Fazla ısınma sorunu


Caner ArslanÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2014
İl: Kirikkale
Mesaj: 3
Caner ArslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2014 16:47
Selamlar,
foruma yeni üye bir arkadaşınız olarak bir sorunum var. hobiye yeni başlamış birisi olarak pek çok sorunumu bu forumların ve sizlerin sayesinde çözdüm ancak şimdi o kadar kendime has bir sorunla karşı karşıyayım ki üye olup foruma bu konuyu yazmak zorunda kaldım umarım bana yardımcı olabilirsiniz.
yukarıda dediğim gibi kendime has olduğunu düşündüğüm için forumda arama yapmadım. sorunum şu; iki hafta önce yeni bir akvaryum aldım ısıtıcı, filtre, ışık vs. akvaryumu kurdum ama ısıtıcı sorun yarattı suyu istediğimden daha fazla ısıttı. derecesini düşürdüm ama yine kâr etmedi. ısıtıcı bozuk herhalde diye gittim akvaryumcudan değiştirdim aynı model ısıtıcı aldım tekrardan ancak aynı sorun onda da baş gösterdi. gittim onu da değiştirdim bu sefer farklı bir model aldım ama o da fazla ısıttı. ben de yavru tankımdaki ısıtıcıyı büyük olana taktım denemek amaçlı çünkü o düzgün, olması gerektiği gibi ısıtıyordu. ancak düzgün çalıştığına emin olduğum ısıtıcım da büyük akvaryumda sapıttı o da fazla ısıtmaya başladı. 
şimdi yukarıda anlattığıma göre sorun ısıtıcılarda değil büyük akvaryumdaki bir etkende. sanırım iç filtrede şöyle ki; filtre çalışırken ısıtıcılar durmak nedir bilmeyip 31-32 derecelere kadar çıkarttıkları ısıyı iç filtre kapalıyken normalleşip asıl derecelerinde sabitliyor. yani sorun iç filtre çalışırken yaşanıyor ama bunun sebebini bulabilmiş değilim. sizce neden oluyor olabilir? iç filtre akvaryuma göre biraz güçlü.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

asunboy06Çevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2013
İl: Ankara
Mesaj: 271
asunboy06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2014 00:39
Saten sorunu bulmussunız ıc fıltrenın bozukmus kayıp vermeden ıc fıltrerını degıstırın bence 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Caner ArslanÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2014
İl: Kirikkale
Mesaj: 3
Caner ArslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2014 19:57
soruna filtre sorunu dedik ama şimdi akvaryuma hava motoru bağladım aynı şey onda da oldu. yani iç filtre ve ya hava motoru farketmiyor suyu dalgalandıran herhangi bir şey ısıtıcılarda sorun yaratıyor. bu sadece büyük akvaryumuma has bir şey. hala anlayabilmiş değilim neden böyle oluyor. bu ısınma sorunu sebebiyle akvaryumda havalandırma yapamıyorum ve balıkların oksijensiz kaldığını düşünüyorum stres oluyorum.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir