Fluval 105 malzeme önerisi


MaSiVaÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 294
MaSiVaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2012 12:36
Filtre içindeki malzemeleri değiştirmeyi düşünüyorum.Bilmediğim hususlar mevcut mesela suyun daha berrak olması için ne kullanmalıyım.Malzeme değişiminde bakteri kültürü kullanılmalı mı?Gerçi akvaryumda bitki yok,yardım edebilecek biri var mı?200 lt akvaryum sahibiyim.4 sepet mevcut sepetlere sırasıyla ne koyarsam daha iyi verim alabilirim?Şimdiden teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenzanÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 53
DenzanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2012 14:16
       Merhaba Mustafa Bey, 
       Uzun süre dış filtremde sırasıyla sünger, kalın ve ince seramik, lav taşı, zeolit ve elyaf kullanıyorum. Ölçtüğüm Nitrit düzeyim "0" (Nitratı hiç sormayın çok yüksek). Bu demek oluyor ki filtrem akvaryumdaki tüm amonyak ve nitriti nitrata çevirebiliyor, yani biyolojik filtrasyon yeterli (su değişimi ve bitki yetersiz).        Uzun lafın kısası saydığım bu malzemeleri önerebilirim. Benim kadar abartmanıza da gerek yok. Sonuçta lav taşı ve seramikler aynı işi görüyor. İsteğinize göre yalnızca bunlardan birini yerleştirebilirsiniz. Zeolit kullanmanızı kesinlikle öneririm, hem bakterilerin yerleşmesi için uygun ortam oluşturuyor (seramik ve lav taşı gibi) hem de iyon değiştirici etkisi bitene kadar (yaklaşık 6 ay) sudaki amonyak-nitrit-nitrat miktarlanını azaltıyor. 
       Bununla birlikte aktif karbon yerleştirirseniz suyunuzdaki kimyasallardan kurtulabilirsiniz. Kullanan çoğu akvarist aktif karbon sonrası suyunun çok berraklaştığını söylüyor. 
       Tabi ki baktığınız balık türü de önemli. Örneğin, sert sulardan hoşlanan Afrika cichlidleri besleyecekseniz suyu sertleştirmek için filtrenize mercan kırığı yerleştirebilirsiniz. Ya da yumuşak sulardan hoşlanan türler için filtrenize torf (spaghanum peat moss) veya iyon değiştirici reçinelerden yerleştirebilirsiniz. Son 1-2 haftadır ben torf kullanmaya başladım (biraz suyu sarartmasına rağmen sertliğini ve nitrat miktarını azalttı).
       Saymadığım birçok filtre malzemesi var ama, umarım bunlar yararlı olmuştur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir