Gübreleme Yeri, Zamanı Ve Süresi Üzerine...


kptmaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/09/2017
İl: Ankara
Mesaj: 343
kptmaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2018 20:25
[B]Gübreleme Yeri:[/B]
Samptaki kafa motorundan sonra CO2 reaktörü mevcut. Sonrasında da bir çekvalf ve Te dirsek üzerinden su çıkışım 2 kola ayrılıyor. Su debisinin en güçlü olduğu yer -hâliyle- kafa motorunun reaktör bağlantısında. Dolayısıyla gübrelemeyi kafa motorunun bulunduğu son odacaktan, doğrudan samp içinde yapmayı düşünüyorum. Bu konuda tecrübesi olan var mıdır? Uzun vadede kafa motoru ya da reaktör bundan olumsuz etkilenir mi?

[B]Gübreleme Zamanı:[/B]
EI yöntemine göre ve düzenli olarak gübreleme yapıyorum. Bir gün makro, ertesi gün mikro sırasıyla ve haftan belli günü su değişimi şeklinde... Makro ve mikro gübreleri kendi içlerinde birleştirip, tek seferde dozlamayı düşünüyorum (bir gün makro karışımı, ertesi gün mikro karışımı şeklinde).

Soru şu: ışıkların kapanmasına az bir zaman kalmışsa ve buna rağmen o günün dozlaması yapılmamışsa, dozlama ertesi güne ertelenmeli mi yoksa fırsat varken hemen yapılmalı mı? Ertesi güne ertelenecek ise makro ve mikro gübrenin aynı gün birlikte verilmesi sorun teşkil eder mi?

[B]Gübreleme Süresi[/B]
Tank, su hacmi ve bitki yoğunluğu arttıkça buna bağlı olarak gübre miktarının da arttığını göz önünde bulundurarak -yani nanodan ziyade yüksek hacimli ve bol bitkili bir tank üzerinde konuştuğumuzu varsayarsak- topluca kısa süre içinde (şırıngaya çekip tek seferde sıkmak ya da tozu tek seferde) dökmek ile 1-2 saatlik zaman dilimime yayarak (damlalar halinde yavaş yavaş ya da toz şeklindeyse ara vererek) dozlama arasında bir fark, fayda/zarar vs. söz konusu mudur?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir