gömme akvaryum temizlik


kafkasianÇevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2011
İl: Bursa
Mesaj: 49
kafkasianÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2011 12:38
Bilmiyorum buraya mı? konu açılmalı..kusura bakmayın. Merak ettim gömme akvaryumları temizlemek ve yemlemek nasıl oluyor.? duvara monteli bir yapıyı düşününce hele birde hacmi çok büyükse. Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UĞURBABÜRÇevrim Dışı

Kayıt: 29/02/2008
İl: Bursa
Mesaj: 130
UĞURBABÜRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2011 13:43
Sn Serkan DEMİR
Duvara gömme sistemler genelde bu işte belli tecrübeye ulaşmış eski hobicilerin cesaret ettiği sistemlerdir.En önemli husus , hobicinin bu işten bıkma ihtimalidir.Yarın bu tankı kaldırma ihtimaliniz çok az olmalıdır.Bu tanklar genellikle 2 mekan arası duvarda kurulur.Her 2 taraftan veya tercihe bağlı tek taraftan izlenebilir.Kurulum işlemleri ve tank içine ulaşım,  besleme , su değişimi vs olaylar tamamen hobicinin hayali doğrultusunda çözülür.Ama dikkat edilmesi gereken husus tankın üzerinde mutlaka aydınlatmanın yerleştirilmesi  için boşluk bırakılmasıdır.Tankın altında kalan hacmi de  dolap ile değerlendirmek,  hem gerektiği anda sump kullanma şansı sağlaması,  hemde o hacimden yararlanma imkanı nedeniyle daha mantıklı olur.
Akvaryumlarımızın tanıtımı bölümünde bu tip gömme akvaryum yapıp başından itibaren bütün hikayesini anlatan çok örnek vardır.Bu örnekleri incelemek bile,  böyle bir işe girişmeden önce inanılmaz öngörüler edinmenizi sağlar.
İyi günler dilerim.
UĞURBABÜR2011-05-31 01:18:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir