ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ilhannnn01
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
952
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Kasım 2015 09:24
Son Ziyaret:
17 Mart 2024 08:50
Toplam Mesaj:
1001 [0.33 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
7 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İlhan A.
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1985
Yaş:
39
İl:
Adana
Meslek:
Bilgisayar Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179452/100920190951531.jpg[/IMG]

SON 10 MESAJI

500 Lt Akvaryum İçin Hangi Dış Filtre Kullanılmalı
Akvaryumdaki biyolojik yüke göre değişir, biyolojik yük çok düşükse belki 1000 l/h lık bir filtre bile yeterli olabilir ama balık sayısı fazla ve balıklar büyükse alabileceğiniz en büyük filtreyi almakta fayda var, bütçe konusu da önemli tabi. Marka model tavsiyesi istiyorsanız fluval fx6, eheim 1500 xl, dophin c2400 gibi büyük filtreler her durumda işinizi görür. bütçeniz daha az ise tetratec 1200 de gayet güzel filtredir, yetmezse pipo ya da iç filtre ile desteklersiniz.

ben 600 lt lik akvaryumumda 8 tane oscar beslerken 1 tane tetratec 1200 + 1 tane ejet 3388 kullanıyordum hatta bazen iç filtre de çalıştırıyordum ancak net görüntü yakalıyordum. Aynı akvaryumda sadece 1 flowerhorn beslerken 3388 yetiyordu.
Akvaryuma Soda Koydum Su Bulandı!
Bulanıklığın soda ile ilgisi olduğunu sanmam, problemi başka yerde aramanızı tavsiye ederim.
Tetra Aps 400 Mü Eheim 3704 Mü?
[QUOTE=Ufukduzova]Hangi hava motoru daha sessiz Tetra Aps 400 mü Eheim 3704 mü? Sizin bunlardan daha sessiz dediğiniz bir ürün var mı?[/QUOTE]

İkisini de kullandım, ikisi de kaliteli ürünler, ikisi de güçlü ve çok sesli değil, 3704 sessizliğiyle öne çıkar aps 400 gücüyle öne çıkar.
Sump Hakkında Yanlış Bildiklerimiz- Boyut Tespiti
[QUOTE=viscool]Konu hakkında yeni yorumlar var mı?[/QUOTE]

İlk mesajınızdaki tespitlerinize katılıyorum, çok faydalı bir konu olmuş tebrik ederim.
Örnek olması açısından kendi tecrübemi yazayım, 180*60*60 akvaryumda yan sump bölme ölçüleri 18*18 - 20*19 bu akvaryumda önceden 2500 l/h kafa motoru kullanıyordum hem suyun netliği konusunda problem yaşıyordum hem de filtre sürekli tıkanıyordu, daha sonra 1200 l/h kafa motoruna geçtim ve akvaryumun suyu bariz netleşti, bulutsu görüntü ortadan kalktı. Elyaf, keçe gibi suyun ilk girişindeki malzemeleri değiştirme sıklığım da azaldı.
200x70x90
Merhaba, sorunuzun cevabı akvaryumla ne kadar ilgilenebileceğinize bağlı;
Discus, melek gibi türler çok güzel görünseler de su değerlerinden çabuk etkileneceği için iyi takip etmeniz ve bu konuya mesai harcamanız gerekir. Tecrübeli değilseniz tavsiye etmem.

Amerikan cichlidlerle bitki bakılmaz, bitkileri yerinden söküp parçalarlar, çok denedim dev anubias dahil hiçbir bitki olmuyor, yemeselerde parçalıyorlar.

Amerikan cichlidler akvaryumu güzel doldurur görsel olarak güzel balıklardır ama karma amerikan bakmak zordur, aralarında liderlik mücadelesi olur. Balık takası yapabileceğiniz ekleme çıkarma yapacağınız çevreniz yoksa elinizin altında en az 150 litrelik 2 tank daha bulundurun yaralanan ve/veya sorun çıkartan balıklar için lazım olur. Amerikan besleyecekseniz tüm balıkların erkek olmasına dikkat edin, dişi balık akvaryumda kavga sebebidir.

Bu durumda amerikan karma yerine monster tankı daha uygun olabilir, arowana, bişir, bıçak balığı, hayalet gibi türler hem heybetli görünür hem de bölge kavgası olmayacağı için akvaryum daha sorunsuz olacaktır.

Büyük ve kaliteli japon balıkları da akvaryumda çok güzel görünür o seçeneği de göz önünde bulundurun. Japonlar da bitkileri yerler ama akvaryumda huzur hakim olur kolay kolay sürtüşme olmaz. Su değerlerinden de çok etkilenmezler, iyi bir filtrasyon olursa uğraşı çok az ama görseli gayet güzel olabilir.



Oscar Kafada Delik Hastalığı Mı?
Kafada delik hastalığı yok, diğer balıklar tarafından hırpalanmış veya kaçarken kendini sivri birşeye sürtmüş olabilir. Suya biraz tuz atıp mikrop kapmasına engel olabilirsiniz, kendi kendine iyileşir.
Arowana Ya Canlı Yem Verilebilir Mi
Ne vermeyi planlıyorsun ? Un kurdu, solucan, morio kurdu vs verebilirsin. Bulabilirsen kültür ortamında yetişmiş böcekler verebilirsin. Doğadan bulduğun canlıları verme.
Astronot Balığım Yan Yatıyor
Bence o gördükleriniz dış parazit değil sürtme kaynaklı yaralardır, 28 derecede beyaz benek olasılığı çok düşük. Akvaryumda çok dekor var, balıklar kaçışırken dekorlara sürtüp yaralanıyor olabilirler. Oscar akvaryumunda bu kadar köşeli veya sivri uçlu dekor tavsiye etmem.
Balıklar stresli, birkaç gün ışık açmayın, küçük balıkların stresten daha çabuk çıkması normal, sabırlı olun büyükler de kendine gelecektir.
Akvaryumda yeterli oksijen var ama filtrasyon yetersiz, ilk fırsatta bir dış filtre edinmenizde fayda var.
Gemi dekoru yerine mangrow kökü hem oscarlar hem de vatozlar için daha faydalı olur. Akvaryumda kum olması da oscarları daha iyi hissettirecektir.

Astronot Balığım Yan Yatıyor
Müdahele etmeden önce dış parazit olduğunu nerden anladınız? Resimde gördüğüm kadarıyla balıkta bir problem yok. Akvaryuma yaptığınız müdahalelerden dolayı strese girip hareketsizleşebilir.
Filtrasyonunuz nasıl, akvaryumda dış filtre var mı ? Akvaryumun genel görünümünü atabilirseniz iyi olur.
200 litreye atacağınız 1 yemek kaşığı tuzun vatozlara bir zararı olmaz o kadarını tolere ederler, astonotlar içinse faydalıdır.
Balık bir süre oksijensiz kaldığı için yan yatmış olabilir ama bu hastalanacağı anlamına gelmez, astronotlar çok dayanıklı balıklardır. Her zaman aynı derece hareketli olmayabilir.
Çok yem yedikleri için de yatıyor olabilirler, astronotlar obur ve yemeye hevesli olduğu için genelde olması gerekenden fazla beslenir dolayısıyla yağlanıp hareketsizleşebilir. Balığı doyuracak kadar besleyin fazlasını vermeyin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.