ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
grkngcl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Kasım 2008 20:49
Son Ziyaret:
04 Mart 2021 18:38
Toplam Mesaj:
114 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
gürkan geçili
Doğum Tarihi:
12 Temmuz 1983
Yaş:
40
İl:
Bursa
Meslek:
Satış Danışmanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


150*50*70h Elongatus Mpanga

SON 10 MESAJI

Frontoza Brundi
[QUOTE=berkayg]Bende Frontoza'yı 6 ay önce bıraktım. Akvaryum sürekli gelip geçilen bir yerde mi? Eğer değilse balıklar ortama biraz alıştıktan sonra sürekli gelip geçilen bir yere almanızın iyi olabileceğini düşünüyorum. Diğer balıkları çok kovalayan bir balık varsa bundan dolayı da olabilir. Cichlid sticks yemi de değiştirirseniz iyi olur Frontoza fazla yüzeyden yem yemeyi sevmez. Dip yemlerini tercih etmeniz iyi olacaktır. Sağlıklı hobiler.[/QUOTE]


akvaryum salonda fakat geçiş güzergahına uzak olsa da etkileniyorlar. şuan bu durumu ışığı açmadan çözmeye çalışıyorum. dibe batan yem tavsiyesi de bulunabilirseniz sevinirim.
Frontoza Brundi
Merhaba

Hobiye uzun bir aradan sonra tekrar geri döndüm. Eski göz ağrım frontoza akvaryumu kurdum. Tecrübelerinize dayanarak sormak istediğim bir kaç sorum olacak, yardımcı olursanız sevinirim. Akvaryum ölçüleri 150x40x70h.

Cüce vatoz 8-9 cm 3 adet , 8 adet frontoza var. Dişi erkek sayısını bilmiyorum. İleride 1E bırakıp diğer erkekleri ayıracağım. Şuan boyları en büyük erkek 20 cm - bir dişi 20 cm diğerleri 12-15 cm civarlarında.
Akvaryumu yeni kurdum. İlk hafta suyunu %30 yenilemek gerekir mi ? Genel olarak ta 2 haftada bir yenileme yapılabilir mi ? Akvaryum sump sistemli ve içinde her ihtimale karşı 240lt kapasiteli iç filtre var. İkisi aynı anda çalışıyor.
İlk hafta olağan olsa da, balıklar kayalıkların arkasından pek çıkmak istemiyorlar ve insan görünce kaçıyorlar. Işığı kapatınca hepsi tekrar dolaşmaya başlıyor. Bu durumun değişmesi ne kadar bir zaman alır sizce. Başka bir hobicide moba türünü gördüm, akvaryum üst kapağını açınca eline kadar geliyor, hatta parmak uzattığında yem sanıp yemeye çalışıyor. Yem olarak JBL novo Tanganyika pul yem ve Tetra child sticks aldım. Pul yemi zevkle yiyorlar ama sticks yem batmadığı için daha hiç yemediler. Batan bir yem öneriniz varsa sevinirim. Balıklardan bir yada iki tanesi süzgeçlerindeki parazitten dolayı kuma sürtünme yapıyor. Tanktan ikisini belirleyip çıkarmak çok zorlayıcı ve balıklar daha yeni yeni strestten çıkarken, bu işlemi yaparak tekrar süreyi uzatmak istemiyorum. Sularına eser miktarda Crystalpro Nitrozone döküyorum bu uygulama eser miktarda da olsa diğer balıklara zarar verir mi?Hasta olanlara faydası olur mu? Bunlar aklıma gelen ilk sormak istediklerim. Cevap yazarsanız sevinirim.
Elma salyangozu Yumurtaları
[QUOTE=Batuaydin]Salyangoz yumurtaları suyun içinde kalırsa gelişmez. Yumurtaların çıkmasını istiyorsanız akvaryumun kapağını fazla sarsmayın ve yumurtaları nemli tutun. Kısa sürede çıkacaktır.[/QUOTE]


 Daha net bilgi vericek biri yokmu ?
Elma salyangozu Yumurtaları
Merhaba arkadaşlar , akvaryumumda bulunan 3 adet elma salyangozundan biri 2 hafta önce yumurta bıraktı. Bıraktıktan 1 hafta sonra yumurtalar suya düştü ve 3 gün kaldı suda. Çıkarttım ve akvaryumun üstüne koydum. Şimdi yapışmış durumda ama kuru ve yumurtalar hala canlımı bilmiyorum. Büyük ihitmalle yumurtlardan yavru alma ihtimalim kalmadı .
 Bugün farkettim salyangoz yine yumurta bırakmış. Bu yumurtalardan yavru alabilmek için ne yapmalıyım. Akvaryumun dışına bi yeremi koymalıyım ?
yeni Tanganyika için
[QUOTE=halongan]Türkiye şartlarında tanganyika akvaryumu için şebeke suyunun pH'ı yeterlidir. Bu yüzden pH'ı yok sayarak akvaryumu kurabilirsiniz.  [/QUOTE]

 Merhaba, Ben tankı kurduğumda ilk 5 ay ph yükselticek bir müdahelede bulunmadım. Sorunsuz yaşayorlardı. Ama daha sonra Tanganyika buffer ve lake salt kullanmaya başladım. Balıklarda gözle görülür şekilde bi canlılık gözlemledim. Balıklar eminim şebeke suyunda da çok rahat yaşarlar ama imkanınız varsa buffer ve lake saltı birlikte kullanın. Ben dış motorun bir haznesinede mercan kırıkları koydum. Eğer kumu silis kullanmasaydım. Kumuda mercan kırığı kullanırdım. Frontosa tercihiniz için tebrik ederim. Ama 300 ltde çok sayıda beslememiniz dileğiyle ..  Sağlıklı balıklar.
grkngcl2009-05-10 16:15:12
Eheim 2012'de sorun yaşıyorum!
Arkadaşlar ya ben derdimi net anlatamadım yada sizanlış anladınız. Ben eheim max. kaç litre için olduğunu biliyorum. Yada atman f 202 nin saatte 1200 litre çevirdiğini. Soruyu dikkatli okursanız yazılanların hiç biri benim sorumun cevabı olmadığını görürsünüz. Soruda yazdığım iç filtreden beklentim temizlikten ziyade hava vermesi ve bunu sessiz sağlamasıydı ama beklentime cevap vermedi. Sorumda iç filtreyi hava hortumsuz kullansam yani hava kabarcığı çıkartırmadan. Balıkların hava ihitiyacını karşılayabilir miyim  ?
 
 Ben 1 iç filtrenin sesinden ragatsız olurken 2 iç filtre tak diyen arkadaşlarada anlam veremedim. 2 iç filtrenin hem görüntü kirliliğne hem kalabılığa yol açıcağıda kesin. Atmanı tercih et diyen arkadaşta eğer soruyu net anlayabilseydi .. sorduğum sorumun cevabı ışığında yeni bi iç filtre alacağımı söyledim . Bu tabiki ses sorunu hepsinde varsa saatte 2000 litre  çeviren bir hava motorunu tercih ederim.
 Hava hortumsuz iç motor kullanmış birinden kesin bir yanıt alırsam çok memnun olucam.
Eheim 2012'de sorun yaşıyorum!
Merhaba Ben bugün yeni bir iç filtre aldım  eheim 2012. Tankın hacmi 525 litre temizlikten ziyade sessiz olduğu için tercih ettim bu marka ve modeli. Ama tanka koydum ve hava hortumunu taktım ama önceki iç motorumdan ( atman f 202 ) daha çok kabarcık sesi çıkartıyor. Hava hortumunu çıkartarak kullanmamı tavsiye edenler oldu ama , kabarcıksız balıklar hava ihtiyaçlarını karşılayabilirlermi ? Kesin bişey vamı bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim. Yoksa yeni bir iç filtre daha alıcam.umudovski2009-05-08 16:09:54
Eheim ve unistar iç filtre performansları..
Aldığım yer (teleskopakvaryum.com) ürün hakkında bilgi aldım. Hortumsuz yani kabarcıksız tanka hava vermiyeceğini söyledi bende taktım ve denedim ama balıkların hava almayacağını düşünüyorum o yüzden hortum takılı ve önceki iç motorumdan daha çok ses veriyor :)
Eheim ve unistar iç filtre performansları..
[QUOTE=nesta][QUOTE=grkngcl][QUOTE=nesta][QUOTE=grkngcl]Gayet güzel olmuş. Ama her gece fiş çıkart tak bence belli bir süre sonra eziyet olucaktır. Bende iç filtreyi değiştiricem. eheim 2012 almayı düşünüyordum. Tek istediğim sessiz olması. Çünki yattığım odada akvaryum. Benim tankımda 525 lt ama dış filtre ve genel haftalık bakımla temizliğe yeterli olcuak diye düşünüyorum. Siz bu filtrenin çok sessiz olduğunu söylemişsiniz. Bunu referans alıp almayı düşünüyorum bu iç filtreyi.[/QUOTE]
Gürkan bey şöyle söylim..Tankımda 320 lt civarı su var şu an ve eheim 2012 yetmedi derken öyle su falan pislenmedi..Sadece tankın içine yan camdan bakınca çok hafif bir sis olduğunu gördüm..Dün 2 filtreyide takınca bu sis kayboldu onu söylim..Unistar varkende su cam gibiydi..Yani azda olsa eheimin debisi az geldi..Ama dış filtresi olduğundan hiç iç filtre kullanmayanda var tabi..Ama bence iç filtresiz olmaz..Sizde dış filtreme güveniyorum benim için önemli olan sessizlik diyorsanız bu iç  filtre takılıyken mışıl mışıl uyursunuz emin olun.. 
[/QUOTE]
 

 eheim 2012 yi 2 saat önce internetten sipariş ettim. Umarım memnun kalırım . Tek isteğim sessiz olması .
[/QUOTE]
Gürkan bey emin olun acaip sessiz..bence hortumunu takmayın..hava kabarcığı seside olmaz böylece.. ağzı su yüzeyinden 2 cm altında olsun ve yüzeyi hareketlendirsin..bu suya oksijen sağlar..
[/QUOTE]


 
 Dostum filtre bugün elime geçti. Bende akvaryuma yerleştirdim. Motor tahmin ettiğimden daha güçsüz. Ses olayını anlayamadım. Hortumu takmazsam içerde hava kabarcığı olmuyor. Bu balıklara hava  sağlıyormu ? hortumu takınca hem ses yapıyor hemde güçsüz hava üflüyor ?
frontosa için yem tavsiyesi
[QUOTE=emrehan]

Sera granumeet protoin ağırlıklı bir yem diye biliyorum ama bazıları otçul beslenen balıklarada veriyolar. Bunun başka bi sebebi varmı yoksa yanlışmı yapıyolar.Birde granured le basleyenler var bu yem ne için verildiğini çok iyi anlamış değilim bilen varmı.

[/QUOTE]

 
Arkadaşım senin dediğin Granümeet değil. Otçul olan Granügreen.  Sera yemi ilk Granümeat olarak çıkarttı. Şimdiki ismi Granüred ikiside aynı yem. Protein ağırlıklı ve etçil beslenen balıklar için uygundur.
grkngcl2009-05-08 15:59:23

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.