Granül-pul Yem Farkı Ve Otomatik Yemleme Cihazı


Nalbantoglu16Çevrim Dışı

Kayıt: 20/07/2022
İl: Tekirdag
Mesaj: 55
Nalbantoglu16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2022 22:08
Merhabalar, araştırdım ancak göremedim. Granül yem ve pul yem arasında bir fark var mı? Neye göre tercih edilmeli?

İkinci konu ise otomatik yemleme cihazı almayı düşünüyorum. Analog mu dijital mi olmalı? Ayrıca marka ve model önerisi yapabilir misiniz?

Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

otorunÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2019
İl: Ankara
Mesaj: 26
otorunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2022 10:00
Genel olarak balıkların türüne göre tercih edilir. Pul yemler daha çok su yüzeyinden beslenen balıklar için uygun, granül yemler orta seviye balıkları için tercih ediliyor. İçerik olarak aynı markanın aynı amaçlı pul ve granül yemleri benzer oluyor, sera vipan-vipagran gibi.
Otomatik yemleme için de ben analog ucuz ürünlerden birini kullanıyorum. Senede en fazla 3-5 defa ihtiyacım oluyor. Kullanımı basit ve işimi görüyor. Yemlemeyi sürekli bununla yapacaksanız eheim, jbl, sera gibi daha kaliteli ürünlere bakın bence.[EDIT]otorun,2022-08-03 10:01:32[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Nalbantoglu16Çevrim Dışı

Kayıt: 20/07/2022
İl: Tekirdag
Mesaj: 55
Nalbantoglu16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2022 11:56
[QUOTE=otorun]Genel olarak balıkların türüne göre tercih edilir. Pul yemler daha çok su yüzeyinden beslenen balıklar için uygun, granül yemler orta seviye balıkları için tercih ediliyor. İçerik olarak aynı markanın aynı amaçlı pul ve granül yemleri benzer oluyor, sera vipan-vipagran gibi.
Otomatik yemleme için de ben analog ucuz ürünlerden birini kullanıyorum. Senede en fazla 3-5 defa ihtiyacım oluyor. Kullanımı basit ve işimi görüyor. Yemlemeyi sürekli bununla yapacaksanız eheim, jbl, sera gibi daha kaliteli ürünlere bakın bence.[/QUOTE]

Aktardığınız bilgiler için çok teşekkür ederim. Sanırım pul yem ile granül yem ile alakalı üretim süreçlerine bağlı olarak oluşan kalite farkına dair bir şey okumuştum. Böyle bir durum hakkında bilginiz ya da gözleminiz var mı? Genel olarak kısa diyebileceğim bir hafta on günlük tatiller tercih ediyorum. Ancak uzun bir tatilde pul yemlerin nem dolayısı ile makinede tıkanıklığa sebep olduğunu ve balıkların buna bağlı olarak beslenmede problem yaşadığını okumuştum? Böyle bir sorun ile karşılaşır mıyım? Otomatik yem makinesi seçimi konusunda ilk etapta bende yılda üç ya da beş defa kullanırım diye seçimimi iş görecek bir makine tarafına yoğunlaştırmalıyım diye düşündüm. Ancak görev icabı vardiyalı çalıştığım ve zaman zaman da görev sürem 16 saat olduğu için balıkların düzenli bir beslenme döngüsü olması adına her konuda sorun yaşamayacağım bir makine almak konusunda tereddütte kaldım. Sizce tercihim hangi marka ve model olmalı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Aquarist32Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2015
İl: Izmir
Mesaj: 888
Aquarist32Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2022 13:59
Pul yemler nem açısından fazla dayanıklı değillerdir. Tıkanıklığa sebep verebilmeleri mümkündür. Bu sebeple granül yem kullanım tercihi daha uygun bir seçenek olacaktır.

Saygılarımla;

Teşekkür Edenler: [T]235883,Nalbantoglu16[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

otorunÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2019
İl: Ankara
Mesaj: 26
otorunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2022 16:06
[QUOTE=Nalbantoglu16]

Aktardığınız bilgiler için çok teşekkür ederim. Sanırım pul yem ile granül yem ile alakalı üretim süreçlerine bağlı olarak oluşan kalite farkına dair bir şey okumuştum. Böyle bir durum hakkında bilginiz ya da gözleminiz var mı? Genel olarak kısa diyebileceğim bir hafta on günlük tatiller tercih ediyorum. Ancak uzun bir tatilde pul yemlerin nem dolayısı ile makinede tıkanıklığa sebep olduğunu ve balıkların buna bağlı olarak beslenmede problem yaşadığını okumuştum? Böyle bir sorun ile karşılaşır mıyım? Otomatik yem makinesi seçimi konusunda ilk etapta bende yılda üç ya da beş defa kullanırım diye seçimimi iş görecek bir makine tarafına yoğunlaştırmalıyım diye düşündüm. Ancak görev icabı vardiyalı çalıştığım ve zaman zaman da görev sürem 16 saat olduğu için balıkların düzenli bir beslenme döngüsü olması adına her konuda sorun yaşamayacağım bir makine almak konusunda tereddütte kaldım. Sizce tercihim hangi marka ve model olmalı?[/QUOTE]

Aynı markaların hem pul hem de granül yemlerini kullandım, ben aralarında gözle görülür bir değişiklik görmedim. Lepisteslerim daha iyi tükettikleri için pul yemi tercih ediyorum, değişiklik olsun diye arada granül kullanıyorum. İçeriği besleyici olduktan sonra bence önemli olan balıkların kolay tüketebilmesi.
Nemlenme problemi yaşamadım daha önce ama böyle bir durum var. Yemin nemlenmemesini sağlayan makineler de var piyasada. Farklı modeller kullanmadığım için öneride bulunamam ama eheim 3581 oldukça tutuluyor, isterseniz bakabilirsiniz.

Teşekkür Edenler: [T]235883,Nalbantoglu16[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir