012 23:45
Bu tarz haberlerin ilangiye olan talebi artırdığı inancındayım. Kimi kesimler "aaa bak ilangi nadir tür hemen son f0 lardan alalım ilerde yavrusu para eder " dediklerini duyar gibi oluyorum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir