Gerçekten Ciddi Konu


M.TunaÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/08/2012
İl: Ankara
Mesaj: 3395
M.TunaÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2014 00:17
Sonuç olarak kavga dövüş içinde ve olumsuz insanlardan,sosyal iletişim bozukluğu olan insanlardan uzakta daha nezih ortamlara kavuşmak ve güven dolu yaşamak için öncelikle sosyo ekonomik ve sosyo kültürel durumu yüksek insanlarla yaşamak gerekir;bunun yolu da bunlara kavuşmak için çalışmak ve maddi anlamda belli bir çevreye ait olmaktır.
Hepimizi sadece çalışmak kurtarır ve her insanla mücadele etmenin bir yolu vardır.
M.Tuna2014-09-17 00:18:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mülkiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2013
İl: Konya
Mesaj: 574
mülkiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2014 00:26
  Bu işi ticaret için değil de hobi olarak yap ,karşılaştığın sorunlara isyan etmek yerine çözüm bulmaya çalış emin ol nasıl rahatladığına sende şaşıracaksın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ferdiyanikÇevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2011
İl: Izmir
Mesaj: 140
ferdiyanikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2014 04:10
Düz mantık madem balıkları seviyorsun Su ürünleri oku gir bir balık çiftliğine bak keyfine hemde üreteceğin balıklar için faydalı olur bizim gibi kulaktan dolma bilgiler yerine kendi ilmi bilgilerin olur.Bizim gibi sonradan pişman olacağına şimdiden oku kardeşim.Senin okulunu itici kılan durum ise ya öğretmenlerindir.Ya da arkadaş ortamın dır.O yüzden ailenle ve okuldaki öğretmenlerin le bir görüş duruma bir çare bulmaya çalışın.Emin ol ki insanların ağız kokusunu çekmek hiç kolay değil bir mühendis olmak la bir işçi olmanın arasında dağlar kadar fark var. Akvaryumu her zaman kurarsın ve her zaman akvaryumda balık üretirsin lakin bu treni kaçırdın mı? Bir daha asla okuyamazsın kendimden biliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

z.b.s.kÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 10/05/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 756
z.b.s.kÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2014 04:29
Hiç kimsenin dnasında emin ol kitap, kalem vs. gibi şeylerle ilgili bir dna yok. İnsanlar üzerlerinde duydukları sorululuk veya sorumsuzluk üzerine okurlar ya da okumazlar. Nedenleri farklı farklıdır. Ve elbette herkes okumak zorunda değildir. Elbette simit satan abiye de ihityaç vardır. Kişinin kendi kararıdır. Ne kadar parası olduğu da kimseyi ilgilendirmez ne statüde olduğu da. Kendi vicdanı rahatsa istediğini yapmakta hürdür. 
Şimdi sor bakalım kendine vicdanın rahat mı? Bu planı bazı sorumluluklardan kaçmak için, bazı zahmetlere katlanmamak için mi istiyorsun? ( ki ben böyle olduğunu düşünüyorum.) Yoksa gerçekten bu işi iş olarak çok sevdiğin için mi?
Umarım kendinle gerçekten yüzleşir ve kendi kendini kandırmazsın. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

greenhome35Çevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2008
İl: Izmir
Mesaj: 335
greenhome35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2014 05:16
[QUOTE=ferdiyanik]Düz mantık madem balıkları seviyorsun Su ürünleri oku gir bir balık çiftliğine bak keyfine hemde üreteceğin balıklar için faydalı olur bizim gibi kulaktan dolma bilgiler yerine kendi ilmi bilgilerin olur.Bizim gibi sonradan pişman olacağına şimdiden oku kardeşim.Senin okulunu itici kılan durum ise ya öğretmenlerindir.Ya da arkadaş ortamın dır.O yüzden ailenle ve okuldaki öğretmenlerin le bir görüş duruma bir çare bulmaya çalışın.Emin ol ki insanların ağız kokusunu çekmek hiç kolay değil bir mühendis olmak la bir işçi olmanın arasında dağlar kadar fark var. Akvaryumu her zaman kurarsın ve her zaman akvaryumda balık üretirsin lakin bu treni kaçırdın mı? Bir daha asla okuyamazsın kendimden biliyorum.[/QUOTE]

Kesinlikle katılmakla beraber aslında su ürünleri bölümü ülkemizde hakkettiği değeri bulamayan insanların küçümsediği adeta ''boşta kalmayayım'' diye tercih edilen bölüm. Üstelik puanları da (diğer bölümlere kıyasla) düşük iyi bir üniversitenin bu bölümünü bitirirsen kozmetik sektöründen(örneğin rujların içinde balık pulları kullanılır) gıda sektörüne (örneğin gıda takviyesi olarak alınan spiriluna tabletleri, konserve balıklar,deniz mahsulleri), üretim çiftliklerine (örn: alabalık üretim çiftliği ve bizi ilgilendirilen süs balığı çiftliklerine) kadar çalışma sahası mevcut ve inan ki iyi bir işletmede alacağın maaş bir gıda mühendisi kadar olur.

Şimdi sen bunları nereden biliyorsun diyeceksin. Üniversiteyi bitireli 1 sene oldu.Maliye bölümünü bitirdim.Lise sondayken bu bölümü merak edip araştırdım çevreme söylediğimde ''boş ver o bölümü dandik işe yaramaz'' dediler. Hala merak ettiğim bir bölüm. Bir üniversite daha okusam tercih edeceğim bölümlerden biri olurdu. Ayrıca üretici olmak öyle görüldüğü kadar kolay değil.

İşin özeti. Oku. Kolay bir iş yok. Önünde sevdiğin şeyi yapmana olanak sağlayacak bir bölüm var. Hepimiz senin yaşındayken aynı hisleri yaşadık. Ve inan bana öğrenciliğim keşke bitmeseydi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir