Gübreleme Konusunda Bilgi


UurunlendiÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2017
İl: Rize
Mesaj: 12
UurunlendiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2017 21:35
40*22*25 ölçülerinde nano high tech bitkişi akvaryum kurulumu yaptım. 5 gündür gübre vermedim ancak gübreleme yapmaya başlayacağım yavaş yavaş bu ölçülerdeki akvaryuma gübreleme kaç ml hangi gübre şeklinde yapılır yardımcı olabilirmisiniz. Cryptocryne wendtii, weeping moss ve monte carlo var akvaryumda elimde makro gübreler ve micro element gübreside var

Yok mu yardımcı olabilecek bir akvaryum sever arkadaş ??????[:((]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2017 22:40
İlk kullanımda her gübrenin kendi konsantrasyonuna göre üreticinin etikette yazdığı miktarda eklersiniz. Örneğin Dennerle'nin gübreleri daha yoğun oluyor, daha az ml dökülüyor, başka bir gübrenin daha çok dökülmesi gerekiyor. Sonraki eklemeleriniz ise bitkilerin büyüme hızına göre değişir. Başlarda bitkiler adapte olurken yaprak açma işini hızlı yapmıyorlar fazla gübre harcamıyorlar. Zaten akvaryum küçük, gübre masrafı az olur, bu dönemde benim önerim 3 günde bir %30 su değişimi yapıp yeni suya (7litre) 7 litreye ne kadar atılması öneriliyorsa o kadar atın. Nitrat fosfat ve potasyum bitkilerce çok kullanılan önemli kökler ve element, bunları içeren bunlar yanında demir başta olmak üzere eser olarak diğer elementlerden zengince içeren gübreler kullanın. Akvaryumdaki canlı sayısı arttıkça fosfat ve nitratı onların dışkıları karşılar hatta dönem dönem fazla bile gelebilir.

Sera'nın malzemelerini pek beğenmem ama siporax ve tablet gübreleri oldukça iyi. Cryptolar ve echinodoruslar için sera'nın tablet gübrelerinden de alabilirsiniz.

Teşekkür Edenler: [T]200159,Uurunlendi[/T][T]104261,turkaslan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir