F1 Tropheus İlangi Stres Sorunu !


RageİronbloodÇevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 56
RageİronbloodÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2011 14:46
Bahtiyar bey önermiş olduğunuz yöntemi uyguladım ve sonuç başarılı.  ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. Ancak bir sıkıntı daha var ışık açtıgımda yine aşağı yukarı yüzmeye başlıyolar. Bunun için bir çözüm yolu mevcutmu Yoksa zamanAmı bırakmalıyım. TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM.

Teşekkür Edenler: [T]201463,MehmetEsk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2011 15:25
Selam,

Tropheuslar strese girdiklerinde bu hareketleri yapar. Bitki ekleme sırasında muhtemelen dekor değişti çünkü tamamen oturmuş bir koloni dekor değişikliği olsa dahi bu hareketleri çok uzun süreli devam ettirmez.

Akvaryuma bitki veya dekor değişikliği yapacağınız zamanlar mutlaka karanlıkta balıklar uyurken yapmalısınız. Şu anki durum korkulacak bir şey değil. Bir süre bu şekilde devam edecektir zamanla her şey normale döner.

Şu anda yapacağınız tek şey suyu değişimlerinde suyun değerlerinin oynamasını engellemek. Su değerleri asla büyük oranlarda değişmemeli. Şu anda balıklarınız stres altında o yüzden akvaryuma fazla müdahale etmeyin. Her zaman ki saatte yem atın her zaman ki saatte su değiştirin yapacağınız en iyi davranış biçimi budur.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ali HocaÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2011
İl: Denizli
Mesaj: 165
Ali HocaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2011 18:03
Çok problem yapılacak bir şey değil bunlar, ama balıklarıda fazla yormadan onları düzene almak lazım derim. Yem verme, su değişimi, filtre temizliği gibi bir çok şey düzenli olduğu gibi ışıklandırmada aynı standartlarda ve aynı sürede yanmasını sağlayacaksınız.
Bunun için 5 liraya bir zaman ayarlayıcı alacaksınız ve ışıklarınızı her gün aynı saatte ve aynı sürede yanmasını sağlayacaksınız. 3 yada 4 gün sonunda bu sorunda ortadan kalkacaktır.
Yalnız altını çizmek istediğim husus balıklarınız stres olduğunda, yaptığınız değişikliğe adaptasyon olana kadar yemlerinizi azaltınız. Streste olan balık az yem yediği için akvaryumdaki fazla yem artıklarıda onları rahatsız edecek ve stres sürecin geç bitmesine yada devam etmesine neden olacaktır.
Kolay gelsın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eminfkÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2012
İl: Ankara
Mesaj: 118
eminfkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2014 11:52
AYNI DURUM BENDE DE VAR 2 GÜN ÖNCE İLANGİ ALDIM YAVRU 6 CM BOYUNDA 14 ADET İKİ GÜNDÜR AKVARYUMUN KÖŞESİNDE Bİ AŞŞAGI Bİ YUKARI YÜZÜYORLAR IŞIKLARIDA AÇMIYORUM HİÇ AKVARYUMDA TAŞLAR VAR ONUN İÇİNMİDİR ACABA VEYA 1 ADET CÜCE VATOZ VE 1 ADET L144 VAR ONDANMIDIR ACABA?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir