ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
murataqua
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mart 2010 22:45
Son Ziyaret:
11 Haziran 2011 10:44
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat kosmaz
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1979
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
gıda teknikeri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

murat kosmaz

SON 6 MESAJI

oodinium ile beyaz benek arasında ki fark nedir ?

Taner bey ;Baktopur direct ezerek atmanız derken nasıl yani anlayamadım akvaryumun içinden aldığım bir suyun içinde eritmeden mi atayım yada yemleme yapar gibi mi atayım.

Ayrıca sıcaklığı arttırırken yavaş yavaş ( günlük 2 derece ) mı arttırayım ve sıcaklığı kaç derece yapayım.28 mi 30 derecemi ? Baktopur u ne zaman atmam gerekiyor,ve uygulamayı kaç kere tekrarlamalıyım.Araştırdığım bilgilere göre sıcaklığı yavaş yavaş 30 derece çıkarmak gerektiği 2 gün 30 derece de kalması gerektiği filan yazıyor.Sözün kısası bana uygulama yı nasıl yapacağımı biraz detaylı şekilde yazarsanız çok memnun olacağım.Çok soru sordum biraz tecrubesizim mazur görün.Hata yapmak istemiyorum.
 Ve en önemlisi bir karantina tankım yok. Ana tankta uygulamak zorundayım.Zaten balıkların geneli hasta bu uygulamayı yaparken hasta olmayan balıklara birşey olur mu ? 
Önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. Çok teşekkür ederim.
oodinium ile beyaz benek arasında ki fark nedir ?

Fotoğraf: fotoğraf çektim ama hiç belli olmadığı için eklemedim.

Canlıdaki Belirtiler: silkinme ve sürtünme

Akvaryum Kapasitesi (litre): 300 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: ciklet malawi ( biraz kalabalık 48 adet 10 - 12 cm arası )

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ph 7,5 sıcaklık 24 -26 C

Filitrasyon: dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 8 - 10 gün arası dip çekimi 1/3

Arkadaşlar balıklarımın üzerinde çok küçük beyaz renkli  lekeler var.Daha yeni olduğum için beyaz benek mi oodinium mu kararsız kaldım.Yardımlarınızı bekliyorum.Çok küçük beyaz lekeler, sık sık sürtünme, sık sık silkelenme ve en ilginç olanı da balıklar birbirlerine yaklaşıp ısırır gibi yapıyorlar ama kesinlikle ısırmıyorlar daha çok emiyorlar gibi.Bir balık ağzını açıp diğer balığın sanki üzerinde ki bir şeyi yer gibi daha çok temizler gibi yapıyor.Sanki bitlerini temizler gibi.Diğer balık ise hiç karşılık vermeden yan yatarak temizlenmesini ister gibi davranıyor hatta hoşuna gidiyor gibi davranıyor. ilk başta ıceman lerimde vardı şimdi diğer çeşitlerde yapmaya başladı.

arkadaşlar bu hastalık nedir ve nasıl kurtulurum.
 
Yorumlarınız için teşekkürler ,
 
 

 
farklı türler eşleşti

Yorumlarınız için teşekkürler.Evet siz üstadlar haklısınız, kırılmış türler oluşuyor ama benim için ilk etapta  balığın türünün kırılması, kötü bir ırk olması çok önemli değil.Ben balık beslemeye daha yeni başlamış biri olarak çok farklı, kalabalık, alakasız, uyumsuz türler besliyorum.Evet bu yaptığım hata ama ilk heves işte.Biraz tecrube sonunda hevesim azaldığı zaman ( 1 yıldır hiç azalmadı,azalacağını da sanmıyorum ) yeterli tecrube edindiğim zaman tek tür besleyeceğim ama şimdilik alakasız bir karmaya ya devam edeceğim.Tek türe dönmeyi bir kaç kez istedim ama kıyamadım sonuçta ilk göz ağrım hepsi.Fakat balıklar tür olarak ne kadar uyumsuz olursa olsunlar  ben balıklarımın hepsini 2 -3 cm iken aldım, o günden beri hep beraberler.Kavgalar yok denecek kadar az, hatta yok diyebilirim, olan kavgalarda ara sıra çok hafif şiddet de 5-10 saniye sürüyor geçiyor.Beslediğim türler ise ;

100x50x65 Yunus, sarı prenses, mavi prenses, portakal prenses, snow prenses, mapanga, kadango, ıceman, ahli ve johanni toplam 48 adet. 50 adet almıştım 2 tanesi(labio cinsi) öldü.Sayı çok fazla diyeceksiniz ve bende size katılacağım.Ama balıkları aldığım da 2-3 cm iken sorun yoktu akvaryum bomboş kalıyordu.Ama şimdi pek boş değil.Bir süre daha idare edeceğim artık çaresi yok.Azaltmaya kıyamıyorum.
Yanlış yaptığımı biliyorum.Lütfen tenkit mesajları yazmayın.Ama değerli yorumlarınıza açığım.
Teşekkürler.
farklı türler eşleşti
Akvaryumum da bulunan erkek johanni ile 2 tane dişi ahlim 2 kez eşleşti.1. eşleşmeden olan yavrular daha 3-4 cm boyunda vücut renkleri dişi ahli ile aynı  renklerde, üzerine koyu kahve  tonlarında dikine  çizgiler var.2. eşleşme den olan yolanlar ise daha dişi ahlilerin ağzında.Ne tür bir cins olur.Bilgisi olan var mı ?
Ayrıca yine farklı 2 tür eşleşmesi daha oldu.Erkek portakal prenses ile dişi mapanga eşleşti.Yavrular daha 2-3 cm boyların da şimdilik portakal prenses renginde.Kafa kısmında siyah lekeler var.
 
Yorumlarınız için teşekkürler.
türünü bilemiyorum 1
Teşekkürler birde bu balığın türünün ne olduğunu söylermisiniz.
Bu balığı 4-5 cm iken aldığımda portakal prenses gibiydi  fakat
daha sonra zamanla böyle renk değiştirdi. 
murataqua2010-04-25 19:22:56
türünü bilemiyorum 1
Arkadaşlar bana bu balıkların hangi tür olduğu hakkında yardımcı olurmusunuz. murataqua2010-04-25 17:40:05

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.