F0 Frontosa Blue Zaire Mikula Kolonim NO:2


ulucaptainÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1010
ulucaptainÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2013 16:28
Maşallah ,Allah nazardan saklasın.Kemal Bey Benden önce davranmışlar fakat Moba yavrularım ev arkadaşı arıyorlar,yanlarına ileride güzel bir koloni çıkarabilmem için bir kaç tane daha eklemeye ihiyacım var. Fazlası varsa talibim.Bu örnek davranışınızdan dolayıda ayrıca sizi kutluyorum.
 
Bunlarda benimkiler:
 
Çağdaş ÖZDOĞAN2013-08-05 15:16:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

genc35Çevrim Dışı

Kayıt: 20/03/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 81
genc35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2013 00:10
Maşallah dedikleri kadar varlar.Allah nazardan korusun balıklarınızı 2.ya da 3.koloninin yavrularının bir kısmı benim herhalde :) büyürlerse tabi.Şimdiden teşekkürler.
genc352013-07-17 00:17:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NET AKVARYUMÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 17/05/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 264
NET AKVARYUMÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2013 16:10
Nasip olursa sizindir Ümit bey, Şimdilik sorun yok gibi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GokselAydınÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 81
GokselAydınÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2013 01:20
Balıkların hepsi Mikula özellikleri gösteriyor. Tanıtım başlığının Mikula olarak değiştirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Sağlıklı balıklar. Hayırlı Ramazanlar.

 
GokselAydın2013-07-29 01:40:17

Örnek Resim  : Frontosa Blue Zaire Mikula Erkek
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NET AKVARYUMÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 17/05/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 264
NET AKVARYUMÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2013 13:55
Sayın Göksel  AYDIN Bey, Özel mesajda da size ilettiğim gibi Balıklarım hakkında ki, yorumunuzu gerekçeli olarak yazarmısınız insanların emeklerine, değerlerine yorum yaparken bu kadar kolay hareket edilmemeli diye düşünüyorum kaldı ki bu balıkların birbirinden farkını hala kesin olarak ayırt etmenin bu kadar zor olduğunu da düşünürseniz .....  Ben bu balıkları 3 yıl önce aqua resul çolaktan moba diye aldım toplamda 3 koloni şeklinde. Şimdi bilende bilmeyende yorumunuza  tebrik , +1 diyor , Sayın ulucaptain balıklarımdan ücretsiz talep ettiğinizde balıklarım hakkında böyle fikriniz yoktu. Ücretsiz Balık almadınız diye mi çamur atıyorsunuz şimdi. ( size balık vermek için görüşmede bulunmadım çünkü sizin zaten balığınız vardı ve ilave istiyordunuz, ben hiç bu balıkla tanışmamış kişilerin olmasını arzu ediyorum )

[QUOTE=ulucaptain]Maşallah Allah nazardan saklasın.Kemal Bey Benden önce davranmışlar fakat Moba yavrularım ev arkadaşı arıyolar yanlarına ileride güzel bir koloni çıkarabilmem için bir kaç tane daha eklemeye ihiyacım var. Fazlası varsa talibim.Bu örnek davranışınızdan dolayıda ayrıca sizi kutluyorum.
 
Bunlarda benimkiler:
 
[/QUOTE]

Şunu da belirtmek isterimki , blue zaire olduktan sonra , varyanteler arasında önemli fark yoktur zaten.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EMRAH.YÇevrim Dışı

[B]9159,2[/B]
Kayıt: 02/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 395
EMRAH.YÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2013 14:35
Bilende bilmeyende +1 demiş diyorsunuz bu baliklarin bir kriteri var bu balik mobaysa moba degilse degil ben bazi yorumlari yazarken insanlarin emeklerine dikkat ederek zaten yaziyorum yurt disinda insanlarda moba tembwe mikula kapamba kitumba v.s yani zaire grubu diye besleniyor burda moba kriterleri var arastirirsaniz bulursunuz.
göksel aydin diyorsa biraz daha dusunun senelerini bu baliga adamiş ve senelerdir baska balik beslememis bir kisidir.
resul beyede sorun bakalim ne dicek ama göksel aydin ismini unutmadam sorun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NET AKVARYUMÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 17/05/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 264
NET AKVARYUMÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2013 15:14
Merhabalar,
Emrah bey ben sizi bilen kastedmiştim ve size böyle bir ithamda da bulunmadım. Moba hakkındaki kriterleri yine bu sitede yazmışlar ancak ben tatmin olmadım ve yine kanatim odur ki ; bu balıkları birbirinden ayırmak çok zordur. Çene altı siyah olan moba demişler mesela ( ben size çene altının siyahlığını çeker siteye koyarım )  Konuyu şöyle özetlemeye çalışayım. Balıklarım elbette moba değilse zaten düzeltmeyi herşeyden önce ben isterim. Kimseyi bilmeden de olsa kandırmak aldatmak istemem.  Diğer konu ise bu sitede özel mesaj diye birşey var, yorum yapılmadan önce fikrimin alınması gerektiğini düşünüyorum aslında bütün mesele bu.  Göksel bey in bu balıklar hakkındaki bilgi birikimini bende biliyorum ve saygı duyuyorum.
NET AKVARYUM2013-08-05 16:22:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EMRAH.YÇevrim Dışı

[B]9159,2[/B]
Kayıt: 02/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 395
EMRAH.YÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2013 15:24
Estafurullah amac bilen yada bilmeyen olmak degil ben sizi simdi daha iyi anliyorum ama sundan adim gibi eminim göksel beyin bir anlik boşluguna denk gelmistir yoksa sizi uzucek bişey asla yapmazdi.
Selamlar.
Saygilar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GokselAydınÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 81
GokselAydınÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2013 16:33

Merhabalar,

Ben yıllardır sadece frontosa türlerini besleyen ve bu balıklar ile ilgili durmaksızın arşatırma yapan, deneyler , testler uygulayan ( ki bazen balık kayıplarına da neden oluyor ne yazık ki ) bu türe gönül vermiş bir hobiciyim.
 
Ve yine her alt türün kendine has özellikleri olduğunun idrakinde ve bu türlerin bozulmaması, saflığını koruması amacıyla elimden geldiği kadar çevresindekilere yardım etmeye çalışan, en azından yardım etme çabasında olan bu türün sevdalısı bir hobiciyim.
 
Bu bağlamda gerek tank dizaynı olsun, gerek hastalıklar olsun, gerek bakım, gerek üretim, gerek su kimyası, vs... tüm bildiklerimi hiçbir menfaat beklemeden, hiçbir ard niyet beslemeden seve seve paylaşan bir hobiciyim.
 
Hal böyle iken akvaryum tanıtımı bölümüm de yaptığım yorumlara da dikkat edecek olursanız bu yazdıklarımı teyit eder birşeyler göreceksinizdir.
 
Sevgili NET Akvaryumun konu başlığı altına da yazarken tamamen bu iyiniyet ile bir kaç bilgilendirme yapma amacı gütmüştüm. Ancak benim yorumum sonrasında NET Akvaryum yetkisi bana özel mesaj ile ulaşarak biraz sitemkar bir tavırla keşke bu fikrimi öncelikle öm olarak onlarla paylaşsaydımın serzenişinde bulundular.
Kendilerine hak verdiğim ve ancak gerekçelerimi de içinde barındıran bir öm attım. Eğer talep edilirse o öm ımı da burada yayınlayabilirim. Ya da saygıdeğer Akvaryum.com yönetimi istediği şekilde öm larıma ulaşıp ilgili mesajı burada yayınlayabilirler. ( Şayet yönetim tarafından öm yayınlamak,teknik ve akvaryum.com kurallarına aykırı bir durum değil ise )
 
Net Akvaryum yetkililerinin öncelikle öm ile kendilerine ulaşmam gerektiği konusundaki sitemlerini, her fikre saygı duyan bir insan olarak haklı buldum ve kendilerinden özür diledim.
 
Ancak burada benim içimin de rahat olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Çünkü şayet bu balıklar kırma olsa idi, ben muhakak Ticari bir faaliyet içinde olan ilgili firmanın konu başlığı altında bu görüşümü beyan etmeden önce kendilerine öm ile ulaşır, bakın bu tanıtımını yaptığınız balıklar kırma. Lütfen bu tanıtımı kaldırın şeklinde uyarıda bulunurdum.
Ancak benim burada balıkların orjinalliği ile ilgili bir şüphem olmadığı için ve üzerine basarak söylüyorum ki tüm Blue Zaire türlerinin ticari değeri birbirine yakın olduğu için, öm yerine konu başlığı altına yazdım ve çok küçük bir değişiklik talebinde bulundum. Balıkların orjini Blue Zaire Moba değil, Blue Zaire Mikula dedim.
Bugün benim elimde bulunan 1 erkek 4 dişi Blue Zaire Mikula mın bana maliyeti moba kolonimden fazladır. Dolayısıyla, şahsi görüşüm her ne kadar moba - mikula, her ikisi de Blue Zaire mensubu olsa da, arz eksikliği yönünden Mikula her zaman daha değerli bir tür olacaktır. En azından günümüz Türkiye sinde bu böyledir. Ülke içindeki toplam Mikula sayısının en az 100 katı moba olduğunu düşünüyorum. Bu da Mikula ya ayrı bir değer katar.
Şu daha değerli, bu daha değerli şeklinde yapmış olduğum açıklamalar, Net Akvaryumun konu başlığı altına balıkların Mikula olduğuna dair yazdığım yazının tamamen iyiniyetli olarak yapıldığını, balıkları kötüleyerek, daha ucuz bir alt tür muamelesi yaparak değersizleştirme çalışması içinde olmadığımın kanıtı olarak yapılmıştır.
 
Bu açıklamalardan sonra konunun teknik kısmına gelecek olursak;
 
1. Vucut Formu
 
Moba ( yurt dışı tabiri ile koca kafa ); baş kısmı ile kuyruk kısmı arası ügenimsi bir yapıya sahiptir. Bu üçgenimsi yapı mobanın kafası vucuduna göre büyükmüş hissi verir.
Mikula; vucut yapısı daha dikdörtgenimsidir. Balığın kafası vucuduna çok orantılı durur. Çok hoş görüntü verir.
 
2. Renk
 
Moba; mavi tonları ( açıktan -koyuya ) bir renk yelpazesi görünmündedir. Çok renkli olanlarının kafa kısmından 3. banta kadar olan alanı ( maske bant olarak sayıldığında ) sedef gibi parlar.
 
Mikula; aynen kitumba da olduğu gibi renkler geçişken değil, sabittir. Yani bantlar, kuyruk, maske renkleri birbirine yakın ve koyudur. ( Bantların koyu olması, bant aralığındaki beyaz bölgelerin daha net bir şekilde göze hoş gelir bir halde gözlemlenmesini sağlar )
 
3.Kafa
 
Moba;Hepimizin çok iyi bildiği üzere,dişisi de erkeği de kafa yapmaz.
Mikula; mikula dişisi kafa yapmaz. Erkeği 3 yaşından sonra kafa yapmaya başlar. Yaş çok ilerlemiş bile olsa bu yağ birikintisi , burundi ve kapampa da olduğu gibi burun üstüne düşecek kadar fazla olmaz. Ama muhakak ki Moba gibi max. dik açı da olmaz.
 
4. Bant Araları
 
Moba; renkli balıklarda beyaz-mavi arası
Mikula; sedef beyaz.
 
Örnek Moba Resmi ( Son Derece Sıradan Bir Moba Dişisi )
 
 
 
 
Örnek Mikula Resmi ( Güzel Bir Dişi )
 
 
 
 
Herkese iyi hobiler,
 
Saygı ve Sevgilerimle,
 
 
GokselAydın2013-08-05 23:13:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NET AKVARYUMÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 17/05/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 264
NET AKVARYUMÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2013 13:43
Merhabalar,
Göksel Bey, Ani çıkışım sizi tanımamamdan kaynaklanmaktadır. Sizi biraz sorguladıktan sonra başta kendimi ne kadar kemdimi haklı görsemde sizin gibi bir kişiliğe karşı hata ettiğimi anladım ve bende burada sizi üzecek gerhangi bir davranışta bulunduysam özürlerimi bildiririm. Bunda dabir hayır varmış ... En azından biz kandırılmış olsak ta , bundan sonra bilmeden biz kimseyi aldatmamış oluruz. Bu arada mikula ile moba arasında fark olup olmaması önemli değil, (sizinde ifadelerinizde belirttiğiniz gibi ) bize bunları moba diye satanlara yazık.  
NET AKVARYUM2013-08-07 15:30:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GokselAydınÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 81
GokselAydınÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2013 15:20
Estağfurullah,
Ben hiç kırılmadım. Bu arada adım Göksel.
Bu tür bir şeyi açıklarken sizin göstermiş olduğunuz tepkileri her zaman almışımdır. Ama siz aklı başında bir beyefendi ve dürüst bir satıcı olduğunuz için bana gösterdiğiniz tepki de terbiye dahilindeydi.
Efendim,
Balıkların size ne şekilde ve hangi isim altında geldiği konusu takdir edersiniz ki benim haddimi aşar. Karşı taraf ile bu konu ile ilgili bir dialoğum olmadığı için de gıyabında konuşmak istemem. Bunu siz çözeceksiniz. Bu konuda tek laf etmek benim haddimi aşmam ve gıybet yapmam demek olur.
 
Son olarak öm ile ilettiğiniz ricanızı da çok kısa sürede cevaplayacağım.
 
Saygılar, Sevgiler
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NET AKVARYUMÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 17/05/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 264
NET AKVARYUMÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2013 15:35
İsim karışıklığını Oruç ve Arefe hürmetine bağışlayın :)
Şimdiden tüm İslam Alemine hayırlı bayramlar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ersin yıldırımÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 306
Ersin yıldırımÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2013 17:43
Valla  ben mikulayla moba arsındaki farkı anlayamıyorum ikiside aynı :D

Birde kitumba hakkında da bilgi alırsak 10 numara olur saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GokselAydınÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 81
GokselAydınÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2013 22:51
[QUOTE=Ersin yıldırım]Valla  ben mikulayla moba arsındaki farkı anlayamıyorum ikiside aynı :D

Birde kitumba hakkında da bilgi alırsak 10 numara olur saygılar[/QUOTE]
 
Ersin Bey merhaba,
 
Uzun süre bu türleri aynı anda beslediğinizde o kadar rahat çözüyorsunuz ki anlatamam. Benim için şu anda mikula-moba ayrımı bir kadını erkekten ayırmak kadar kolay. Bunu üstün bir vasıf, ya da ben böyle bilirimi anlatmak için değil, uzun süre aynı tür üzerinde çalıştığınız zaman doğal olarak oluşan tecrübe birikimini anlatabilmek için belirttim.
 
Kitumba hakkında bilgi mi almak istiyorsunuz, yoksa kitimba-moba farklarını mı öğrenmek istiyorsunuz?
Cevabınıza göre sizi aydınlatmaya çalışayım.

 
Hayırlı geceler, Hayırlı Bayramlar.
Çağdaş ÖZDOĞAN2013-08-07 23:18:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir