flower horn besleme-ortam bilgilendirme


TheWindÇevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 155
TheWindÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2007 07:20
Merhabalar haziranda ara verdiğim hobiye bu hafta dönüyorum. Uzun zamandır karma malawi bakıyordum artık 1 veya 2 adet büyük boyutlara ulaşan balık beslemeye karar verdim. Önceden de beğendiğim ve sert bir tür olan flower horna karar verdim ve dün balığımı aldım fakat akvaryumum hazır değildi. Yeni su ile filtrasyona bugün başlattım bir iki gün sonra suyum hazır olunca balığı alacağım. Sizden ricam bu konularda bilgilerinizi paylaşmanız ki eksikleri bulabilm;
 
 
1)   Hangi markanın, hangi yemini tavsiye edersiniz?
İki amaçla biri sağlıklı bir balık diğeri canlı renklere sahip bir balık.
 
2)   Herhangi bir karışım veya ilave kullanıyor musunuz?( Fishtamin, havuç, toprak kurdu.... gibi) 
 
3)   Kum türü nasıl olmalı?
 
4)   Dişi ile erkek arasında belirgin bir fark var mı?(Yüzgeç şekli gibi gözlenmesi zor olanlar dışında.)
 
5)   6-12-18 aylıkken hangi boyutlara ulaşırlar? (Şimdi bu ne diyebilirsiniz yanına bir tane daha FH alıp çift yapmayı düşünüyorum yer hesabı yapmak için sordum.)
 
6)   Birde bu balığın akvaryumcularda ne kadara satılıyor 12-13 cm boyutlarındakiler? pahalıya aldım dsnırım ama ordan almaya mecburdum...
 
Bunların dışında varsa gözlemleriniz...Teşekkürler...
 
Benim bildiklerim;
 
Akvaryumda melezlendirilerek üretilmiş bir balık olması (Amerikan cichlid faliyasından) ,çok büyük boyutlara çok hızlı ulaşması, büyük hacimlerde mümkünse yanlız değilse az sayıda sert davranıştaki amerikan cichlidler ile beslenmeli, 60cm gibi küçük bir akvaryumda üremeleri, erkeklerinin iyi bakıldığı taktirde büyüdüklerinde kafada boynuz şeklinde çıkıntıya sahip oldukları, eş tutan balıklar olmalarıdır.
 
TheWind2007-08-10 16:32:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sabrionurÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2007
İl: Izmir
Mesaj: 96
sabrionurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2007 22:24
Yem olarak karışık bir diyet öneririm.Çeşitli firmaların flower hornlar için özel ürettiği yemler var.Mesela tetra doramin,otto flower horn,tropical chiclid,jbl in de flower hornlar için ürettiği özel yemler var.Genelde büyük çiklit yemleriyle besleniyorlar.Değişik firmaların yemleriyle beslediğinizde extra bir vitamin takviyesine ihtiyaç olmadığını düşünüyorum.Üretim düşünüyorsanız özellikle ucuz yemlerin renklendirici yemleriyle beslemeyin,kısır yaptığını bizzat kendim yaşadım.(örneğin pets familiy colour pellets). Diğer sorularınız için kesin birşey diyemiyorum.Amerikanlar genellikle çok sert suları sevmezler.Zemin maddesi olarak midye kırığı önermem.Mango kökü ve suya salınım yapmayan taşlardan girip gizlenebilecekleri şekilde dekor yaparsanız güzel olacağını düşünüyorum.Sağlıklı balıklar...

Teşekkür Edenler: [T]188367,samet14[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TheWindÇevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 155
TheWindÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2007 16:34

Onur bey ben sera cichlid sticks kullanıyorum yanına ilave bir yem tavsiye edebilir misiniz?

Diğer arkadaşlarda bilgilerini paylaşırsalar çok iyi olurdu FH besleyenler ve besleyecekler için.

TheWind2007-08-10 16:35:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SOLOÇevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 22
SOLOÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2007 11:46
Merhabalar Ben elimdekinden kurtulmaya çalışıyorum ama yinede seviyorum bu balığı elim bir türlü satılığa çıkarmaya varmadı açıkcası ben haftada bir defa kırmızı  et veriyorum diğer günler özel yeminden oldukça severek yiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tatar®Çevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 100
Tatar®Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2007 15:32
Utku bey merhabalar.
 
Sorularınızın bazılarını yanıtlamaya çalışayım.
 
 
 Flowerhornlar eşleştikleri zaman çok seri yavru veriyorlar. Yanlız yavruları dağıtacak veya satacak kişiler bulmanız zor. Bizim millet tek yaşaması gereken bu balığı gidip  diğer amerikan ve hatta malawilerle felan bakmaya çalışıyor. Sonuç facia tabiki.
İşin özü  pek saldırgan balık sevmiyoruz. Akvaryumda kalabalık ve harekektli ortamları seviyoruz genelde.
İşte bu yüzden Flower horn yavrularınızı satıcak veya vericek birilerini bulmanız zor.
 
Üreticilerde bu konudan muzdaripler. Kimse bilmiyor tanımıyor. Ayda yılda bi iki kişi çıkarsa  o da bilinçli bakmak isterse tek balık alıp  gidiyor.
 
Yem olarak bilindik markaların ciklet ve renklendirici yemlerini kullanmanızı  öneririm.
Ben canlı yemlerden canlıyken tiksindiğim için gene aynı şekilde  bilindik markaların  kurutulmuş canlı yemlerinden veriyorum.
 
 
Şuan flower hornum  yok. Yeni akvaryumum biter bitmez flower horna dönücem bende. Ben quartz kum kullanmayı düşünüyorum.
Genelde gördüğüm cama cam akvaryumlarda besleniyorlar.
Aslında  arada bir saklanabilecekleri bir kovuk ya da mağara benzeri birşey yapmalta fayda var. Çünkü pek kalıbına yakışmasada saklanmayı seven bir balıktır flower horn.
 
Birde şöyle bir durum var. Flower  hornlar  yanlarında  başka bir balık- hatta eşleştikleri balık- dahi olsa tam vucut formlarına ulaşamıyorlar.( kafa yapmazlar)
 
 
Saygılar
 

Beğenenler: [T]205355,Pesimist07[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TheWindÇevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 155
TheWindÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2007 18:48
Alper bey ben de o akvaryumcuya gidip 1 tane alanlardanım sanırım. Derdim tam özellikleriyle sağlıklı bir tane büyütüp sonra dişisini besleyen bir arkadaşın balığı ile yavrulatmak. Dediğiniz gibi çok seri yavruladıklarını okudum ve yine dediğiniz gibi dağıtacak insan bulmak çok zor olacak. Tek başına 350 lt akvaryumumda kayalardan bir duvarın arkasında saklanma yeri ile besliyorum. Kafa yapmaya başladı sanırım hafif bir çıkıntı oluştu. Ben sera cichlid sticks kullanıyorum yanına hazır yemlerden n tavsiye edersiniz. Besin olarak yetersiz gördüğüm için özellikle bunu merak ediyorum. Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tatar®Çevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 100
Tatar®Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2007 03:22
Utku bey merhabalar.
 
Şu sıralar sizin kurduğunuz yapıda bir akvaryumun çalışması içerisindeyimSmile
Erişkin boya geldikten sonra  yavru almak için bir dişinin yanına koyunca nasıl bir reaksiyon göstericektir  bilemiyorum. O yüzden o konuda birşey diyemiycem. ( gördüklerimin çoğu genç yaşlardan beri beraber büyüyen çiftler halindeydi )
 
Bunun yanında  Sera cichlid stick bildiğim kadarıyla büyük boylardaki cikletler ve arawona  tarzı iri balıklar için temel yem.
Bunun yanında ne kullanabilirsiniz bakalım. Ben size elimdeki rezervi sayayım. ( Yakın zamanda alıcağım flower hornum için  ve şuan ki tek astronot ve papağnım için kullandıklarım. 
 Sera granumeat veya-yeni adıyla- granured. Arada bir olmak kaydıyla  sera granugreen ( ağırlıklı bitkisel içerikli)  sera red discus (  kırmızı renkler için) Bütün markalarda mevcut olan kurutulup şoklanmış tubifex kurdu.
Astra nın  kurutulup şoklanmış sivrisnek lavrası)  Sera Artemia shrimp ( yetişkin artemialardan üretilmiş iri parçalı bi yem özellikle astronotum deliriyor bu yeme)
 
Şimdi ise  Otto Flower Horn  ve sera mixpur ( tubifex artemia dapnia -su piresi-  ve  kan kurdu ( veya sivrisinek  lavrası emin değilm)karışım )  veya sadece daphnia alıcam.
 
 
Bide tek tük kullandığım pets family red parrot  adlı yem var.
Kimse tavsiye etmez bu yemi ama ne hikmetse sadece flower horn yetiştiren birisi bu yemi illede kullan demişti bana.
 
Temel yemlemeden sonra( cichlids sticks , granured ,granugreen ) bu tarz  destekleyici ve balıkların ( benimkiler adına konuşayım )  daha çok sevdiği yemler  kullanmanız balığınızın gelişimini etkileycektir. 
 
Bunu yanında  su kaliteside balığın büyümesi ve gerçek ebatlarına sağlıklı ulaşabilmesinde büyük   rol oynuyor o yüzden su değişimleri ve dip çekimlerinide ihmal etmemenizi tavsiye ederim.
 
Bu kadar konuştum ama flower hornum yok o apayrı bi macera konusu benim için.LOLEmbarrassed
Neyse  önümüzdeki bi iki hafta sürecinde inşallah bende beslemeye başlıycam.
Saygılar..
 
Düzeltme: Tetranın yemleri hakkında en ufak bir bilgim yok o yüzden yazmadım. Herkes bahsediyor kullanıyorum felan diye ama benim gezdiğim alışveriş yaptığım yerlerden midir nedir doğru düzgün tetra yem görmüşlüğüm bile yok.
 
Birde sanırsam Tetranın temalı yemi pek yok ( özellikle çeşitli türler için yoğunlaşılmış )
 
Dediğim gibi Tetra hakkında pek bilgim yok o yüzden varsada bilmedğim yemleri flower horn için kulllanılabilcek, bilen arkadşlar varsa paylaşırsa sevinirim.
Tatar®2007-09-02 03:27:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

believeÇevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 80
believeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2007 12:31
bende 4 tane flowerhorn yavrusu aldım.Yazılarınızı okudukça içim karardı :D
suan 1.5 cm boyundalar.ve calvus yunus yavrularıyla beraberler şuan.
Büyüyünce bunun imalatını yapmak istiyordum ama bir kez daha düşünmeye karar verdim.:D
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2007 04:06
Lt. uygun olduktan sonra flowerhornları astronot ve severum gibi yumuşak mizaçlı amerikanlarla bile besleyebilirsiniz.300 lt karma akvaryuma koyuyolar f.h yi akvaryum 120 cm,balık 35 cm bi kuyruk hareketiyle öbür uçta.Arkadaşlar yine söylüyorum lt. ve taban yüz ölçümü yeterli olan her türlü akvaryumda karma olarak yaşar f.h.ler.Tek başına yaşaması gereken balık diye bişe yoook.Benim f.h.lerim eş tuttu, yavruladı,yavruları topladım.Aradan bir ay geçti balıklarım hala ksrı kocs gibi beraber yüzüyorlar.Tek başına yaşaması gerekiyo diyenlerin hepside ya bu balığı hiç beslemedi yada küçücük bi akvaryumda karma yapmaya çalıştı...!!!


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReallyÇevrim Dışı

[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
Kayıt: 10/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3890
ReallyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2007 13:44
Herkesin en az 700-800 lt lik akvaryumu veya bu akvaryumu kuracak durumu yok bunu da düşünmek lazım. Really2007-09-13 13:46:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tatar®Çevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 100
Tatar®Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2007 02:28

Merhabalar

 Dediğiniz gibi yeterli alan olduktan sonra karma akvaryumda bakılabiliyor.
Lakin şöyle bi durum var;  KArma akvaryumlarda bakılan veya eşiyle beraber duran ne kadar f.h gördüysem alayı tam vucut formu alamamıştı. ( kafa yapmıyorlar ve tam heybetlerine ulaşamıyorlar)
 
Nette aratsanız veya videolarda görebilirsiniz. Tek yaşıyan ve büyüyen f.h lar  daha heybetli oluyor ve vucut formlarını tam alabiliyorlar.
 
Sonuçta seçim meselesi.
 
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Canerr35Çevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2016
İl: Izmir
Mesaj: 2
Canerr35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2016 22:14
BN amerikan ureticisiyim bu flower horndan aldığım zevki hicbi balık dan almadm çok sert olduğu kadar çok uysallar[:iyi:][:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HalilSefaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/03/2015
İl: Ankara
Mesaj: 42
HalilSefaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2016 09:22
Piyasada ki renklendirici ucuz yemlerin kısırlığa sebep olabileceği söylenmiş.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/172525/141220160921511.jpg[/IMG]

Bu yem renk amaçlı kullanılabilir mi ? Kullanan ve etkisini görenvarmı acaba ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ilhannnn01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/11/2015
İl: Adana
Mesaj: 1001
ilhannnn01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2016 09:28
[QUOTE=HalilSefa]Piyasada ki renklendirici ucuz yemlerin kısırlığa sebep olabileceği söylenmiş.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/172525/141220160921511.jpg[/IMG]

Bu yem renk amaçlı kullanılabilir mi ? Kullanan ve etkisini görenvarmı acaba ?[/QUOTE]

Bende bu tür yemleri merak ettim aldım denedim şunu söyleyebilirim.
Sadece bu yemi kullanıp iyi bir sonuç bekleme, balığın en iyi formuna ulaşması için grand sumo, xo, cz aqua gibi markaların yemlerine ihtiyacın var ama maliyeti azaltmak için bunlardan biri ya da birkaçı ile destekleyerek bu yemi kullanabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir