fujifilm finepix serileri hakkında


RedCapOrandaÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2009
İl: Bursa
Mesaj: 769
RedCapOrandaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 22:30
Merhabalar;
 Bugün yeni fotoğraf makinem elime ulaştı Fujifilm Finepix S 2500 makine bana direk Honk-kong'tan geldi makine hakkında görüşleri olanlar yazabilirler.Benim kendi görüşüm ben çok memnun kaldım çok güzel bir makine odanın bir ucundan zoom yapıp akvaryumdaki balığı gayet net bir şekilde çekebiliyorum.Makine 18x optical zooma sahip.Almak isteyenler için fiyatına göre çok güzel bir makine.Yarın çektiğim fotoları bu başlık altında paylaşacağım.436 liraya aldığım makine fiyatının çok üstünde bir performans sergiledi(bence).Saygılar;
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

H.peksüÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2010
İl: Antalya
Mesaj: 504
H.peksüÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2010 00:51

Hayırlı olsun arkadaşım güzel bir makineye benziyor bunun direk hong gonk dan geldiğini belirtmişsin peki garanti kapsamına giriyormu giriyorsa nasıl ve ne gibi işlemler gerekiyor bu konuyu biraz açarsan bende almayı düşünebilirim selamlar.Tekrar hayırlı olsun.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquatopyaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1046
aquatopyaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2010 11:10
Hüsnü bey,
Şimdi her firma yurtdışından makine getirip satabilir.Yanlız garantisi yurtiçinde geçerli değildir.Arıza durumunda yurtdışında aldığınız veya alınan yere gönderilip yaptırılabilir.Ama bu işlem süre olarak uzun sürdüğünden sıkıntı yaşayabilirsiniz.Neticede garanti kapsamında tamir süresi maksimum 45 gündür,buna makinanın tekrardan yurtdışına yollanma ve geri gelme süresinide ekleyin.Birde firmadan almışsanız,firma bu işe ne kadar önem verip sizin işinizi hızlı bir şekilde halledebilir.Buda önemlidir.
 
Anıl bey,makinanız hayırlı olsun.
 
Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RedCapOrandaÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2009
İl: Bursa
Mesaj: 769
RedCapOrandaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2010 12:06
Olay aynen Muammer Bey'in dediği gibi,yurtiçinde garanti kapsamında değil.Fotoları inş. akşam ekliycem.Saygılar,

Not:Resimleri ekledim resimlere

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafatesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/11/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 500
mustafatesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2010 17:34

Fotoğraf makinesi almak için çok araştırma yaptım. Çok kişiye sordum. Gezmediğim forum bakmadığım site kalmadı.

DSLR almayı düşündüm ama şu an için bana fazla  gelecekti. Fiyat olarak baya fazlaydı:  En az 1000 TL. 
 
%40 indirimli olarak bu makineyi buldum. 429 TL ye geldi. Fiyat/performans olarak değerlendirdiğimde baya avantajlı ve kullanışlı. Hem bazı ayarların elle (manuel) yapılmasına olanak verdiğinden dolayı en azından benim gibi uzman olmayan biri için yeterde artar diye düşünüyorum.
 
Makinenin özellikleri aşağıda veriyorum.  Bu fiyata iyi bir makine diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
 
Güçlü yakinlastirma, Olaganüstü HD niteligi
Fujinon objektif ile sürekli desteklenen Fujifilm islevleri sâyesinde hem HD video, hem de fotograflar için en üstün görüntü niteligi.
Fujifilm tarafindan gelistirilen yüksek kesinlikteki Fujinon objektif, dünya çapinda aldigi olumlu degerlendirmeler ve övgüler almaktadir. Çok çesitli sanayi alanlarinda, uzayda dolasan uydularda, TV ve film sektöründe, güvenlik alanlarinda ve her siniftan fotograf makinelerinde kullanilan mercek sistemi, bu modelde olaganüstü nitelikte 28mm genis açili ve 15 kat optik kaydirmali bir objektif biçiminde sunulmaktadir.

12 Milyon Piksel ve Canli renkler ve berraklik

Her göreni etkileyen nitelikteki 12 milyon piksel çözünürlük, konunuzun tüm ayrintilarini kapsamanizi saglar. Keskin, berrak ve canli renkler ile çekilen resimler, özellikle büyük ebatli baskilar için uygundurlar.

Yüksek seviyede isik duyarliligi + CCD kaydirmali, resim sâbitleme sistemi

Ikil resim sâbitleme sistemi, yüksek seviyede isik duyarliligi ve kisa süreli isiklamalar ile makinenin veya konunun hareketinden kaynaklanan bulanikliklari azaltir. Böylece hareket aninda çekilen resimler bile berrak ve keskin olurlar.

Göz kırpma tanımı

Makine, çerçeve dâhilindeki kişiler göz kırptığında sizi uyarır; böylece resmi yeniden çekebilir veya resmi büyültüp, denetledikten sonra silip-silmemeye karar verebilirsiniz.

Gülme tanımı

Senaryo konumlarında bulunan gülme tanımı işlevi, çerçeve içinde bir gülümseme gördüğü anda deklanşörü işletir. Böylece, gerçekten de en mutlu görüntüleri elde edebilirsiniz.

ISO6400: Yüksek seviyede isik duyarliligi

ISO6400* seviyesindeki azamî isik duyarliligi ile resimler, özellikle az isikli ortamlarda, tüm dogalliklari ile çekilirler. Yüksek seviyedeki isik duyarliligi ile çok hizli hareket hâlindeki konulari bile dondurmak, çok kolaydir.
* ISO3200 ve 6400 seviyesinde kayit edilen piksel adedi, 3 milyon ile sinirlidir. Tam çözünürlükte (12 Milyon) isik duyarliligi, azamî ISO1600 seviyesindedir.

Çekim Ortamı Tanımı - Bu makine, en iyisini bilir

Yeni geliştirilen ve 6 farklı çekim ortamını ayırt edebilen Ortam Tanımı (SR AUTO) ve Yüz Tanımı özellikleri ile her türlü çekim sahnesini ve çehresini en uygun şartlarda fotoğraf hâline getirmek çok daha kolay olmaktadır.
< height=225 =application/x-shockwave-flash pluginspage=http://www.macromedia.com/go/getflashp width=525 =http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/s/finepix_s1600/features/swf/page_02/pic_01.swf quality="high" menu="false" wmode="transparent">
Portre   Manzara  
Çehreler sürat ile tanınarak ayırt edilir ve netleştirme, aydınlık ve beyaz dengesi en uygun biçimde ayarlanır. Dağlar veya yapılar gibi öğeler otomatik olarak tanınır. Gökyüzünün, ağaçların veya çiçek bahçelerinin renkleri canlı renkler ve derinlik ile çekilir
Gece   Makro  
Az ışıklı ortamlar ve gece çekimleri için ışıklama süresi ve ışık duyarlılığı otomatik olarak ayarlanır; asgarî düzeyde kumlanma içeren keskin resimler oluşturulur Makro kipinde netleştirme konumu, en ince ayrıntıların betimlenmesine göre ayarlanır.
Gece Portre   Karşı Işıkta Portre  
Gece veya az ışıklı ortamlarda insan çekimleri yapıldığında SR AUTO işlevi flaş menzilini, ışıklama süresini ve portre çekimlerinde arka planın da yumuşak ve aydınlatılmış olmasını sağlayacak biçimde en iyi ayarlamaları yapar. Gölgede kalan veya arkasındaki fazla ışıktan ötürü düşük ışıklanacak olan çehreler, en iyi ayarlar ile çekilir.

Fujinon 15 kat optik kaydırmalı (zoom) ve 28mm geniş açılı objektif

Fujifilm tarafından geliştirilen yüksek kesinlikteki Fujinon objektif, dünya çapında aldığı olumlu değerlendirmeler ve övgüler almaktadır. Çok çeşitli sanayi alanlarında, uzayda dolaşan uydularda, TV ve film sektöründe, güvenlik alanlarında ve her sınıftan fotoğraf makinelerinde kullanılan mercek sistemi, bu modelde olağanüstü nitelikte 28mm geniş açılı ve 15 kat optik kaydırmalı bir objektif biçiminde sunulmaktadır.

16:9 biçiminde hem fotoğraf, hem de film çekebilen FinePix S1600 ile tam ekran HDTV görüntülerin zevkini yaşayabilirsiniz.

Fotoğraf çekimi : 16:9 biçiminde, çok yüksek çözünürlüklü resimler çekebilirsiniz (4.000 x 2.248 piksel, 1,920 x 1.080 piksel)
Film çekimi : 16:9 biçiminde, çok yüksek çözünürlüklü filmler çekebilirsiniz. 1,280 x 720 piksel [HD] (azm. çekim süresi: 15 dak.) / 640 x 480 piksel / 320 x 240 piksel (30 kare/san.) Kayıt sırasında 3 kat optik kaydırma (zoom) yapılabilir.
< height=200 =application/x-shockwave-flash pluginspage=http://www.macromedia.com/go/getflashp width=525 =http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/s/finepix_s1600/features/swf/index/pic_01.swf quality="high" menu="false" wmode="transparent">

Doğal ışık ve flaş

Bu kip, otomatik olarak, aynı sahneyi iki kez çeker. Birinci resim yüksek ışık duyarlılığında ve doğal ışık altında, diğer resim ise: Flaş devreye alınarak çekilir. Böylece çelişkili ışık ortamlarında, en iyi sonuçlar elde edilir.

Panorama (Çepçevre) çekim kipi

Panorama çekim kipi, çepçevre görüntüyü içeren çarpıcı resimler çekmeyi çok kolay hâle getirmektedir. Azamî 3 adet ardışık çekim birleştirilir ve bellek kartında, tek bir panoramik resim olarak kayıt edilir
* En iyi sonuçları almak için bir sehpa kullanınız. Yalnızca birleştirilmiş resim kayıt edilir. Işıklama ve beyaz dengesi ilk karede ayarlanır ve flaş kapatılır. Kayıt edilen piksel adedi, 3 milyon piksel ile sınırlıdır.

Kolay kullanımlı  bas ve çek kipleri

Otomatik, konum tanımlama   Otomatik  
Makine konuya kilitlendiğinde otomatik olarak çekim ortamını tahlil eder ve en uygun ayarları yapar. Resim çekmek için en kolay kip. Olağan çekimleriniz için bu kipi kullanınız.
Senaryo konumları   Video  
Çekim konusuna ve ortamına en uygun olan ayarlar kesinleştirilir.. Sesli filmler çekilir.
Düzenlenmiş otomatik   Enstantane öncelikli otomatik  
Diyafram ve enstantane hâriç ayarların yapıldığı otomatik kip. Işıklama süresinin ayarlandığı bir otomatik çekim kipidir.
Diyafram öncelikli otomatik   El ile  
Diyaframın ayarlandığı bir otomatik çekim kipidir. Otomatik kipte mümkün olmayan ayarların yapılabildiği bir çekim kipidir.
Doğal ışık   Portre  
Az ışıklı ortamlarda çekilen resimlerin doğal havasını korur. Portre çekimleri için seçilir. Ten renkleri yumuşatılır ve doğal görünüm arttırılır.
Bebek kipi   Manzara  
Bebeklere zarar vermeden ve en güzel renkler ile çekim yapılır. Gün ışığı altında, dağlar veya yapılar gibi öğelerin berrak ve keskin betimlerini elde etmek için uygundur.
Panorama   Hareket Sport  
Azamî 3 adet ardışık resim birleştirilir ve tek bir resim hâlinde kayıt edilir. Hareket hâlindeki kişileri veya nesneleri en mükemmel biçimde yakalayabilmek için çok kısa ışıklama süreleri (enstantane) kullanılır
Gece   Gece (Sehpa ile)  
Akşam ve gece çekimleri için uygundur. Resimler, uzun süreli ışıklanır. Gün ışığı altında, dağlar veya yapılar gibi öğelerin berrak ve keskin betimlerini elde etmek için uygundur.
Havâi fişek   Gün batımı  
Uzun süreli ışıklamalar ile yapılan çekimler, havâi fişek resimleri için verimlidir. Gün batımı çekimleri, canlı renkler ile yapılır.
Kar   Kumsal  
Doğal olmayan karartmalar içeren resimler önlenir. Karenin çoğunun fazla açık renkte olduğu ortamlar için uygundur. Aşırı gün ışığı altında bulunan kişilerin berrak görüntüleri çekilir.

Olağanüstü tasarımlı bir gövde

Etkileyici başarımda bir optik kaydırma (zoom) ile donanmış olmasına rağmen FinePix S1600 modelini, hafifliği ve ele yatkınlığı ile her yerde kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Netleştirme tâkibi

En dar açı (tele) ile çekim yapılırken hızlı hareket eden konular çerçeveye ve netleştirmeye alınır. Devingen yakından çekimler için çok uygundur.
< height=200 =application/x-shockwave-flash pluginspage=http://www.macromedia.com/go/getflashp width=525 =http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/s/finepix_s1600/features/swf/page_03/pic_01.swf quality="high" menu="false" wmode="transparent">

Yakınlaştırma dizisi

Etek bir tuşa basıldığında, farklı büyültme oranlarında üç kare çekilir (orijinal, 1,4 kat ve 2 kat). Böylece, sonradan bilgisayarda kesim yapmaya gerek kalmadan en iyi çerçevenin seçilmesi sağlanır.
< height=200 =application/x-shockwave-flash pluginspage=http://www.macromedia.com/go/getflashp width=525 =http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/s/finepix_s1600/features/swf/page_03/pic_03.swf quality="high" menu="false" wmode="transparent">

7,6 cm LCD Ekran

Geniş ve aydınlık ekran vasıtası ile muhteşem resimler tasarlamak kolay olur. 230.000 noktadan oluşan yüksek ekran çözünürlüğü sayesinde resimleri paylaşmak, bir zevk hâline gelmektedir.
mustafates2010-05-25 17:36:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CRAZYxAKVARİSTÇevrim Dışı

Kayıt: 16/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 50
CRAZYxAKVARİSTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2010 17:42
Fiyatı iyi ve güzel özellikleride var hem amatörüm dediniz bence kaçırmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquatopyaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1046
aquatopyaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2010 20:26
Fujifilm şuanda eski performansından uzak bana göre.S serisi DSLR makinalarıda bozdu son zamanlarda.Ben size fuji önermem.Bütçenizi yazarsanız başka markalarda yardımcı olayım.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DidonÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 619
DidonÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2010 22:19
Merhaba arkadaslar, basliktanda anlasilacagi gibi Fujifilm FinePix Hs10 almayi dusunuyorum sizce bu fiyata degermi bu makina? 1600 lira

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Street ParrotÇevrim Dışı

Yönetici
[C]3,1,12491[/C] [C]2,2,12491[/C] [B]1414,3[/B]
Kayıt: 05/07/2006
İl: Adana
Mesaj: 4508
Street ParrotÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2010 17:02
Makinanın özellikleri dudak uçurtucu müthiş. Ama kullanıcılar ve testler makinanın fujinin fotoğraf kalitesi en kötü f.makinası olduğunu söylüyorlar.  Bu özzelikte bir makinayı Panasonic yada Canon üretseydi kimse DSLR nin yüzüne bakmazdı yorumları da var. Belki de bu yüzden üretmiyorlardır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DidonÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 619
DidonÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2010 18:26
Yorumunuz icin cok tesekkurederim, cihazi aldim ve cok memnunum. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2010 18:28
Bir kaç kare fotoğraf ekleme şansınız varmı ? özellikle macro, Nerden ve kaça aldınız bende almayı planlıyorum.
 
Saygılar , :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kst_tuningÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2009
İl: Konya
Mesaj: 696
kst_tuningÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2010 00:08

Arkadaşlar,bildiğiniz üzere 1,5 aydır dlsr-like makina araştırmalarım vardı.

Bir çok makina üzerinde yoğunlaştım.
Fujifilm Finepix S2500HD+4gb hafıza kartı+4 adet 2700 GP pil+şarj aletini 780 tl'ye electro world'dan aldım.Ürün daha teşhir edilmemiş.Heryerde tanıdığın olması çok faydalı oluyor.4 gb hafıza kartını 1tl'ye aldım.
Yaklaşık 200_220adet resim çektim.Kulladığımız kompakt makilar ile arasında dağlar kadar fark var.Menüsün Türkçe olmasıda,öğrenme açısından çok faideli olacak.Makina umduğumdan güzel çıktı.Mağazaya akşam saat 8:30'de gittim,gece 11 makinayı alıp çıktım.Yaklaşık 4_5 makina ile kıyaslama yaparak çektiğimiz resimleri bilgisayara aktarak beğendik.ALLAH(cc)razı olsun orda çalışan Mehmet süntar arkadaşımdan.
 
 

Arkadaşlar,210 resim çekmişim şimdilik.Bir kaç kare atıyorum.
Evimin yangın merdiveninden Rixos(eski hilton oteli)otelini çektim.Çekimde tripod yok,Ellerimde aşırı derecede titreme olmasına ragmen bulantı olmadı.
Otel ile evin mesafasi yaklaşık 3 km.
Orjınal çekim(çekimler otomatik modda yapıldı)
Zoomlu resim.(mesafe 3km yaklaşık)
Bir adet daha çekilen mesefa 50 metre
5x optik zomm
Zommlu resim 5x optik zoom.
Gece çekimi sıfır karanlık flaş yok.Kulavızında bulduğum bi ayarla yaptım.
1 adette süper makro çekimi kesinlikle ayarları öğrenmek şart.Pekde hoşuma gitmedi otomatik macro.Estantene iso ayarlarını bilmek şart.
Acemice çekimler,inşallah ilerde kendimi geliştirim.Ama en çok hoşuma giden olay ise tripod olmadan çok güzel odaklama yapabilmesi oldu.Magazada zoomlu olarak 3_4 makina ile çekim yapmıştık.En net fuji çekmişti.Fujiyi seçtiğim için bir kez daha kendimi şanslı hissediyorum.
 
kst_tuning2010-08-25 00:09:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2010 00:18
Hayırlı olsun bende Fuji  hs 10 aldım,çözmeye çalışıyorum, 
 
işde size birisinin hs 10 ile çektiği fotoğraf, kıyaslayın  bakalım kimbilir ay kaç km :)
 
 
 
 
 
 
Saygılar, :)
Emin_Paşa2010-08-25 00:23:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kst_tuningÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2009
İl: Konya
Mesaj: 696
kst_tuningÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2010 00:35
[QUOTE=Emin_Paşa]Hayırlı olsun bende Fuji  hs 10 aldım,çözmeye çalışıyorum, 
 
işde size birisinin hs 10 ile çektiği fotoğraf, kıyaslayın  bakalım kimbilir ay kaç km :)
 
 
 
 
 
 
Saygılar, :)
[/QUOTE] Emin abi,hayırlı olsun.Kime sorduysam fuji alma dediler,şimdilik makinadan gayet memnunum.Senin aldığın makinayıda çok düşündüm abi.
Az önce uğraştım abi,Ay tam dolunay ama ellerim ne yazikki buna izin vermedi.Çok titriyor ellerim.Kesinlikle bu çekimde tripod var gibi.Birde abi,hangi modda veya hangi manuel ayar ile çektin bu resmi? kst_tuning2010-08-25 00:47:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir