Frontoza Brundi


grkngclÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2008
İl: Bursa
Mesaj: 114
grkngclÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2021 18:13
Merhaba

Hobiye uzun bir aradan sonra tekrar geri döndüm. Eski göz ağrım frontoza akvaryumu kurdum. Tecrübelerinize dayanarak sormak istediğim bir kaç sorum olacak, yardımcı olursanız sevinirim. Akvaryum ölçüleri 150x40x70h.

Cüce vatoz 8-9 cm 3 adet , 8 adet frontoza var. Dişi erkek sayısını bilmiyorum. İleride 1E bırakıp diğer erkekleri ayıracağım. Şuan boyları en büyük erkek 20 cm - bir dişi 20 cm diğerleri 12-15 cm civarlarında.
Akvaryumu yeni kurdum. İlk hafta suyunu %30 yenilemek gerekir mi ? Genel olarak ta 2 haftada bir yenileme yapılabilir mi ? Akvaryum sump sistemli ve içinde her ihtimale karşı 240lt kapasiteli iç filtre var. İkisi aynı anda çalışıyor.
İlk hafta olağan olsa da, balıklar kayalıkların arkasından pek çıkmak istemiyorlar ve insan görünce kaçıyorlar. Işığı kapatınca hepsi tekrar dolaşmaya başlıyor. Bu durumun değişmesi ne kadar bir zaman alır sizce. Başka bir hobicide moba türünü gördüm, akvaryum üst kapağını açınca eline kadar geliyor, hatta parmak uzattığında yem sanıp yemeye çalışıyor. Yem olarak JBL novo Tanganyika pul yem ve Tetra child sticks aldım. Pul yemi zevkle yiyorlar ama sticks yem batmadığı için daha hiç yemediler. Batan bir yem öneriniz varsa sevinirim. Balıklardan bir yada iki tanesi süzgeçlerindeki parazitten dolayı kuma sürtünme yapıyor. Tanktan ikisini belirleyip çıkarmak çok zorlayıcı ve balıklar daha yeni yeni strestten çıkarken, bu işlemi yaparak tekrar süreyi uzatmak istemiyorum. Sularına eser miktarda Crystalpro Nitrozone döküyorum bu uygulama eser miktarda da olsa diğer balıklara zarar verir mi?Hasta olanlara faydası olur mu? Bunlar aklıma gelen ilk sormak istediklerim. Cevap yazarsanız sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berkaygÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2020
İl: Ankara
Mesaj: 23
berkaygÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2021 09:07
Bende Frontoza'yı 6 ay önce bıraktım. Akvaryum sürekli gelip geçilen bir yerde mi? Eğer değilse balıklar ortama biraz alıştıktan sonra sürekli gelip geçilen bir yere almanızın iyi olabileceğini düşünüyorum. Diğer balıkları çok kovalayan bir balık varsa bundan dolayı da olabilir. Cichlid sticks yemi de değiştirirseniz iyi olur Frontoza fazla yüzeyden yem yemeyi sevmez. Dip yemlerini tercih etmeniz iyi olacaktır. Sağlıklı hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

grkngclÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2008
İl: Bursa
Mesaj: 114
grkngclÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2021 16:37
[QUOTE=berkayg]Bende Frontoza'yı 6 ay önce bıraktım. Akvaryum sürekli gelip geçilen bir yerde mi? Eğer değilse balıklar ortama biraz alıştıktan sonra sürekli gelip geçilen bir yere almanızın iyi olabileceğini düşünüyorum. Diğer balıkları çok kovalayan bir balık varsa bundan dolayı da olabilir. Cichlid sticks yemi de değiştirirseniz iyi olur Frontoza fazla yüzeyden yem yemeyi sevmez. Dip yemlerini tercih etmeniz iyi olacaktır. Sağlıklı hobiler.[/QUOTE]


akvaryum salonda fakat geçiş güzergahına uzak olsa da etkileniyorlar. şuan bu durumu ışığı açmadan çözmeye çalışıyorum. dibe batan yem tavsiyesi de bulunabilirseniz sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berkaygÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2020
İl: Ankara
Mesaj: 23
berkaygÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2021 23:55
ArtAkua,Jbl,sera,tropical marka yemleri öneririm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir