F1 Kasakalawe Akvaryumum
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2010 09:05
YENİ RESİMLER SAYFA 11 ve 12'DE
YENİ VİDEO SAYFA 17'DE
Fotoğraf:
İlk fotoğraflar.
Balıklarım Mart 2010 doğumlu..
Video:
Akvaryumun ilk videosu
[VID]http://www.dailymotion.com/video/xdanwm_yavru-kasakalawe-akvaryumum_animals[/VID]
Bu da son durum video
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=nEJdO7f_5rU&context=C39857c0ADOEgsToPDskLYgpaCbDp5dUTE6sq3iBWW[/VID]
Boyut (cm): 113x53x53
Kapasite (litre): 300
Canlılar: 20 Ad. Kasakalawe 3-4 cm.
Kapasite (litre): 300
Canlılar: 20 Ad. Kasakalawe 3-4 cm.
Malzemeler: Aquabee 3000 kafa motoru problem çıkardığı için (6 ay içinde) Eheim Compact 3000 ile değiştidim, Fluval 405 dış filtre (gerektiğinde içine sadece elyaf koyup kullanıyorum), 25-30kg silis kum, 8 ad. Gnays kayalar 20kg dere taşı ile değiştirildi ve bir kaç değişik kaya, 2 ad. 36W grolux fluoresan, 2ad. aquastar 36W fluoresan, sumpta çekmeceli plexiglass kule ve kuledeki malzemeler sırayla 1-elyaf(çekmece su üstünde)-elyaf-biyolojik sünger-seramik-biyolojik sünger-eheim substrat pro-biyolojik sünger-istiridye kabuğu (sürekli su altındaki kısım), sumpın 2.bölmesi boş (ileride yavruluk olabilir), 3.bölmede bir miktar kaya ve biyolojik sünger, 4.göz kafa motoru.
Akvaryum Bakımı: Haftada bir; dip çekimi ile birlikte direk çeşmeden %30 su değişimi, sump 1.çekmece elyaf değişimi, 2 çay kaşığı seachem tanganyika buffer, 3 çay kaşığı seachem tanganyika lake salt, gerekli miktarda azoo su düzenleyici, cam temizliği. 2-3 haftada bir; sump 3 ayda bir; su içinde kalan elyaf değişimi, biyolojik süngerlerin akvaryum suyu ile yıkanması, genel cam ve kirlenmiş yüzeylerin temizliği.
Kullanılan Yemler: tropical spirulina granulat, tropical super spirulina forte, tropical spirulina flake, sera flora, sera spirulina tablet, tetra phyll, NLS chiclid formula.
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: seachem tanganyika buffer, seachem tanganyika lake salt, azoo su düzenleyici.
Test Kit: Tetra test laborett 5 in 1
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2010 14:16
Bu akvaryuma makrakanta koysam bir sorun olur mu acaba? Makrakanta ile yavru kasakalaweler arasında bir problem olur mu? Makrakanta büyük mü olması gerekir?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2010 14:22
Serkan bey hayırlı olsun fakat o koyduğunuz taşlar çok tehlikeli bence Allah göstermesin o kayaları alın derim makrakanda olmaz Serkan bey koymayın. İSTAVRİT 2010-06-10 22:24:45
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2010 14:42
[QUOTE=aykann]Serkan bey hayırlı olsun fakat o koydugunuz taşlar çok tehlikeli bence allah göstermesin o kayaları alın derim makrakanda olmaz Serkan bey koymayın [/QUOTE]
Bu kayalarla akvaryumu bir görmek istedim. Biraz büyüdüklerinde değiştirebilirim. Makrakanta ile tropheus neden olmaz peki?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2010 00:38
Şikayetler üzerine gnays kayaları yuvarlak hatlı dere taşlarıyla değiştirdim.
serkan.canbaz 2010-06-01 14:55:54
Video:
[VID]http://www.dailymotion.com/video/xdcti5_yavru-kasakalawe_animals[/VID]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2010 01:27
Balıklara sizin kayaları şekillendirerek yuva yapmanıza gerek yok balıklar zaten kendileri kayaların arasına yuva yapar ve sahiplenir sizin dekor biraz yapma durmuş sanırım...Tabiki akvaryumunuz çok güzel...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2010 01:35
Hayırlı olsun balıklarınız çok güzeller.. Yanlız akvaryumda bulunan vatoz normal vatoz sanırsam eğer normal vatozsa tavsiyem cüce vatoz koymanız.. Tekrar hayırlı olsun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2010 09:43
Serkan Bey;akvaryumunuz ve balıklarınız çok güzel,sağlıkla büyütürsünüz inşallah.Akvaryum dekorasyonunu ne kadar doğala yakın yaparsanız,balıklarınız o kadar rahat eder,sizin zevkinize hitap etmesi de az da olsa önemli tabi.Bence bir kaç Anubias ve saz eklerseniz güzel olur.Macracantha konusunda çoğunluk olumsuz görüş belirtse de,ben onları beslemekten çok zevk alıyorum.Tropheuslarımla da sorunsuz bir birliktelikleri var,ama karar sizin.
Saygılarımla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2010 12:20
[QUOTE=Serengeti]Serkan Bey;akvaryumunuz ve balıklarınız çok güzel,sağlıkla büyütürsünüz inşallah.Akvaryum dekorasyonunu ne kadar doğala yakın yaparsanız,balıklarınız o kadar rahat eder,sizin zevkinize hitap etmesi de az da olsa önemli tabi.Bence bir kaç Anubias ve saz eklerseniz güzel olur.Macracantha konusunda çoğunluk olumsuz görüş belirtse de,ben onları beslemekten çok zevk alıyorum.Tropheuslarımla da sorunsuz bir birliktelikleri var,ama karar sizin.
serkan.canbaz 2010-05-19 12:22:44
Saygılarımla...
[/QUOTE]
Kayaları kenaralara iki grup şeklinde dizmeyi düşünüyordum fakat sol tarafta kule olduğu için biraz kötü gibi göründü. Zamanla dekoru oturtacağımı sanıyorum. Bitki konusuna gelince daha önce bitkili akvaryum kurdum. Bitkilere bakmak balıklara bakmaktan çok daha zor bilirsiniz. İlk iki üç ay çok iyiydi sonra solmaya başladılar. Çok fazla ilgi göstermek gerekiyor. Daha sonra yunus, sarı ve mavi prenses, portakal besledim. Özellikle portakallar tam bir bitki düşmanı yeni filizleri afiyetle yiyorlar. Sarı prenseslerde sürekli kumu kazdıkları için başarısız oldum. Daha sonra ikola ve bemba besledim. Onlar da anubiaslar da dahil olmak üzere yeni çıkan tüm filizlerimi yediler. Şu anda forumda selçuk@ lakaplı Selçuk Bey'in F0 Kasakalawe yavrularından aldığım balıkları besliyorum. Sanki yavrudan büyütmek daha mantıklı olduğunu görüyorum. Daha önceki balıklarım genelde damızlık veya damızlık altıydı. İnsanlardan korkuyorlardı. Bu yavrularım pek öyle değil. Nerdeyse elimden yiyecekler yemleri. İnşaallah kazasız belasız büyütebilirim. En azından bir miktar saz koymayı düşünüyorum yeselerde en azında çabuk büyüyen bir bitki sanırım. Ph şu anda 8,5 üzerinde. Bu bitkiler için sorun olmaz sanıyorum. Macracantha konusunda karasız kaldım. Normal vatozların yerine düşünüyorum. Cüce vatozlar bana biraz itici geliyorlar nedense.
Teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2010 23:45
Serkan bey maşallah çok güzel akvaryumunuz ve balıklarınız.Kayaları değiştirmeniz güzel olmuş bence yuvarlak kayalar bu tür balıklara daha çok yakışmış:)Size benim akvaryumdaki soğan köklü sazları önerebilirim.İnanılmaz dayanıklı ve hiç özel bakım gerektirmeyen bir bitki.Benim akvaryumda gördüğünüz halinin şu 4-5 katına ulaştılar 1 ay gibi sürede.yaprakların boyu 60 cm nerdeyse bana geldiklerinde 7-8cm lerdi.Bitki yaparsanız akvaryumunuz izleme keyfine doyum olmaz bencede...Sağlıklı bi şekilde büyütürsünüz inşallah balıklarınızı...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2010 21:17
Serkan abi konuyu yeni farkettim maşallah diyelim.Gayet sağlıklı görünüyorlar inşaallah kayıp vermemişsindir.Güncel fotolarını bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir