ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BabySoul
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2887
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Nisan 2014 00:28
Son Ziyaret:
2 Saat 54 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4201 [1.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
10 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Savaş Dursun
Doğum Tarihi:
04 Mayıs 1979
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://i.ibb.co/g7hzSkD/Untitled-2.png[/IMG] [IMG]https://i.ibb.co/LkxgGH2/t2.png[/IMG]

SON 10 MESAJI

Biolife Cı Abi Akvaryum.com A Çok İçerlemiş.
Bu Bora’dan 2015 yılında kurtulduk sanmıştım ama adam yine hortladı.. Bu ülkede kim yerli ve milli ürün diyorsa amacı cebine para koymaktan ibaret değil. Kaldı ki bu filtrelerin motorları Çin malı Sobo, yerli üretim floresan balastı olan olan ülkede, ithal balastı kendi web sitesinde satıp, yerli mili edebiyatı yaparak, konuyu devrim arabalarına kadar getirirdi Bora beyimiz..
Kedim Balığımı Hırpalamış
100 balık olsa kedi sadece 1 tanesine tutulur, uykudan kalksa bile yine aklına gelen ilk şey o balık 1 balık olur. Hele kedi kindarsa [:)))]
Atman F2 Su Kaçırma . Çözüm Bulamıyorum
[QUOTE=Mstjstn06]Fotoğraf temsili olarak koydum. ben bu filtreyi 2.el aldım üç gün önce en iyisi iade etmek olacak galiba. bukadar eski bir zamanda üretimi olan bir filtre oldugunu bilmiyordum.
geçen haftada tetra ex800 aldım oda kaçırdı. acaba benmi yanlış yapıyorum yoksa bozuk olan mallarımı satıyolar bana anlamadım. bütçede kısıtlı 2.000 tl üstünede cıkamıom[/QUOTE]

Şu forumu okumuş olsan zaten Tetra'dan uzak dururdun, Ex700 için muslukları ayrı, musluk takımını ayrı, contayı ayrı değiştirip ve pompasını silikonla kapatmama rağmen akıtma sızıntı hiç durmadı. Tetra'nın ısıtıcılarının ise dış yüzeydeki baskısı silinir sadece şeffaf cam tüpü kalır. Almamak için çok nedenim var.
Sera Blackwater
Kızılağaç kozalağı, catappa yaprağı hem blackwater yapar, hem ph düşürür.
İlaçların Önleyici Etkisi Var Mı?
[QUOTE=MertSoyumert]

Ankara'da Ulus akvaryumcular çarşısı vardır, belki duymuşsunuzdur. "Birlikte yaşarlar, bak" diyerek sarı prensesin yanına anlık olarak astronot atan (gerçekten attı) ve balık neredeyim ben diye gezinirken "bak uyumlular" diyerek bana kanıt sunduğu bir yerin bana öğrettiği şey yeni balık alınca karantinada yeni balıkların bir ay boyunca durması ve hastalık belirtisi yoksa ana tanka geçmesi oldu.

Gerçi Ulus'tan gelen kancalı kurt kendini bir ay boyunca gizleyip yine girdi ana tanka, aylarca uğraştım da kurtuldu balıklar. Kancalı kurtlara permasol işe yaramıyor mesela, ya da balıkta iç hastalık varsa tek kerelik mikofish banyosu (eğer doğru ilacı hatırlıyorsam) işe yaramıyor.

Yöntem bazı konularda işe yarıyor olabilir, ancak balığın [K]sıfır bakteri ile tanka girmesi sıkıntı[/K] değil mi? Sistemimizin devamlılığını yararlı bakteriler sağlıyor. Bir de [B]mikofish yanlış hatırlamıyorsam Sera Baktopor Direkt ile aynı etken maddeye sahip bağırsak yangıları ve benzer bakteriyel enfeksiyonlar için bir antibiyotik. Tekrarlı kullanımı [/B]gerekiyor diye biliyorum. [/QUOTE]

Parazit ile bakteri farklı şeyler, parazit için praziquantel ve fenbendazol kullan, kedi ve köpekler için veterinerler bu etken maddeleri kullanırlar, bakteri için ise antibakteriyel ilaçlar. [B]Bu yöntem yüzeysel bakteriler için, tekrar kullanacak bir durumun yok[/B], [K]bakteri çakışması olmaması için olduğundan işe yarıyor[/K].
Pipo Filtre Seçimi
İki arasında çok büyük bir fark yok, iyi kalite bir substrat(seachem matrix, sera siprak) malzemesi kullanarak upgrade edebilirsin.
İlaçların Önleyici Etkisi Var Mı?
[QUOTE=MertSoyumert]Saydıklarınızdan sadece Seachem Paraguard adlı ilacı yeni aldığım balıkları karantinada tutarken hastalık belirtisi yokken tam dozda kullandım, ürünün üzerinde yazan özelliklerinden birisi bu çünkü. Bakteri döngüsüne zarar vermez, suyun oksijen seviyesini azaltmak dışında da bir zararı yok. Yine de ayda bir önlem için kullanmayı doğru bulmuyorum. Hem de bütçeye zarar.

Bunun dışında gereksiz ilaç kullanımı balıkların iç organlarına zarar verebileceği gibi az dozda kullanınca patojenlere de etkisiz kalır, bir işe yaramaz.

Hastalık yaşamak istemiyorsanız balıkların bağışıklık sistemini güçlü tutmanız gerek, hastalık durumunda doğru ilacı doğru dozda kullanmanız gerekir. [/QUOTE]

Rahmetli Mesut abi'nin şu uyguladığı yöntemde oldukça başarılıdır.
[QUOTE=mesutok]YENİ ALINAN BALIKLARI DEZENFEKTE ETMEK (ZİYA ERKUŞ tarifi)
İthal getirttiğim, akvaryumcudan aldığım yada hobiciden aldığım, tankıma ilk kez girecek balıklar için, paylaşacağım dediğim, balıklara uyguladığım yöntem ise şöyle :

1. Gelen balıkları poşetleri ile girecekleri tanka bırakıyorum ve yarım saat bekliyorum. Tank sıcaklığı ile geldikleri su sıcaklığı eşitleniyor.

2. Yarım saatin sonunda, balıkları bir kovaya kendi suları ile açıyorum.

3. 2 adet ayrı kap hazırlıyorum. Bu kap 5 litrelik su şişesinin ağız kısmı kesilmiş hali.

4. Kaplara koyacağım tanktan 4'er litre su dolduruyorum.

5. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisinde 1 adet PERMASOL eritiyorum.

6. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisnide 5 ml MİKOFİSH eritiyorum.

7. Çay bardaklarının birini bir kaba, diğerini diğer kaba boşaltıyor ve kapları pipetle karıştırıyorum.

8. Kaplar hazır olduktan sonra, balıkları kendi sularından kepçe ile ÖNCE PERMASOL lü suya alıyorum. 30 saniye banyo yaptırdıktan sonra yine kepçe ile alıp MİKOFİSH li suya koyuyorum. 30 saniye de orada banyo yaptırdıktan sonra, kepçe ile alıp, tanka koyuyorum.

Bütün yaptığım yukarıdaki işlemlerdir. PERMASOL balığın vücudundaki tüm bakteriyi sıfırlıyor ve dezenfekte ediyor. Tankınıza giren balık, sıfır bakteri ile girmiş oluyor. MİKOFİSH ise vücudunda yolculuğunda meydana gelen olumsuzlukları tedavi etmiş oluyor.

Sıfır bakteri ile tanka giren balık, stresede girmiyor. Bundan sonrasında ise dikkat edilmesi gereken konu, su değerlerinin stabil tutulması, yemlemenin çok çok az yapılması, ışıkların ilk 2 gün yemlemeden yemlemeye açılması ve balıkları strese sokacak durumların yaratılmamasıdır. 3. gün itibariyle balık tanka adapte olup,sağlıkla yaşamına devam ediyor.

Bu uyguladığım yöntem ile gelen ithal balıklarımdan( her ithalatta en az 50 trio geliyor), 1 tane bile kayıp vermedim. Adaptasyondan, bakteri çakışmasından dolayı meydana gelen bir hastalıktan balık kaybetmedim.

[/QUOTE][EDIT]BabySoul,2024-09-18 14:10:23[/EDIT]
Akvaryumda Tanımadığım Canlilar
Nematod, copepodları, kedi ve köpekler için praziquntel içeren ilaçlar ile hepsini yok edebilirsin, Tenizol, tenikur vs..
Beta Balığı
Fazla canlı yada kuru yem suyu bozar, beta doyunca duran bir balık ve kalan artemialar ölür ve suyu bozar.(Dipte tortu oluşturur)
Su piresi daha mantıklı tuzlu su içinde olmadığından hayatta kalma süresi daha uzun ve beta acıkınca yemeye canlı olarak devam eder.
Yırtıkların düzelmesi zaman alır, su akışı fazla ise daha bile uzun zaman alır.
İlaçların Önleyici Etkisi Var Mı?
[QUOTE=batudemirci]Merhaba,

Sera Baktopur, Sera Ectopur, Seachem Paraguard, Dezofix vb. ilaçları; örneğin 15 günde bir, ayda bir, 50 litre için 1 damla gibi bir dozda düzenli kullanıp da bazı hastalıkları önlemek gibi bir yöntem söz konusu mu? Yoksa yararlı bakterileri öldürüp su dengesini mi bozar çok az doz bile.

Eskiden akvaryumla ilgilenmiş bir tanıdık, bu yöntemle [K]metilen mavisi katıyormuş suyuna[/K].

Bu tip bir şey deneyen ve tecrübe eden birileri vardır belki dedim.

Teşekkürler.[/QUOTE]

Sen başın ağrımamasına rağmen arveles, parol vs kullanıyor musun? Ayrıca metilen mavisi su ve filtredeki nitrifikasyon bakterilerini öldürür.. Herkes nitrifikasyon bakterileri artsın diye çabalarken, sana bu tanıdığının yaptığı mantıklı geliyor mu?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.