Forum Kuralı Güncellemesi


vuslatÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
[B]6339,1[/B]
Kayıt: 14/11/2006
İl: Sivas
Mesaj: 3591
vuslatÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2013 18:29
Merhaba.

Forum kurallarımızdan 


3-12 Yemler, ilaçlar ve su düzenleyicileri sarf malzemeleridir. Yani hobicilerin kullanıp bittikçe aldığı, elinde üretmediği, çoğaltmadığı malzemelerdir. Ticari amaç gütmeyen bir kişinin bu malzemeleri satması ya da elinde kova kova biriktirmesi hobi çerçevesinde mantıklı değildir. 1 çeşidi hoş görülse de, ticari olmayan üyelerin 1'den fazla yem, su düzenleyici, ilaç çeşidi satması yasaktır. Evde üretilebilen ev yapımı yemler bu kurala dahil değildir.

olan kuralımız;

3-12 Yemler, ilaçlar, katkılar ve su düzenleyicileri sarf malzemeleridir. Yani hobicilerin kullanıp bittikçe aldığı, elinde üretmediği, çoğaltmadığı malzemelerdir. Ticari amaç gütmeyen bir kişinin bu malzemeleri satması ya da elinde kova kova biriktirmesi hobi çerçevesinde mantıklı değildir. Ticari olmayan üyelerin 1'den fazla yem,su düzenleyici, ilaç çeşidi satması yasaktır.

Şeklinde güncellenmiştir. 

Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HAKAN EFEÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2005
İl: Ankara
Mesaj: 1011
HAKAN EFEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 11:43
Benimde bu kural kapsamında ilanım silinmiş. Siteye faydalı olacaksa varsın silinsin. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rabitelliÇevrim Dışı

Kayıt: 19/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 87
rabitelliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 19:36
[QUOTE=vuslat]Merhaba.

 ... ... ... Ticari amaç gütmeyen bir kişinin bu malzemeleri satması ya da elinde kova kova biriktirmesi hobi çerçevesinde mantıklı değildir.  ... ... ... [/QUOTE]
 
Gereksiz yerleri kestim;
 
Aslında son derece mantıklıdır. Ürün ismi vermeden örnekleyeyim:
İçinde 2150 tablet yem bulunan ve kovası ortalama 200TL'ye satılan yemden açık olarak almak istediğimde tanesine 50KR'a kadar fiyat çeken petşopçu ile karşılaşıyorum. En insaflısının çektiği fiyat 35KR. Yada 50cc beyaz benek tedavi preperatı için 10-15TL arası fiyat çekilirken litresi nette 75-80TL civarında.
 
Bu iki örnek haricindeki diğer kova yem ve hacimli sarf malzemelerinde de böyle.
 
O zaman hobici de kovayla yem, litreyle ilaç alır, fazlasını da ihtiyacı olana satar. Hem kendi ucuza aldığı için kar eder, hem de satın alan "kazıklanmamış" olur.
 
Ancak bu kuralın uygulanmasındaki amaç; pet shop esnafını korumaksa yukarıda yazdıklarımın hiç bir hükmü yoktur. Kuralın amacı da (kişisel düşünceme göre uygun olmasa da) son derece mantıklıdır. Bana da diyecek söz kalmaz
 
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HAKAN EFEÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2005
İl: Ankara
Mesaj: 1011
HAKAN EFEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 21:30
Şöyle bi düşündümde aslında bu kural kapsamına üretilemeyen balıklarında girmesi gerekiyor bence bu anlayışa göre . Sonuçta o tarz balıklarıda petshoptan alıyoruz hobiciden alınmıyor çoğunlukla.Hatta belki çeşit çeşit bitki üreten HOBİCİ arkadaşlarıda bu kurala dahil etmeliyiz. Yönetim bu konuda ne düşünüyor acaba bilmek isterdim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3496
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2013 06:05
Kural son derece mantıklı bence. Aslında ilanlar konusunda bir çok şeyin yenilenmesi lazım. Konuya gelcek olursak ;

Bir hobicinin kendine toplu yem alıp uzun vadede ucuza getirmesi doğaldır. Ve Tek başına bitiremeyeceği yemi satabilir..Kural buna birşey demiyor. Ama sen 2 kova sera 2 kova tetra 2 kova hikari yem alıp ( tek başına son kul.tarihinde tüketmen imkansız) bunları satıyorsan ordaki görünüş tamamen değişiyor.. Site de bunu normal üyeye engellemekte haklı.

Bir hobici kendine yem yapabilir , ilaç da yapabilir , gübre de yapabilir. Ama kendine yetenin dışında atıyorum 5 kilo gübre yapıp 4 kilosunu satınca orda algı değişiyor. O zaman bunu yapan kişi ticari olmuş oluyor çünkü ortada o ürünü üretmek için "girdi" , "ara mal" , "teknik" , "çıktı" , paketleme ve sonuçta ortaya nihai mal çıkıyor.. Bunun ismi ticarettir. Yasak değildir lakin yapmak isteyen ticari üye olmalıdır.

Bitki , balık üretimiyle arasındaki fark ise çok açık.

1. Bir balığın çoğalması yüzde 90 canlıyla alakalıdır..Canlı yapamıyorsa sahibi asla üretemez. Ben güzelce bakarım , çifleşmesini amaçlamasam da çifleşir.. Ve çifleşmek bir canlının hakkıdır.. Bitki içinde geçerli..ben yosunsuz ve güzel gözükmesi için beslerim ama ben istemesemde o büyür.. Üremek her canlının en tabii hakkıdır.. Ama hiç bir ilaç hiç bir gübre evde kendiliğinden oluşmaz :) Bunun için gerekli bileşenler , ham madde , özel formüller ve miligramlık hesaplamar gerektrir.. Hiç balkonda demir sülfatla , etda nın bir kabın içinde kendi kendine karışıp gübre oluşturduğunu duydunuz mu ?

Diğer bir konu da toptancılık.. Hobici elinde fazla olan malı satabilir takas da edebilir..Ama çok çok alıp satıyosa ( kötü bişeydir anlamında demiyorum dikkatinizi çekerim) bunun adı TOPTANCILIKtır.. Her toptancı bu yöntemi uygular.. Yapmak yasak değildir lakin şartları vardır.. Ticari üyelik gibi..

Buna site izin verdi diyelim , ben kalkıp mahkemeye dilekçe versem yada defterdarlığa gitsem , bunu yapan bir çok kişiyi cezaya çarptırabilirim. Devlet bile ticaret yapacaksan belgen olacak diyor , site katmeriyle der o halde. Haklıdır..Mantıklı olan da budur.
capo di capi2013-03-25 06:09:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir