Forum yarışması artık değişmeli


KeysÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]6,1,117945[/C] [B]10482,3[/B]
Kayıt: 29/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1462
KeysÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2015 17:39
Aslında bu ay yapılan yarışmaya katılan tankları görünce konu açma gereği hissetmiştim. Ama yarışma devam ederken uygun olmayacağını düşündüm. Yarışma sonrası ise sonuçların altına farklı yorumlar yazıldığını görünce düşüncelerimi belirtmek istedim. 

Bu konu önceden de konuşuldu. Yarışma formatı çok kez şikayet edildi. Forum yenileniyor, yarışma değişecek vs. dendi. Son düzenlemeyle bir iki kural hariç yine aynı şekilde işlemeye devam etti. 

Forumda bin küsür mesajım bulunuyor. Yarışmaya 4 kere katıldım ve hepsinde derece aldım. Tanklarımı beğenirsiniz yada beğenmezsiniz. O görecelidir. Demek istediğim şu; yarışma formatı hakkında yorum yapabilecek hakkı kendimde görüyorum. 

Öncelikle aynı fotoğrafların tekrar tekrar yarışmaya katılmasını anlamsız buluyorum. Her akvaryum derece almak zorunda değil tabiki. Derece alana kadar ısrarla katılmak bana mantıklı gelmiyor. Bu nedenle derece almayan bir akvaryumun tekrar tekrar yarışmaya katılmasını anlamsız buluyorum. Zira yarışmalar açıldıktan bir iki gün sonra katılım yapan ilk adaylar da eski yarışmalarda derece alamayan adaylar oluyor genelde. 

Bir diğer sıkıntıda yarışmaya alınan adayların forumdaki ağırlığına, niteliğine bakılmaması ve puan durumunda buna ağırlık verilmemesi. Ben forumda göremediğim akvaryumlara genelde puan vermiyorum. Nedenini şöyle açıklayabilirim. 

Bu ay birinci olan arkadaşımız ( kendisini tanımam ve şahsi sorunum yoktur, okuyorsa yanlış anlamasın ) 11 şubat 2015 de  foruma katılmış, konu açmamış ve 11 mesaj yazmış. Birinciliğinin ardından da yarışma sayfasında pek güzel yorumlar yapılmamış. Kendisi için de üzücü bir durum olsa gerek. 

Yine aynı yarışmada Doğan Uslu adlı üyenin akvaryumu var ve derece alamamış. Doğan Bey 2007 de üye olmuş ve beş bine yakın mesajı bulunuyor forumda. Üstelik yönetim özel üyeliğe uygun bulmuş bu üyeyi. Derdimiz Doğan Bey'in derece almaması değil. Sorun şu; Doğan Bey forumun yarışmasına güveni kalmadığını belirtmiş ve tekrar katılmayacağını yazmış. 

Kendi konumda da belirtmiştim. Yarışma sonuçlandıktan sonra en erken bir ay sonra ödüller geliyor. Bu ödüller de bir adet plaket ve paket yem. Yemler de genelde işinize yaramıyor. Seçme şansınız kısıtlı ve son kullanma tarihleri pek işe yarayacak cinsten değil. 

Bu kadar gereksiz ödüller için birçok insanın bilgilerinden faydalandığı üyeleri forumdan soğutmaya değer mi? 

Forumda heyecanla paylaşım yapmaya başlayan, foruma katkısı olan ve dereceler alan, zamanla uluslararası alanda öne çıkmış eski üyelerin forumla alakasının kalmaması forumun niteliksiz bir ortama dönüşmesiyle alakalı değil mi?

Bu durumda yarışmanın saçma bir sistematiğe sahip olmasının etkisi yok mu?

Yada temel amacı bilgi paylaşmak olan forumda yarışma nedeniyle insanların başarısını yada başarısızlığını yine yarışma üzerinden birbirlerinin yüzlerine vurmaları etik açıdan uygun mu? 

Buna yarışma formatının neden olduğunu yönetim anlayamıyor mu? 

Gerçekten köklü bir değişim gerektiğini göremiyorlar mı?

Soruların çözümü için yine forum kullanılabilir. Fikir alışverişi yapılır. Yada herkesin fikrine saygı duyacağı bir jüri oluşturulabilir. Çözüm değişkenlik gösterebilir. Sorun değişimin gereksiz görülmesi. Yada sorunun varlığının algılanamaması. 

Yarışma gerçekten umrumuzda mı? Şahsi olarak hayır. Bunları neden yazıyorsun diyenlere cevaben bu yarışmanın hem kendi açımdan hem de katılımcılar açısından rahatsızlık yarattığını anladığım için yazdığımı belirtebilirim. Forumun tek akıllısı ben miyim? Hayır. Ama üstte de belirttiğim gibi bunları yazacak hakkı kendimde buluyorum. 

Yetkili arkadaşlardan tatmin edici cevaplar bekliyorum. Site değişimi, uzun teknik analiz ve inceleme vs. gibi politik cevaplar gelmezse sevinirim. Çünkü bu konu çok kez sorun olmuş ve hali hazırda değişikliğe uğramış bir konu. 

Beğenenler: [T]169144,aykut-24[/T][T]23692,ShotokaN[/T][T]100597,twinsoul[/T][T]148912,Merlin797[/T][T]120530,H. KAYA. GEMLİK.[/T][T]152122,zekigonlum[/T][T]166239,Erkan26[/T][T]112159,aherab[/T][T]156083,FatihYildiz[/T][T]127273,sinanistanbul[/T][T]44290,selçukdurmaz[/T][T]154882,soner-can[/T][T]161975,z.b.s.k[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShotokanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13095,1[/B] [C]2,2,23692[/C] [B]14188,3[/B]
Kayıt: 08/03/2007
İl: Antalya
Mesaj: 4596
ShotokanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2015 19:37
Bu başlıkta adımın kullanılması sorun yaratmaz, böylesi bir yazıyı hazırlamanızdan dolayı teşekkür ederim Uğur bey.
Yarışma neticesinde 1. bile olunsa yemlerinin hiç birini almayacağım garantiydi ama ben yarışmada onca kötü fotoğraflardan daha da geri olmam üzdü beni açıkçası. Bazı fotoğraflarda resmen flash patlaması, ısıstıcı derece, silikon atığı gibi olumsuz faktörler göze  kulağa batarak "ben kötüyüm" derken benim profesyonel manada işi bilen bir üstadın-profesyonel bir makineyle çekilen- fotoğraflarıyla katıldığım sözde yarışmada böylesi bir sıralamaya alınmam sıkıntı verici ve yarışmayı değerlendiren kişilerin "yanlı" yada "bilinçsiz" olduğu kanaatini uyandırmıştır bende. Kimsenin umurunda değil ama söyleleyim: bir daha böyle bir uyduruk hengamede yyer almayacağımı garanti eder, sözde değerlendirmelerinizde gözlüğünüzü yanınızda getirip öyle bir seçmeye çalışmanızı tembihlerim:).
 

Beğenenler: [T]94176,reekart[/T][T]120530,H. KAYA. GEMLİK.[/T][T]152122,zekigonlum[/T][T]166239,Erkan26[/T][T]157646,ETHICET[/T][T]21750,kabaltah[/T][T]154882,soner-can[/T][T]161975,z.b.s.k[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KeysÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]6,1,117945[/C] [B]10482,3[/B]
Kayıt: 29/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1462
KeysÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2015 23:38
Yanlı çok fazla oy olacağını sanmıyorum. Örnek verdiğim birinci tank dediğim gibi yeni bir üyenin. Yani forumda tanınan bir isim değil. Dolayısıyla sonucu insanların beğenisi belirlemiş. Oy verenler uzman yada işinin ehli değil tabi ki. Sıradan forum üyeleriyiz. Birkaç puanın farklı olması, beğenilerin farklılık göstermesi normal. Anormal olan yarışmanın sürekli olay olması. Açıkçası yıllardır forumdayım ama bu yarışmadaki gibi kimse derece alan tankların altına bu derece olumsuz mesajlar yazmamıştı. 

Son olarak şunu söylemek isterim. Foruma zaman ayırıp binlerce mesaj yazan bir üyeyi benim yazacağım bir mesaj foruma tekrar bağlamamalı. Yönetimin bazı üyeleri teşvik edecek bir çözüm bulması gerekiyor. İki aydır foruma girmeyen bir yöneticiye sahibiz mesela. Bitkili akvaryum konusunda insanların değer verdiği bir insan bu. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

babur alimovÇevrim Dışı

[B]8859,2[/B] [B]13176,3[/B]
Kayıt: 27/04/2011
İl: Antalya
Mesaj: 1437
babur alimovÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2015 00:39
Uğur bey uzun zamandır dile getirmek isteyip getiremediğim konulara değinmişsiniz.
Benim düşüncem de bu sonuçta fotoğraf yarışması bu fotoğraf yarışmasına katılımlarda bazı durumlar ön planda tutulmalı oylama ise az bir kısmı üyeler tarafından belirlenmeli örnek %30 üyelerin puanı olmalı %70 de gerçekten tarafsız olacağına inanılan jürinin olmalı hatta yönetim jürileri açıklamamalı ve yarışma da gerçekten o zaman ses getirir ve kaliteyi artırır insanlar o zaman bu kurulumu yada canlıyı önemser daha dikkatli çeker yada kurulumu düzgün yapar.
Bir de canlı çekimlerinde dikkat edilmesi gereken altın oran diye birşey vardır ona uyum olsa daha güzel fotoğraflar ortaya çıkar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EfebruÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 252
EfebruÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2015 08:42
Doğan hocamın ilk fotoğrafı bence dereceyi hak ediyordu. Uğur Bey'in düşünceleri ve tespitleri gerçekten çok doğru, acilen bu yarışma sisteminde köklü değişiklikler yapılmalı bence. Doğan hocamı zaten bilen biliyor, sıkma canını hocam. ;)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NeferÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11797,1[/B]
Kayıt: 02/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 3824
NeferÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2015 09:06

Şahsen benim katılımlarım, amatör düzeyde bile değil, sadece ama sadece katılım olsun, çeşitlilik olsun diye ara ara fotoğraf gönderiyorum. Bunu belirtmeden daha önce yarışma kuralları ile ilgili bir konuda yorum yaptım diye  "yarışmaya katılırken algılanan kazanabilme ihtimalinin düşük olması" yüzünden böyle bir eleştiri yapıldığı söylenince kendimi tekrarlamak istemedim. Gerçi bir bakımdan bu cümle doğru ancak bakış açılarımız farklı demek ki.

Uğur hocamın düzenlemiş olduğu tankları defalarca izledim, inceledim, açtığı konuları tekrar tekrar okudum ve bana çok şey öğretti, sağ olsun. Konu finalinde yarışmaya katılıp derece alması hususu bence diğer üyelerin katılımlarına nazaran daha kıymetli ve önem arz ediyor. Aynı şey Doğan abimizin katılımlar için de geçerli elbette. Çok güzel ve doğru bir noktaya değinilmiş o yüzden hem teşekkür ediyorum hem de tebrik ediyorum. Malum hobi işinde öğrenilecek çok şey var.

Ben de forum profilimde bir rozet daha olsun yeter diyecek kişilerdenim, gelecek ödülün veya ödüllerin ne olduğu konusunda bir fikrim yok ancak ileride yarışmayı kazanırsam eğer vaadimdir. :D

Daha önce yazdığım yazıyı alıntılayıp bir iki şey eklemeyi de isterim;

[QUOTE=Nefer]

Bence her canlı, tank kendi kategorisinde yarışmalı.

Bir F1 sürücüsü Michael Schumacher, Ralli şampiyonu Sebastien Loeb ile Motokros Dünya Şampiyonu Jeffrey Herlings aynı kategoride yarışmamalı. Hepsinin kullandığı araçlar donanım, yarış alanı vb. bakımlardan farklılıklar göstermekte. Sonuç olarak kategori sayısının arttırılması bir gerekliliktir.

Birinci olan bir tank yeniden yarışmaya katılmalı mı yoksa katılmamalı mı ?
Şahsi görüşüm 1. olan bir tank tekrar yarışmaya katılarak "ödül avcılığı" yapmaya başlamaktadır.
1. olan bir tank, canlı zaten en üst düzeye, doruk noktasına, zirvesine ulaşmıştır. Tekrar 1. olmak için yarışmaya girmesinin hobi anlayışına ters düştüğünü, etik olmadığını düşünüyorum.

2. veya 3.olan canlıların, tankların ise tekrar yarışmaya katılması ile ilgili ise ben belli bir süre; örneğin 2 yarışma boyunca katılım göstermemelerinin daha uygun olacağına inanıyorum.

Kendilerini ispatlamış, ödüle layık görülmüş balıkların, akvaryumların bir süre "inzivaya çekilmeleri" diğer akvarist kişilerin katılım için daha çok heveslenmesi ve daha çok hazırlanmasının, özen göstermesinin önünü açacaktır. 

"Yarışma, forumdaki belli bir grubun tekelindeymiş gibi " gözükmemesi adına bence gereken yenilikler bunlardır.
[/QUOTE]

Yarışmaların yılda 4 veya en fazla 6 kez yapılması gerektiğini de düşünüyorum.


Beğenenler: [T]166660,370Z[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eseruyarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/12/2005
İl: Içel
Mesaj: 1634
eseruyarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2015 09:12
Üyeler puan verdiği sürece bu durumlar normal çoğumuz profosyonl makinaylamı çekilmiş normal makinamı ışık vs anlamıyoruz. Kötü çekilmişler belli oluyor ama. Ben puan verirken balığın şkline o an güzl yakalanmışmı ona göre değerlendirdim. Resimlerde bulanık falan olanlar var bi standart gerekiyor herkes katılmamalı sonuçta yarışmaysa bu dandik resimler puanlamaya baştan eklenmemli. Göstermek sitiyorsan forumda tanıtım bölümü var eklerin yorumları alırsın. İlla yarışmaya katılması geekmiyor. Sistem dediğin gibi değişmeli jüri kesinlikle olmalı

Beğenenler: [T]117945,Keys[/T][T]154882,soner-can[/T][T]108164,sorceres[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KeysÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]6,1,117945[/C] [B]10482,3[/B]
Kayıt: 29/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1462
KeysÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2015 09:15
[QUOTE=babur alimov]Uğur bey uzun zamandır dile getirmek isteyip getiremediğim konulara değinmişsiniz.
Benim düşüncem de bu sonuçta fotoğraf yarışması bu fotoğraf yarışmasına katılımlarda bazı durumlar ön planda tutulmalı oylama ise az bir kısmı üyeler tarafından belirlenmeli örnek %30 üyelerin puanı olmalı %70 de gerçekten tarafsız olacağına inanılan jürinin olmalı hatta yönetim jürileri açıklamamalı ve yarışma da gerçekten o zaman ses getirir ve kaliteyi artırır insanlar o zaman bu kurulumu yada canlıyı önemser daha dikkatli çeker yada kurulumu düzgün yapar.
Bir de canlı çekimlerinde dikkat edilmesi gereken altın oran diye birşey vardır ona uyum olsa daha güzel fotoğraflar ortaya çıkar.[/QUOTE]

Fotoğraf tekniği konusunda pek bilgim yok. O yüzden yorum yapamayacağım. Ama dediğinize paralel olarak yarışmalar için birkaç alanda uzman olduğuna inanılan üyeler ayarlanır ve puanlamayı yaparlar. Bunlardan birisi de uluslararası yarışmalarda olduğu gibi fotoğraflama puanı olabilir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Merlin797Çevrim Dışı

Kayıt: 26/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 117
Merlin797Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2015 09:49
Tüm dediklerinize aynen katılıyorum, 25. olan lepistes fotoğrafı bu yarışmanın kalitesini çok iyi bir şekilde anlatmakta.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KeysÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]6,1,117945[/C] [B]10482,3[/B]
Kayıt: 29/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1462
KeysÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2015 09:50
[QUOTE=Nefer]

Şahsen benim katılımlarım, amatör düzeyde bile değil, sadece ama sadece katılım olsun, çeşitlilik olsun diye ara ara fotoğraf gönderiyorum. Bunu belirtmeden daha önce yarışma kuralları ile ilgili bir konuda yorum yaptım diye  "yarışmaya katılırken algılanan kazanabilme ihtimalinin düşük olması" yüzünden böyle bir eleştiri yapıldığı söylenince kendimi tekrarlamak istemedim. Gerçi bir bakımdan bu cümle doğru ancak bakış açılarımız farklı demek ki.

Uğur hocamın düzenlemiş olduğu tankları defalarca izledim, inceledim, açtığı konuları tekrar tekrar okudum ve bana çok şey öğretti, sağ olsun. Konu finalinde yarışmaya katılıp derece alması hususu bence diğer üyelerin katılımlarına nazaran daha kıymetli ve önem arz ediyor. Aynı şey Doğan abimizin katılımlar için de geçerli elbette. Çok güzel ve doğru bir noktaya değinilmiş o yüzden hem teşekkür ediyorum hem de tebrik ediyorum. Malum hobi işinde öğrenilecek çok şey var.

Ben de forum profilimde bir rozet daha olsun yeter diyecek kişilerdenim, gelecek ödülün veya ödüllerin ne olduğu konusunda bir fikrim yok ancak ileride yarışmayı kazanırsam eğer vaadimdir. :D

Daha önce yazdığım yazıyı alıntılayıp bir iki şey eklemeyi de isterim;

[QUOTE=Nefer]

Bence her canlı, tank kendi kategorisinde yarışmalı.

Bir F1 sürücüsü Michael Schumacher, Ralli şampiyonu Sebastien Loeb ile Motokros Dünya Şampiyonu Jeffrey Herlings aynı kategoride yarışmamalı. Hepsinin kullandığı araçlar donanım, yarış alanı vb. bakımlardan farklılıklar göstermekte. Sonuç olarak kategori sayısının arttırılması bir gerekliliktir.

Birinci olan bir tank yeniden yarışmaya katılmalı mı yoksa katılmamalı mı ?
Şahsi görüşüm 1. olan bir tank tekrar yarışmaya katılarak "ödül avcılığı" yapmaya başlamaktadır.
1. olan bir tank, canlı zaten en üst düzeye, doruk noktasına, zirvesine ulaşmıştır. Tekrar 1. olmak için yarışmaya girmesinin hobi anlayışına ters düştüğünü, etik olmadığını düşünüyorum.

2. veya 3.olan canlıların, tankların ise tekrar yarışmaya katılması ile ilgili ise ben belli bir süre; örneğin 2 yarışma boyunca katılım göstermemelerinin daha uygun olacağına inanıyorum.

Kendilerini ispatlamış, ödüle layık görülmüş balıkların, akvaryumların bir süre "inzivaya çekilmeleri" diğer akvarist kişilerin katılım için daha çok heveslenmesi ve daha çok hazırlanmasının, özen göstermesinin önünü açacaktır. 

"Yarışma, forumdaki belli bir grubun tekelindeymiş gibi " gözükmemesi adına bence gereken yenilikler bunlardır.
[/QUOTE]

Yarışmaların yılda 4 veya en fazla 6 kez yapılması gerektiğini de düşünüyorum.

[/QUOTE]

Benimle ilgili kısım için teşekkür ederim. 

Bence senede 6 yarışma da fazla olacaktır. Kalitenin artması için daha az sayıda yapılmalı. Ayrıca kazanabilme ihtimali görünüşe göre herkes için sürpriz yaratabilecek nitelikte :D birinci olan akvaryumun altında yapılan yorumlaR bunun pek öngörülebilecek bir özellik olduğunu göstermiyor açıkçası. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Merlin797Çevrim Dışı

Kayıt: 26/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 117
Merlin797Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2015 12:16
Bence birinci gelenin katılıp katılmamasından ziyade, gönderilen fotoğrafların ön onaydan ''gerçekçi'' bir şekilde geçmesi gerekir. Poşette, bidonda balık fotoğrafı, Doğan Bey'in de bahsettiği gibi slikonları görünen, camları silinmemiş, balığın yarısı olmayan fotoğraflar yarışmaya alınmamalı. Gerçi konuş konuş aynı, burada yapılan yarışmalar hep aynı, benim inci gövde melek balığı 29. olmuş. Birinci olmasın ama öyle bir footoğraf da 29.luğu hak etmiyor. Doğan Bey'in fotoğrafı da bulunduğu yeri hak etmiyor. Yarışmada 25. olan lepistes fotoğrafına bir bakın, yeri orası mı? Balık küçük olmasına rağmen sanki üç boyutlu gibi duruyor, teknik, poz, orijinallik, ne ararsan var. Birinci gelen fotoyla az daha oynansa deniz balığı renklerine kavuşurdu herhalde. Fotoğrafda kumlanma var. 25. ve 29. fotoğraflar 3.gelen ve masa örtüsü zemininde çekilmiş olan kilifisden,  4.gelen balon ramireziden ya da yarısı olmayan ve 3.gelen betadan daha mı kötü?
Ama bir daha yarışmaya katılırsam ki bilemiyorum, asla pozlama, doğru anı yakalama, akvaryum temizliği yapma, camları silme gibi hatalar yapmayacağım. Aşağıdaki şekilde katılırsam daha çok şansımın olacağını düşünüyorum. Haa bunu derken 50-100 gr yem almak için demiyorum. O gramajı ben bir öğünde veriyorum balıklarıma, hediye olasa ne olur olmasa ne olur? Plaket olsa ne olur olmasa ne olur. Önemli olan dürüst ve adil yaklaşımları sağlayabilmek. Buyrun olması gereken yarışma katılımı:


Merlin7972015-04-30 12:29:12

Beğenenler: [T]23692,ShotokaN[/T][T]117945,Keys[/T][T]152122,zekigonlum[/T][T]112159,aherab[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShotokanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13095,1[/B] [C]2,2,23692[/C] [B]14188,3[/B]
Kayıt: 08/03/2007
İl: Antalya
Mesaj: 4596
ShotokanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2015 12:30
Biz kendi kendimize tartışıyoruz, açıklama yapmayacakları aşikar. En azından yarışma kriterleriyle ilgili ya da oylamanın şekliyle ve sonuçlar hakkında bir yorum yapma nezaketinde bulunsalar daha hoş olacaktı..
Dediğim gibi, yarışma ve ödülü önemli değil, sadece heyecanı yaşamak ve güzel olduğuna inanılan bir fotoğrafın bu denli aşağılanması, dün foruma dahil olup bu gün kendisinin bile sonuç beklemediği bir tankın ilk üçe girmesi  üzücü. Ne diyelim, bence hiç bir şey demeyelim artık:).
Format belli, kötü bir fotoğraf bile umulmadık sürprizler yapabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KeysÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]6,1,117945[/C] [B]10482,3[/B]
Kayıt: 29/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1462
KeysÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2015 12:58
Bu kadar olay olduktan sonra bence bir açıklama gelir. Önemli olan incelenecektir, görüşülecektir tarzı açıklamalarla gelmemeleri :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erkan26Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]11538,3[/B]
Kayıt: 21/09/2014
İl: Eskisehir
Mesaj: 584
Erkan26Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2015 19:46
Uğur bey merhaba, öncelikle böyle bir konuya değindiğiniz için teşekkürler. Belki birşeylerin duyulmasına sebep siz olursunuz. Ben sizler kadar eski değilim belki yeni sayılanlardanım çok sizler kadar söz hakkım olmasa da bu konu da konuşmak istedim yine de. Ben kendimi bildim bileli fotoğrafçıyım yani dededen gelme bir meslek, hal böyle olunca da doğal olarak insan belirli bir göz zevkine ve tarza bürünüyor. Çektiğim fotoğraflar ve yarışmaya katıldığım fotoğraflar ortada. Kullandığım makineyi özetle yazayım Nikon D3x ve objektif olarakta Nikkor 24-70 N series objektif kullanıyorum. Fazlasını söylemeyeceğim bilen bilir. Doğan abinin akvaryumu Doğan abinin de bahsettiği gibi ustalıkla hazırlanmış en ufaka derece, ısıtıcı, silikon gibi kötü koşullar olmayan bir akvaryum ama aldığı derece çok saçma yerlerde. Doğan abi bu cümle için çok özür dilerim ama söylemek zorunda kaldım çünkü 1 olmasa bile kafalarda olması gereken bir akvaryum ve fotoğraf çekimi bunlar. Hiçbirimizin o yemler veya plaketlerle ilgili bi beklentisi yok veya şöyle düzeltiyim en azından benim yok. Plaket çok lazımsa elimde en az 300 tane var yapayım koyayım oraya. Neyse daha fazla konuşmayacağım. Teşekkürler bazı şeyleri dile getirdiğiniz için Uğur bey, herkese saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir