Forum Özel Üyeliğimin Alınması


bignoseÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 509
bignoseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2007 15:30

Hayatta korktuğum şeylerden biride dostlarımın , arkadaşlarımın beni yanlış anlaması beni oldugumdan farklı görmeleridir.İnsanlığından ödün vermemek adına kendisiyle savasan biri olarak azda olsa canımın acıdığını söylemek isterim.Ama sunuda bilmenizi isterim ki kimseye kırgın degilim.İmzamın arkasındayım ve forumuda dokuz köyden  biri olarak görmüyorum.

bignose2007-2-1 15:32:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fatih TÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/11/2005
İl: Izmir
Mesaj: 1981
Fatih TÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2007 16:01
[QUOTE=Cihan]

Daha öncede söylediniz Fatih bey. Burada bulunmamızın amacı akvaryum hobisi. Bu doğrultuda sıfatların önemi olmadığı gibi isimlerin, semtlerin, doğum tarihinin veya kimlik numarasının da bir önemi yoktur bence.

Benim asıl ismimin Cihan olmadığı, bilgimin veya tecrübemin bir göstergesi değildir. Bir hobici hiç bir isim, nick yada ünvan olmadan da rütbe alabilir.

Verilen örnekteki durum ise ne sizin, ne de site ahalisinin suçu değildir. Bize ve size düşen, uyarıcı, bilgilendirici olmaktır

[/QUOTE]

Bizde farklı birşey söylemiyoruz zaten. Bir hobici için söylediğiniz şeylerin önemi yok doğru, aynını söyledim. Ancak daha fazlasını isteyenler için diye başlayan bir cümlem var. İşte bu daha fazlasını isteyenler T.C. kimlik nolarını vermek zorundalar. Yönetimden istenen şeyler varsa yönetiminde istek sahiplerinden birşeyler istemesi gayet doğaldır. Ve bu istek sahipleri kendi kişisel isteklerini yaparken yönetimin istekleri yine sadece site adınadır.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2007 16:10

      

         'Gün içinde bazı eski özel üyelerin de tepki olarak imla kurallarına dikkat etmediklerini farkettim. Bu beni çok üzdü. Bu üyelerin zaten özel üyeliği hiç haketmemiş ve bu siteyi hiç anlamamış olduğunu düşünüyorum.'

           Yukarıda bulunan alıntı Mert Bey'in yazısındandır. Kendisini bu kadar uzlaşmacı ve yapıcı olduğu için tebrik ediyorum. Birincisi her kullanıcı aynı kültürel seviyeye sahip olmak zorunda değildir. Bugün benim teyzem üniversitede okuyan kızına mail yazıyor. Mailinde ne imla var ne başka birşey. Ama emin olun sizin yazdıklarınızdan çok daha samimi ve insani. Muhakkak ki insanları imla kurallarına uymaya davet etmek lazım lakin bir hata yapıldıysa, bu yererek düzeltilmeye kalkışılmamalı.

             Ne demektir ki 'zaten bu insanlar özel üyeliği hiç haketmemiş'. Ben bunu anlamıyorum. Bir insan lider olmaya yada yönetmeye soyunduysa iki cebinden biri anlayışla dolu olmalıdır. Yok eğer bazı arkadaşların dediği gibi burada monarşik bir düzen varsa ki alıntının başı bunu gösteriyor, o zaman bu kadar kelama hiç gerek yok. Söyleyin açık açık, susalım. Tepki muhakkak olacaktır ve siz burada bence soruna değil tepkiye takılmışsınız. Tepki vermezsek insan olduğumuzu nasıl anlıyacağız. Beni Panasonic mühendisleri yapmadı ki. Ben insanım. Teşekkürler. İyi paylaşımlar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2007 16:29

Şahsım adına, benden istenenleri tabii ki yapmak zorundayım, işime geldiği kadar.

Kural böyle ise, uygun olanını yapıp-yapmamak bize kalmış; dediğim gibi işimize geldiği kadar. Zaten sizde kimlik numarası için gırtlağımıza sarılmıyorsunuz şimdilik.

Bana ters gelen, daha önceden föü olup da, kimlik numaralarını vermedikleri için föü'liğinden alınan üyeler. Tepkilerinde haklılar bence.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnatiopuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2009
EnatiopuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2007 17:19

Arkadaşlar bakın neden bu konuda bukadar ortalık karıştı? F.ö.ü 'liği site kurallarınca geri alınmış iki arkadaşımız nekadar güzel ve olumlu cevaplar yazarken sizde bir agresif tutum var. İşde gerçektende F.Ö.Ü lerinin neden seçilmiş olduğu burda daha iyi anlaşılıyor. Kişi en başta siteyi anlıyor formatına uyum sağlıyor ve yeni arkadaşlara bunlara uyması için yardım ediyor. Bu arkadaşları yürekden takdir ederim, F.Ö.Ü'liği bir statü değil, önemli olan burda ortak bir hobiyi doğru bir şekilde paylaşmak, Bu arkadaşlar çok ters ve agresif tepkiler vereceği yerde hala agrasif arkadaşları temkinli olmaya davet ediyor. Fatih bey Tc kimlik numarası ile ilgili açıklamayı yeterince açık yapmış. Önce şunu düşünelim bu siteye F.Ö.Ü olmak içinmi geliniyor yoksa evde beslediğimiz balıkların kaliteli bilgiler ve bilimsel ortamda bilgi alınmak içinmi. Bir çok müdail site var ve şahsi ricam kıyaslamayalım bile! Kimse bizleri burada zoraki tutmuyor! Ama bilgi konusunda bende yeni birşey öğrendim ve bu konuda yönetiminde dikkat edeceğini düşünüyorum. F.Ö.Ü'liği verilirken bilgi ve tecrübede göz önünde bulunduruluyor sanıyordum. Bazı arkadaşlar bu konuda serzenişlerini dile getirmişlerki haklılar. Bazı yorumlarda F.Ö.Ü arkadaşlarımızın inanılmaz yanlış yorumlarıyla karşılaştım ve şaşırmışdım. Kişiler aldığı bilginin doğru olmasına daha çok özen gösteriyor yoksa bir arkadaşın yorumu gibi '' köşedeki akvaryumcudanda bilgi alsam ne farkeder'' F.Ö.Ü lerinin bilgi ve tecrübe olarakda fazladan bir birikimi olması gerektiği kanısındayım. İmla kurallarına yapabildiğimce özen gösteriyorum ama F.Ö.Ü'ği sadece Tc Kimlik no ve imladan ibaret olmamalı ki birçok arkadaşın konu ile bilgiye olan güvenleri sarsılmış durumda, şuan F.Ö.Ü'liğim alınsa aynı şekilde bu siteye devam ederim ve bundada çok ciddiyim. Kullanıcı adının altında yazan sıfat bilgiylede doğru orantılı olmalı bence. Ben Moderatör ve Yönetici arkadaşların yaptığı yorumlara benim düşüncem farklı olsada riayet ediyorum ve sonraki yorumlarımıda bu bilgi doğrultusunda iletiyorum. Forum üyesi arkadaşlarda F.Ö.Ü'ne bu açıdan bakıyorlardı. Sitemizde F.Ö.Ü olmayıpda bilgi ve tecrübeleri fazla olan bir çok arkadaş mevcuttur. Yani önemli olan sıfat değil bilgidir. Sitede alış veriş olduğu için Tc numarası gerekmektedir.

Saygılar.

volkanka2007-2-1 17:25:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

spaltÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1075
spaltÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2007 17:30
[QUOTE=spalt]Gün içinde bazı eski özel üyelerin de tepki olarak imla kurallarına dikkat etmediklerini farkettim. Bu beni çok üzdü. Bu üyelerin zaten özel üyeliği hiç haketmemiş ve bu siteyi hiç anlamamış olduğunu düşünüyorum.

Saygılar

[/QUOTE]

Tolga Bey,

İsmimi yanlış telaffuz etmişsiniz sanırım. Söylemek istediğim açıktır. Bir tepki olarak eğer eski özel üye, artık forum kurallarına uymuyorsa bunun üzücü bir durum olduğunu anlatmaya çalışmıştım.

spalt2007-2-1 17:33:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BalıkkralÇevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 202
BalıkkralÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2007 18:13

Eminim ki bu TC kimlik no istenmesi uygulaması da; (yönetici ve moderatörlerin uyguladığı diğer uygulamalar ve koydukları diğer kurallar gibi) sitenin ve forumun daha iyi noktalara gelmesi için ve bazı aksaklıklarla problemlere çözüm olması için gündeme getirilmiştir.

 

Ancak bu uygulamayla ne kişinin güvenilirliğini ne saygınlığını ne de gerçekliğini kanıtlayamayacağını bildirmek isterim... İnsan gerçek hayatta dahi 7 ceddini bildiği ama güvenilmez, sözünde durmayan insanlarla karşılaşabiliyor. Gelelim gerçekliğe; kimlik fotokopilerinin ve ikametgahların toplandığı yerlerde (menkul değerler, bankalar, tapu, iş başvuru ofisleri, vb...) çalışan veya bu gibi yerlerle teması olan insanlar, size forumda istemediğiniz kadar gerçek olmayan sözde gerçek kişi yaratabilirler... Ve TC kimlik no’su veren ve hatta doğru veren insanların problem yaratmayacağının da bir garantisi yoktur. Muhtemelen olmuştur ya da olması muhtemeldir ki; tanıdığınız/bildiğiniz kişiler büyük saygısızlıklar, dengesizlikler ve hatta sahtekarlığa varan eylemler gerçekleştirebilmişlerdir...

 

Tabii ki bu da bir uygulamadır ve her yenilik gibi biraz alkış biraz tepki alması normaldir... Ancak bu uygulamanın eski FÖÜ’lerinin bazı haklarının geri alınmasına neden olması açıkçası bana da garip geldi... Örneğin kendimden örnek vereyim; sanıyorum forum kurallarına ve imla kurallarına mümkün mertebede uyduğum için FÖÜ statüsü kazandırıldım... FÖÜ seçilirken haiz olduğum özelikleri halen daha taşıdığım halde, bu standartın dışında bırakılıverdim... Benim tepkim rütbesel ismi kaybetmek değil; elde ettiğim yararlı olabileceğim bazı bölümlere yazma vb hakları kaybetmek..

 

18 yıldır aralıksız akvaryum hobisiyle içli dışlı olan ve üstüne üstlük araştırmacı/ilgili, yaşı yolun yarısına yaklaşmış bir hobist olarak, zamanım elverdiği ölçüde forumdan bilgi aldım ve vermeye çalıştım. Hep doğruluğundan emin olduğum bilgileri verdim, şahsi fikirlerimi paylaşırken olası yanlışları önlemek adına sadece şahsi fikrim olduğunu vurguladım, tecrübe edip etmediğimi genelde bildirmeye çalıştım. Bunlar hepsi doğru ve varsayalım bir tek ismim Ahmet Acar değil, ismini doğru veren (sadece TC kimlik nosunu bilmek bu anlama gelmiyor, kişinin gerçekten kendi kimliğini verdiğini de düşünelim) ama bu hobi hakkında yalan yanlış kulaktan duyma bilgileri gerçekmiş gibi düzgün bir imla ile yazan biri bu uzman akvarist forumlarına yazabilecekken, benim katkım engellenmiş olacak...  (kaldı ki akvaryum hobisi içerikli bir sınav olsa forumda ilk %5-10 da olabileceğimi düşünüyorum). Bu şekilde sitenin ve forumun veriminin yükseltilemeyeceğine inanıyorum...

 

Eğer en azından bu TC kimlik no’larının bilinmesinin faydalı olacağı düşünülüyorsa ve nolarını bildirenlerin üyeler tarafından da değerlendirilmesi isteniyorsa Niclerinin altına ‘kayıtlı kişi’ (bakın gerçek kişi ya da güvenilir kişi değil) gibi bir ibare ile bu farkları belirtilebilir.

 

TC no bildiriminde bulunmamış ama foruma üst düzeyde katkısı olan veya olabilecek kişilerin de sınırlı bölümlere katkısı engellenmemeli diye düşünüyorum...  Forum, site ya da diğer üyelere zararı olmayan verici olabilecek kişilerin yazılarının sınırlandırılmaması gerektiğine inanıyorum...

 

Yine de karar yöneticilerindir... Sev ya da terket demeyin; zaten beni de kimseyi de burda zorla tutan yok... Amaç daha güzele ve doğruya ulaşabilmek...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fatih TÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/11/2005
İl: Izmir
Mesaj: 1981
Fatih TÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2007 18:18
Ahmet Bey, Forum Özel Üyesi iken paylaşım yapıpda şu anda yapamadığınız sınırlı forum neresi? Böyle bir yer yok çünkü, sizin üyeliğinizde sistem kaynaklı bir sorun vardır belki.

T.C. kimlik nosu uygulamasıda gerçeği elbette %100 yansıtmaz. Biz elimizden geldiğince bu rakama yakın olmaya çalışıyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BalıkkralÇevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 202
BalıkkralÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2007 18:28

[QUOTE=Fatih]Ahmet Bey, Forum Özel Üyesi iken paylaşım yapıpda şu anda yapamadığınız sınırlı forum neresi? Böyle bir yer yok çünkü, sizin üyeliğinizde sistem kaynaklı bir sorun vardır belki.

T.C. kimlik nosu uygulamasıda gerçeği elbette %100 yansıtmaz. Biz elimizden geldiğince bu rakama yakın olmaya çalışıyoruz. [/QUOTE]

Fatih Bey, anket açamamaktan, benim sitem uygulamasını kullanmamaktan ve özellikle Uzman Akvarist forumuna yazamamaktan bahsediyorum... Yanılıyor muyum? Eğer bunlar halen daha yapılıyorsa FÖÜ namının benim için bir önemi yok...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SonCalvusÇevrim Dışı

[B]1595,3[/B]
Kayıt: 01/11/2005
İl: Adana
Mesaj: 386
SonCalvusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2007 18:31
[QUOTE=fishking]

Eğer en azından bu TC kimlik no’larının bilinmesinin faydalı olacağı düşünülüyorsa ve nolarını bildirenlerin üyeler tarafından da değerlendirilmesi isteniyorsa Niclerinin altına ‘kayıtlı kişi’ (bakın gerçek kişi ya da güvenilir kişi değil) gibi bir ibare ile bu farkları belirtilebilir.

TC no bildiriminde bulunmamış ama foruma üst düzeyde katkısı olan veya olabilecek kişilerin de sınırlı bölümlere katkısı engellenmemeli diye düşünüyorum...  Forum, site ya da diğer üyelere zararı olmayan verici olabilecek kişilerin yazılarının sınırlandırılmaması gerektiğine inanıyorum...

[/QUOTE]

Ahmet bey size katılıyorum. Yazınızı okumadan hemen önce aynı şeyleri düşünüyordum. Eğer bu konu gün içersinde 5. sayfaya kadar uzadıysa yetkili arkadaşlarımızın konu ile ilgili ciddi bir değerlendirme yapmaları gerekir diye düşünüyorum. Saygılar...

SonCalvus2007-2-1 18:31:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fatih TÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/11/2005
İl: Izmir
Mesaj: 1981
Fatih TÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2007 18:37
Uzman akvarist forumundan föü ikende yazamazdınız. O bölümde sadece "Uzman Akvaristler" yazabilir. Anket açmak ve Benim sitem uygulamasından yararlanmak hobi adına büyük getiri sağlayan şeyler değil. Tamamen kişisel istekler üzerine olan şeyler. Yani sitenin asli amacı bu değil. Daha öncede söyledim tekrar edeyim, yönetimden şahsi istekde bulunulduğunda istek sahiplerine yönetimin site adına istekde bulunması gayet doğaldır.

Özden Bey

Alıntı yapmış olduğunuz bölümle ilgili olarak yanıt verdim. Konunun 5 sayfa olması çok büyük birşey değil. Kaldı ki bu 5 sayfa içinde durumu sorun olarak görmeyen kişilerin, yönetimden cevap veren kişilerin, konuyla alakası olmayanların mesajlarıda var.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SonCalvusÇevrim Dışı

[B]1595,3[/B]
Kayıt: 01/11/2005
İl: Adana
Mesaj: 386
SonCalvusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2007 18:43
Açıkçası tüm mesajları okumadım Fatih bey. Bu arada imza bölümümü düzelttim. Sadece 5. sayfaya kısa zamanda gelmesi dikkatimi çekti. Bu arada belirteyim; ben T.C. Kimlik numaram istendiğinde hiç düşünmeden vermiş bir üyeyim. Bu konuyu bu kadar abartılacak bir konu olarak görmemekteyim. Ama kimlik numarasını vermiş üyelerin "Kayıtlı Üye" şeklinde isimlendirilmesi güzel bir fikir gibi geldi bana. Elbetteki bu uygulama %100 sonuç getirmez ama iyi sonuçlara yaklaştırır... Saygılar, sevgiler... SonCalvus2007-2-1 18:47:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fatih TÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/11/2005
İl: Izmir
Mesaj: 1981
Fatih TÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2007 18:49

Özden Bey,

Bahsettiğiniz uygulamayı düşündük hatta 1 gün kadarda yaptık. Nicklerin yanında yeşil onay işareti çıkmıştı, hatırlayanlar olacaktır. Ancak bazı yönetimsel neden ve sorunlardan ötürü kaldırdık.

Saygılar

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vuslatÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
[B]6339,1[/B]
Kayıt: 14/11/2006
İl: Sivas
Mesaj: 3591
vuslatÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2007 18:57
Ben yeni üye olurken T.C Kimlik Numaramı yazmıştım. Sonuçta T.C Kimlik Numarasını site yetkililerinden başka kimse görmemektedir. Herhangi bir sakınca teşkil edeceğini düşünmüyorum.Konunun bu kadar uzatılmasına üzüntü duymaktayım. Benim gözümde siteye üye olan arkadaşlarımızın hepsi birbirinden özel ve güzel insanlardır. Saygılarımla. vuslat2007-2-1 18:58:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir