Flowerhorn Bazen Utangac Bazen Son Derece Sosyal


FHYSUÇevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 91
FHYSUÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2015 04:16
[QUOTE=BabySoul]Astaksantin içeren yemler kırmızı rengini göstermesini sağlayacaktır(karides, krill gibi canlılar) Fh yemlerini ebaydan sipariş edebilirsiniz. Türkiyede bu yemlerin fiyatları iki katı civarda.
[URL]http://www.ebay.com/itm/OKIKO-High-Quality-Flowerhorn-and-Cichild-Fish-Food-100g-Pellet-Size-L-/321658987234?var=&hash=item4ae45ea2e2:m:mqp6ROrb0B0-mzJcTSoQWWA[/URL][/QUOTE]

Türkiye'de bu balığın yemlerini satan kişi olarak hiç bir zaman 2 katı fiyat belirlemedim. Tek tük getiren bir kaç kişi oldu benim haricimde, evet bazılarında bahsini ettiğiniz durumlar olmuştur.

Ben fiyatları yurtdışı ile bazen aynı, genelde 5 TL gibi ufak farklarla belirlerim. Bu nedenle öncelikle insanları yanlış yönlendirmeyelim [:cik:] Türkiye'de yeni yeni oturan bir tür olduğu için yemlerin durumunu bilmiyor olmanızı elbette anlayışla karşılarım. İmza bölümümde göreceğiniz Linkten ya da Profilimdeki Facebook bağlantısından, tüm yemlere ait detaylı açıklamaları ve fiyatları görebilir, konu hakkında bilgi edinebilirsiniz. Buna ek olarak; forum içerisinde de ilanım mevcuttur.

Gelelim dostumuzun balığının durumuna; Balık 1.5 yaşında vardır. 9 aylık kesinlikle değil. Balık Red Dragon ancak özellikle renk konusunda ciddi bakımsız kalmış. Bu boylardaki balıklarda renk gelişimi biraz sorunlu olur. Yani balık alacağını almıştır, bu boylardan sonra yüksek gelişime fazla açık değildir. Yine de bir miktar gelişim elbette gösterecektir.

Kaliteli yemler dedikleri ; benim ithal ettiğim yemler arasında bulunanlardır. OKİKO, XO, HELP, GRAND SUMO, VİTAFİSH vs. Bu markaların haricinde, ülkemizde pet shoplarda bulabileceğiniz Tropical, JBL ve Sera'ya ait Flowerhorn yemleri ya da içeriğinde Astaxanthin - Spirulina (Balığı renklendiren maddeler) bulunan diğer cichlid (ciklet) yemleri Türkiye standartlarına göre üretim gördükleri için, içeriğinde bulunan renklendirici ve soya, kül, protein vb gibi değerleri balığın gelişimi için yetersizdir. Flowerhorn'a özel üretilen yemler dururken, ben diğerlerinin kullanımını önermiyorum. Kullananlara saygı duyuyorum.

Sevgiler. [:iyi:][EDIT]FHYSU,2015-12-03 04:18:34[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BabySoulÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4186
BabySoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2015 04:24
Burak bey konuyu kişiselleştirmeden devam eder ve burada ebay sitesinde 6-7 dolarlık fiyat ile(150 euro ya kadar alışveriş yapılabilir) sizin 45 tl ye sattığınız aynı okiko yemin fiyat farkını da görmezden gelemem. Kaldı ki hormonlu yem ve fh sağlık ürünleri adı altında sattığınız yemlerin ve ilaçların tarım bakanlığı izni olup olmadığını belirtirseniz biz hobicileri bilgilendirmiş olacaksınız.

Beğenenler: [T]180097,nilayilkay[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FHYSUÇevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 91
FHYSUÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2015 04:55
Hemen bir örnekle benim 45 TL'ye sattığım Okiko ürünü karşılaştıralım mı? Görsel olarak.. Belgeli yani :) Bakalım neymiş fiyat farkı.. Nasılmış.. Yanılıyorsam bende öğrenmiş olurum böylece..

Çiftini eBay üzerinden alabileceğiniz fiyat 35 TL'dir. Aradaki fark 10 TL'dir. Bende zaten ürünleri 5 TL fark ile satmaya gayret ettiğimi belirtmiştim. Sanırım bunda eşleşiyor. Üstelik bu 10 TL'lik fark 2-3 hafta beklememek ve GÜMRÜĞE TAKILMAMAK riskine karşı olan bir farksa, ben bunda hiç bir zarar göremiyorum.. Beklemeden, gümrüğe takılmadan, uğraşmadan..

150 Euro'ya kadar ürün alabilirim diyorsunuz ya :) Alsanıza.. Tam 150 Euro'luk yemleri bir pakette Türkiye'ye alsanıza.. Öyle kolay olmuyor o işler [:3] Keşke olsa dostum.. Keşke!

Eser miktarda renk hormonu içeren bir yem evet mevcuttur. Özel istek üzerine sayılı adette getirmiştim. Bir kısmı alınmadı ve duruyor. Kalanları dileyenler alıyor.

Tarım bakanlığı konusunu sanırım bir diğer paylaşım altında açıklamıştım. Görmediyseniz buraya da ekleyeyim :

"[K]Ben burada hiç bir illegalite görmüyorum. Masalarımızda yediğimiz ekmekten domatese bir çok besinde GDO bulunurken, bu HAYVAN YEMLERİ gdo içerikliği olduğu gerekçesiyle (!) RESMİ kanalla ülkemizde satışına izin verilmiyor. Hayvan kadar değer görmediğimiz yerde, bu yemlerin resmi kanallı satışlarının engellenmesi oldukça traji komiktir. Yoksa denemedik değil.. Vergi kaçırdığımız ya da sahtecelik, kaçakcılık yaptığımız yoktur. Gümrük vergimizi öderiz. Malum sayılarda ve tutarlarda ürünler olduğu için Tarım Bakanlığı şartı gümrük kapılarında da yeri geldiğinde konulur, ancak bu durum henüz satışını yaptığım tutarlarda ve miktarlarda mevcut değil.. Öyle olsa her seferinde GÜMRÜK VERGİSİ alınıp, bu ürünler serbest bırakılmazdı..

TÜM DÜNYA ÜLKELERİNDE (Buna çok entel bulduğumuz Amerika ve İngiltere gibi ülkeler dahil olmak üzere) bu ürünler rahatlıkla satılabiliyorken, bizim ülkemizde sırf Tarım Bakanlığı müsaade etmiyor diye, zararlı oldukları anlamına gelmiyor.

Ne ben bu işten dünyaları kazanıyorum ne de insanlar zarar görüyorlar. Bu işin ucunda fayda var, paylaşım var.. Hobi yapıyoruz. Eğleniyoruz. Vakit geçiriyoruz. [/K]"[EDIT]FHYSU,2015-12-03 05:51:40[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nurikaanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2014
İl: Kütahya
Mesaj: 26
nurikaanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2015 08:24
Benim size asıl söylemek istedigim bu baligi aldigim abimde balik daha renkliydi insani gorunce hoplayip zipliyodu fotografi bana geldigi 2. Gun cektim galiba ve bana gelince renkleri gitti gibi geldi aldigim abimi tanirim okiko verdi bu baliga ama ben öğrenci oldugum icin gucum yetmiyor o yemlere altarnetif olarak neyle beslerim ben bu baligi canli yem olarak solucan felan ne dersiniz[EDIT]nurikaan,2015-12-03 08:26:03[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FHYSUÇevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 91
FHYSUÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2015 14:44
Renk değişimi strese ve tan değişimine dayalı yapabilir. Kafayı yine aynı sebepten indirebilir. Bünyeleri hassas bir balıktır. Canlı Yemi sürekli yedirirsen iç parazite dönebilir. Sürekli canlı yem vereceksen en azından iyice dezenfekte edip vermelisin. Okiko fiyat/performansta en iyi sonucu veren yemlerin başında gelir. Fiyat olarak bunun da altında bir yem daha var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir