Frontozada Kaya


la_bambaÇevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 70
la_bambaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2011 01:11
Akıntılı suyu sevmiyorlar dış filtre kapat  çıkıyorlar dışarı.Filtreyi iyi ayarlaman gerekir,ben gammarusu (canlı yem) verdiğimden beri dışarılarda gezmeye başladılar kendilerini doğal ortamda sandılar galiba.Birde loş ışık ve balıklara yavaş yaklaşıp ani hareketlerden kaçınmak.Ev yapımı yemi elimden yedikleri de oldu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnatiopuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2009
EnatiopuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2011 16:11
[QUOTE=Özkoçak]Mehmet Bey, kaç gün aç bıraktınız bu kanıya varana kadar. 4-5 gün aç kaldıktan sonra durumlarının değişeceğini garanti ederim. [/QUOTE]

Böyle terbiyemi olur! Daha doğrusu balıklar terbiye edilemez, Köpek yavrusu değilki! 

Balıklarınızın ortamını ne kadar değiştirirseniz bu durum daha da artar ve zorlaşır. Filitreleme, dekor,ışık vs bi olan düzeninizde bi standardı belli edip bozmayın. Yapısı itibariyle ağır kanlı canlılardır. Onları gezdirecek hareketlendirecek, yem rekabetine getirecek uygun bir iki aktif balık ekleyin. Devamlı karanlık ortamda kalmasınlar ışığa alışsınlar. Değişik yemleme yerine önce tek çeşit yem kullanıp buna alışsınlar. Frontozaşar sabır isteyen balıklardır. Beklentilerinize bir an önce cevap verecek balıklar değillerdir. Bunu daha çabuklaştırmaya çalışmak onları daha fazla strese sokar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir