farklı türler eşleşti


murataquaÇevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 6
murataquaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2010 16:21
Akvaryumum da bulunan erkek johanni ile 2 tane dişi ahlim 2 kez eşleşti.1. eşleşmeden olan yavrular daha 3-4 cm boyunda vücut renkleri dişi ahli ile aynı  renklerde, üzerine koyu kahve  tonlarında dikine  çizgiler var.2. eşleşme den olan yolanlar ise daha dişi ahlilerin ağzında.Ne tür bir cins olur.Bilgisi olan var mı ?
Ayrıca yine farklı 2 tür eşleşmesi daha oldu.Erkek portakal prenses ile dişi mapanga eşleşti.Yavrular daha 2-3 cm boyların da şimdilik portakal prenses renginde.Kafa kısmında siyah lekeler var.
 
Yorumlarınız için teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CindoÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1299
CindoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2010 17:22

Murat bey,,

Elinizdeki jovanni erkeği sanırım akvaryumunuzun söz sahipi bu nedenle ahli dişinizi çiftleşmeye zorlamış ve yavru alıp büyütmüşsünüz 2 aylık olmuşlar ve yine ağli dişileriniz yavru almış..
Cichlidlerde melez türleri çok fazladır . Benim bildiğim birbirine yakın olan türlerin erkek ve dişilerinin çaprazlama sonucunda çok çeşitli türler meydana gelmiştir.
Elinizdeki balığın yavrularının nasıl bir şey olacağını bilemem ama balıklarınızın ırkının temiz bir soydan gelmesi için elinizden geldiği kadar ayrı cinslerin eşleşmesine olanak sağlamamanız.
Bunun nedenlerinin başında balığınızın hiç bir balığa benzemeyeceği ve belkide elinizdeki yavru balıkların kısır olup kendine has soylarını devam ettiremiyeceğini yazabilirim.
Saygılar..
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

engineerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/01/2009
İl: Kayseri
Mesaj: 2191
engineerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2010 20:20
Akvaryumunuzun litresine göre tür besleyip kırılma ihtimali olmayan türler ve koloniler oluşturursanız daha sağlıklı ve saf türler çoğaltmış olursunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

murataquaÇevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 6
murataquaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2010 12:14

Yorumlarınız için teşekkürler.Evet siz üstadlar haklısınız, kırılmış türler oluşuyor ama benim için ilk etapta  balığın türünün kırılması, kötü bir ırk olması çok önemli değil.Ben balık beslemeye daha yeni başlamış biri olarak çok farklı, kalabalık, alakasız, uyumsuz türler besliyorum.Evet bu yaptığım hata ama ilk heves işte.Biraz tecrube sonunda hevesim azaldığı zaman ( 1 yıldır hiç azalmadı,azalacağını da sanmıyorum ) yeterli tecrube edindiğim zaman tek tür besleyeceğim ama şimdilik alakasız bir karmaya ya devam edeceğim.Tek türe dönmeyi bir kaç kez istedim ama kıyamadım sonuçta ilk göz ağrım hepsi.Fakat balıklar tür olarak ne kadar uyumsuz olursa olsunlar  ben balıklarımın hepsini 2 -3 cm iken aldım, o günden beri hep beraberler.Kavgalar yok denecek kadar az, hatta yok diyebilirim, olan kavgalarda ara sıra çok hafif şiddet de 5-10 saniye sürüyor geçiyor.Beslediğim türler ise ;

100x50x65 Yunus, sarı prenses, mavi prenses, portakal prenses, snow prenses, mapanga, kadango, ıceman, ahli ve johanni toplam 48 adet. 50 adet almıştım 2 tanesi(labio cinsi) öldü.Sayı çok fazla diyeceksiniz ve bende size katılacağım.Ama balıkları aldığım da 2-3 cm iken sorun yoktu akvaryum bomboş kalıyordu.Ama şimdi pek boş değil.Bir süre daha idare edeceğim artık çaresi yok.Azaltmaya kıyamıyorum.
Yanlış yaptığımı biliyorum.Lütfen tenkit mesajları yazmayın.Ama değerli yorumlarınıza açığım.
Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CindoÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1299
CindoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2010 13:36
Murat bey,,
Akvaryum balıklarına yeni ilgi duyan,bu konuda deneyimi ve hiç bilgisi olmayan kişiler ,çoğunlukla bir renk varyetesinde değişik ve gelişigüzel balıklar alır.
Birbiri ile uyumlumu yada birbirine zarar verirmi gibi konularıda bilmez.
Daha sonradan öğrenirki balıkların farklı davranışları vardır.
Beslenme biçimi ayrı olan balıkları alır.( ETÇİL VE OTÇUL)
Biz akvaryistlerin benim gözlemlediğim kadarıyla halen etçil ve otçul balıkları ayıramadığımızı gözlemlemiştirim.
Üretimde özellikle iyi niyetli yavrular,renk varyetesi bakımından büyük olarak sizi mutlu etmeyecek ve ne olduğu belli olmayan yalnız elde edilecek olan yavrular renkleri ve çizgileri ile alakasız bir tür olarak size sorun teşkil edecektir.
Amotörce yapılan üretimde benim kendi kanaatim her zaman tek türdür nedeni kendilerine zıt deyilde kendi ırkından olan balık ORJİNAL olması ve ırkının devam etmesi için en güzel neden.
Murat bey,bizler aldığımız balıkların ilk aldığımızde renk büyüsüne kapılır yada akvaryumcuların bir arada yaşar dediği balıkları alırız.
 Ama sizin söylediğiniz artık geçmiş  1 sene olmuş balıklarınızın artık bakımını üstlenmek zorundasınız bakamayacağımız ve bilmediğimiz hayvanları satın alıp ona kendi türü ve kendi isteği ile olmayan çiftleşmede benim yine kendi görüşüm yanlış. 
Aldığımız balıklarımızada hakkıyla bakmamız gereklidir.
Şimdi elinizdeki balıkların ismini tek,tek yazmayıpta size bunların uyumsuz olduğunu ve biraz daha geç kalmadan hemen balıklarınızın özelliklerini bulup ayırmanızı tavsiye ederim. Yanlışın neresinden dönerseniz o da kar.SAYGILAR...
cindo772010-05-23 16:26:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir