ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Caner Arslan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mayıs 2014 16:33
Son Ziyaret:
05 Haziran 2014 22:03
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Caner Arslan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kirikkale
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 3 MESAJI

arkvaryumumda salyangoz var :s
arkadaşlar benim de buna benzer bir sorunum var. bir ay önce bitkili bir akvaryum kurdum. iki hafta önce de elma salyangozu ekledim bir tane yetişkin. şimdiyse akvaryumumda 4 tane çok küçük şeffaf renkli salyangoz var. akvaryumun her tarafına kapağına vs baktım yumurta kozasına benzer birşey görmedim. sizce bunlar adi salyangoz mu? yoksa elma benim görmediğim bir yere yumurta bırakmış olabilir mi? iki hafta da bu yumurtalar çıkar mı?
Fazla ısınma sorunu
soruna filtre sorunu dedik ama şimdi akvaryuma hava motoru bağladım aynı şey onda da oldu. yani iç filtre ve ya hava motoru farketmiyor suyu dalgalandıran herhangi bir şey ısıtıcılarda sorun yaratıyor. bu sadece büyük akvaryumuma has bir şey. hala anlayabilmiş değilim neden böyle oluyor. bu ısınma sorunu sebebiyle akvaryumda havalandırma yapamıyorum ve balıkların oksijensiz kaldığını düşünüyorum stres oluyorum.  
Fazla ısınma sorunu
Selamlar,
foruma yeni üye bir arkadaşınız olarak bir sorunum var. hobiye yeni başlamış birisi olarak pek çok sorunumu bu forumların ve sizlerin sayesinde çözdüm ancak şimdi o kadar kendime has bir sorunla karşı karşıyayım ki üye olup foruma bu konuyu yazmak zorunda kaldım umarım bana yardımcı olabilirsiniz.
yukarıda dediğim gibi kendime has olduğunu düşündüğüm için forumda arama yapmadım. sorunum şu; iki hafta önce yeni bir akvaryum aldım ısıtıcı, filtre, ışık vs. akvaryumu kurdum ama ısıtıcı sorun yarattı suyu istediğimden daha fazla ısıttı. derecesini düşürdüm ama yine kâr etmedi. ısıtıcı bozuk herhalde diye gittim akvaryumcudan değiştirdim aynı model ısıtıcı aldım tekrardan ancak aynı sorun onda da baş gösterdi. gittim onu da değiştirdim bu sefer farklı bir model aldım ama o da fazla ısıttı. ben de yavru tankımdaki ısıtıcıyı büyük olana taktım denemek amaçlı çünkü o düzgün, olması gerektiği gibi ısıtıyordu. ancak düzgün çalıştığına emin olduğum ısıtıcım da büyük akvaryumda sapıttı o da fazla ısıtmaya başladı. 
şimdi yukarıda anlattığıma göre sorun ısıtıcılarda değil büyük akvaryumdaki bir etkende. sanırım iç filtrede şöyle ki; filtre çalışırken ısıtıcılar durmak nedir bilmeyip 31-32 derecelere kadar çıkarttıkları ısıyı iç filtre kapalıyken normalleşip asıl derecelerinde sabitliyor. yani sorun iç filtre çalışırken yaşanıyor ama bunun sebebini bulabilmiş değilim. sizce neden oluyor olabilir? iç filtre akvaryuma göre biraz güçlü.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.