fuga 2900 yardım


radyobahÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 101
radyobahÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2011 23:36
[QUOTE=meksefe]

volkan bey amacım tartışma konusu açmak değil ama ben 2900 ile yaptığım fonlarıda hep soba yanında kuruturum, zaten belli bir mesafeden fazla yaklaştıramazsınınız, mağlumunuz strafor. Ayrıca burası Erzurum hava sıcaklığı -40 lara düşüyor . Ayrıca fonda çatlama gibi bir şey de olmamıştı gayet güzeldi  soba yanında kurutmak teknik bir hata ise 2900 lü fonlar neden böyle bir şey yapmadı, ayrıca yazın urfada günde iki kat çıkabilirler ama Trabzonda yaklaşık bir ayda Erzurumda ise kışın beton dökmeyi boşverin harcı getirecek arabayı bile çalıştıramazsınız. Benim kanaatim Kurutulma ile alakalı bir problem değil, Ayrıca bu riske değermi değmezmi o sizin kendi bileceğiniz bir şey. Ben denedim devamlı yaptığım yoldan giderek sonuç olumsuz çıktı ve 2900  ile aynı yolu deneyerek yaptım işlem tamam. Benim deneyimimdir ve fikrimdir, amacım bir nebzede olsa yardımcı olmaktı. Sabrınızdan dolayı teşekkürler.(Ben kesinlikle artık 2300 kullanmam )

[/QUOTE]

Çok açıklayıcı olmuş teşekkürler. Bende 2900 kullanmıştım ve halada bi sorun görmedim balıklarım çok mutlu ve bende haliyle mutluyum. Bana 2300 de adam garantı veremedi. Bende kalekim in telini bulup aradım bayisini ögrendim 2900 5kg 13 tl ye aldım. Çok da güzel oldu. Zaten mantık oda sıcagında kurutmak degilmi. Çok da sobaya yanaştırdıgınızı dusunmuyorum. Benim önerimde 2900. Kesinlikle 2300 tavsiye etmem. Çünkü filli boyadaki satıcı bana bu slikonsuz beton özeliigi yok dedi suda gecici durur sonra salınım yapar dedi. Denemedm bilmiyorum ne olur ama 2900 kullandım bılıyorum cok rahatım.


Saygılar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gökhan GÖKÇEÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/08/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1012
Gökhan GÖKÇEÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2011 23:42
Erhan bey bende zamanında paludaryum ve 3D arka fon yapımında Kalekim markasının değişik ürünlerini kullandım ve tecrübe ettim.Bu ürünler dayanım ve uzun ömürlülüğüne bağlı olarak sınıflandırılıp satılmakta; 2900 ise bunların içinde mukavemeti en yüksek ve en garantili üründür. Bende başka bir ürünü kullanmanızı önermem çünkü suya salınım yapabilmekte, renk verebilmekte ve de çabucak deforme olup dağılma eğilimindedirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakuysalÇevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 361
burakuysalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2011 14:50
[QUOTE=meksefe]erhan bey kesinlikle 2300 kullanmayın ben kullandım ve iki gün sobanın yanında kuruttum ve sonra akvaryuma yapıştırdım suyu basınca aman aman ne göreyim derz merz kalmadı suya karıştı gitti yani hüsran sonra üzerine üç sefer kalın şekilde 2900 kullanarak fonu kurtardım. Tavsiyem deneyimim 2900 den başkası yalan ve tehlike ( Çünkü silikonlu değil yapıştırma özelliği yok )[/QUOTE]

Turgay bey benzer bir hatayı 1 saat kadar önce ben de yaptım. Çabuk kurusun diye sürdüğüm 2900 lü straforu ufo sobanın dibine koydum. Buharlaşma başladı hemen. Bir süre sonrada komple çatlama ve soyulma oldu. Neyse soyulma olan yerleri soyduktan sonra biraz daha koyu kıvamda daha bol bir şekilde sürdüm straforun arkasına. Aklıma acaba arka yüzey tırtıklı olmadığı içinmi diye geldi ama buradaki yazıları okuyunca ani ısınmadan kaynaklandığını anladım.

Şimdi beklemedeyim. Akşam üzeri de ön yüzüne bir kat daha geçeceğim. Bakalım sorun çıkacakmı tekrar...

Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir