Frontoza'da Deneyimli Olan Abilerim Bakar Mısınız?


serfer1915Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2012
İl: Burdur
Mesaj: 613
serfer1915Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2013 15:49
Tüm herkese selamun aleyküm.Değerli hobici kardeşlerim.Üretimhanemiz için dün akşam bi arkadaştan 3 yaşında 3 erkek 9 dişi siyah renkli burundi aldım.Ve benim 592 lt lik akvaryuma saldık.Allaha şükür balıklar 1 saatlik yolculuktan geldi şu anda bi sıkınıt görünmüyor.Hızlı bir boşaltımdan sonra yeni yuvalarına yerleşim gerçekleşti.
En son tam giderken şöyle bir olay oldu.Akvaryum tabanı kumsuz ve boş olduğu için tam çıkarken yumurta benzeri 12 - 15 arası yuvarlak taşa benzeyen şeyler gördük.Ama bi daha bakınca bunların yumurta olduğunu görüm.Hemen dip sifonun alt başlığını çıkardım ve yumurtaları akvaryumdan çıkardım.Hepsi olmasada büyük kısmını toplamayı başardım ve hemen kuluçka makinesine yerleştirdim.
Şimdi size bir kaç sorum olacak.
1- Acaba yumurtasını atan dişinin ağzında halen yumurta olabilir mi?
2 - Kuluçkadan çıkan yavrulara hangi yemleri tavsiye edersiniz?
3 - Yavruların su sıcaklı kaç derece olacak?
4 - Damızlık olan balıklarıma hangi yemleri vermeliyim?(Alan arkadaş her hafta 1 gün karides veriyormuş.Ben ilçede olduğum için böyle bi şansım yok.Ha pazarlara hafta da bir gün balıkçı geliyo ondan alabalık alsam yem olarak derisini çıkardıktan sonra küçük parçalar halinde atsam olur mu?)
5 - SAğlıklı bir gelişim için balığın yemleme diyetini nasıl yapmalıyım?
6 - Son olarak Elimde bol miktarda kaya küp vs var.Bunlarla beraber Siyah hagen kum kullanayım mı?
Elimde ayrıyetten 450 lt bir tank daha var o da 3 haftadır çalışıyor ona acaba koloninin 1 takımını 
1 E  + 3 D şeklinde ayırsam balıklar daha mı rahat olur acaba?Balıkları veren adam bana bunların aynı batım yavru olduğunu söylemişti.

Değerli yorum ve tecrübelerinizi bekliyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrt_26Çevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 245
mrt_26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2013 00:47
Öncelikle balıklarınız hayırlı olsun. Cinsi brundi sanırım, siyah renkli kaç balık var akvaryumda çünkü benim bildiğim kadarıyla siyah frontoza diye bir tür yok. Fakat baskın erkek rengini siyaha yakın kolaylaştırabilir bazen. Balıklarınızı aldığını arkadaş bu balıkları beslediği akvaryumun ölçüleri sizinki ile aynı ise ve balıkların boyutları da iyi geliştiyse ayırmaya gerek yok. Büyük taş ve küplerle dişilerin saklanabileceği mağaralar,dehlizler yapmanız önemli. Ben siyah hagen kum önermem balıkların renklerini tamamen siyah gösterir zaten frontozaların doğal ortamında da kum beyaza yakın bir renktedir. İnce midye kırığı veya kalsiyum karbonatlı kum ph ı da tamponlayacağından yerinde bir tercih olacaktır. Siyah hagen kum blue varietelerinde daha çok tercih edilmekte çünkü balıkların mavi yüzgeçlerini daha belirgin göstermekte siyah kum fakat brundiler için siyah kum belirttiğim sebeplerden dolayı çok iyi bir seçim değil. Anne stresten dolayı yumurtalarını atmış akvaryuma egg tumber de umarım yumurtalar gelişir ve yavrular çıkar.Annenin ağzında yumurta kalmış olma olasılığı var tamamını atmamış olabilir, siz oradan çıktıktan sonra tamamını atmı olabilir veya hala ağzında tutuyor olabilir. Yem konusunda da ben damızlık balıklar için large cichlid formulleri öneriyorum. marka olarak nls large fish formula, sera granuar, tetra discus, art akua ekstra etöil anaç yemi, rotifish marka kurutulmuş canlı yemler hafta da bir bitkisel yem tetra pro veggie benim kullandıklarım gemma large cichlid de kullandım fakat gemmanın yağ oranı biraz falza tekrar frontoza beslesem kullanırmıyım bilmiyorum açıkçası. damızlık frontozaları 3 gün beleyin 1 gün aç bırakın, haşlanmış bezelye, ıspanak da diyete eklenebilir. Hamsi,alabalık tarzı balıkları soyup veren arkadaşlar gördüm fakat ben hiç o tür bir yem vermedim bu yüzden bu konuda bir tavsiye veremeyeceğim. Umarım bir faydam olur.SAYGILAR

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serfer1915Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2012
İl: Burdur
Mesaj: 613
serfer1915Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2013 14:09
Valla çok teşşekür ederim sonunda cevap veren bi arkadaşım çıktı.Evet frontozalar burundi.ARkadaş ben çok iyi baktığım ve siyah kum kullandığım için siyah renkli oldular dedi.Benim akvaryumum arkadaşınkinden 200 lt daha büyük.O yüzden ayırmayayım madem.Zaten yavrular için 450 lt ve 140 lt 2 tank daha var.Kaya ve küp vs fazlaca mevcut.Onunla hemen Salı günü dekorunu tamamlarım.Arka plana normal siyah fon kartonu yapıştırsam olurmu acaba?TAvsiye ve öneriler için Allah razı olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrt_26Çevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 245
mrt_26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2013 15:45
Ben frontoza brundilerimi siyah arka fon,beyaz kum beyaz taş dekoruyla besliyordum. Eski bir videosu var isterseniz pm den bir mail adresi verin yollıyım videosunu. Siyah görünmesi pek istenen bir şey değildir açıkçası bantlarını belli eden brundiler daha makbuldur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibektasÇevrim Dışı

Kayıt: 17/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 346
ibektasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2013 02:46
Selamlar yumurtaları aynı akvaryumda tutun yetişkinlerin su değerleri onlar için idealdir 26-27 derece..

Frontozada şiddetle siyah kum ve fon tavsiye etmiyorum balıklarınız hep siyah tonlarda kalır gri tonlarında kum ve mavi tonlarda fon kullanın karanlıkda beslenen frontozalar siyah zannedilir ki sizinkilerde şuan o durumda sanırım. Karides vermeniz şart değil discus bits yemi iştahla yerler tropical de de birkaç büyük ciklet yemi var 2-3 kuru yem yeterli olur daha iyi olsun diyorsanız ciğer yada kalp kıyıp verebilirsiniz ki ciğer daha kolay tedarik edilir. Ama su değerleirni sürekli kontrol edin kalan bir parça suyu çok çabuk bozabilir ve iç parazit yapar bunun dışında taze ıspanağa bayılırlar.

Sakın alabalık falan atmayın suyu berbat ederler balık başına 60 ltre ayırıyorum ben sizinki biraz az bence 1 e 3 dişiyi ayırın daha verimli olur üretim içinse sadece erkekler için 2 adet in koysanız yeterli. Ama kesinlikle siya tonlarından kaçının şiddetle tavsşyem budur hayırlı olsun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serfer1915Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2012
İl: Burdur
Mesaj: 613
serfer1915Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2013 16:08
Değerli yorumlarını esirgemeyen arkadaşlardan Allah razı olsun


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir