Frontoza Yavrulardan Anaç Koloni Oluştururken


ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2012
İl: Antalya
Mesaj: 761
ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2012 17:45
Arkadaşlar yorumlarınızı yapmadan önce 
http://www. Akvaryum. Com/forum/frontoza_burundi_yavru_akvaryumu_ve_gelisimler_k585812. Asp
linkte ki akvaryumu mu incelerseniz daha çok yardımcı olabilirsiniz diye düşünüyorum. 20 mart ta ilk koloni mi kurmak üzere 20 adet brundi aldım. Şu anda allah'a şükür gelişimleri sağlıkları çok iyi. 
ancak balıkların aynı anneden ve babadan olma kardeş olmaları ileride sorun çıkartır diye şüphelerim var. Önceleri ileride erkek değişimi ile bu sorunu çözerim diye düşünüyordum ancak şimdi daha iyi bir yöntem aklıma geldi ve 20 balıktan oluşan bir koloni daha kurmaya karar verdim. 
tabii koloniler açısından daha iyi ama benim açımdan zor olan bir yöntem olacak bu. 40 adet burundiyi 2 yıl bakıp büyütmek kolay olmayacak. 
sizce şüphelerim de haklı olabilir miyim. Ayrı bir koloni kurup cinsiyetleri belli olduğunda erkelerin kolonilerini değiştirme fikrime katılıyor musunuz yoksa kuruntu mu yapıyorum?
teşekkürler. ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dentuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 525
dentuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2012 18:37
Şimdiye kadar aynı batın yavru alıp büyüten ,hatta yavrularını da alan çok arkadaş oldu.Bu konuyla alakalı ben bir sorun duymadım hiç.Hatta yavrudan beraber büyüyen balıkların ilerde daha sorunsuz olacağı dile getirilir hep.Yavruları beraber büyütüp belli bir boya getirdikten sonra ,aralarına yeni yabancı erkekler ilave etmek sorun çıkarabilir.En azından beraber büüyüme avantajı ortadan kalkar.Fakat kafanıza da böyle bir sorun takılmışsa ve buna engel olamıyorsanız ,cinsiyet tayini net yapılacak boyda ,dışardan erkek ilavesi kafanızdaki sorundan kurtulmanızı sağlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir