Güler misin? Ağlar mısın? :)


jokerkanÇevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2014
İl: Ankara
Mesaj: 34
jokerkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2014 03:30
Arkadaşlar geçen aylarda başıma gelen bir olayı paylaşmak istedim sizinle. Yeni akvaryumu mu kurduktan sonra aldığım "full platinium albino lepistes"lerden biri baktım doğuruyor, öyle altta falan yavruları görünce heyecanda var tabi koştur koştur bize yakın bir akvaryumcuya girdim dedim yavruluk lazım bana , oda bana tek bölmeli şu şeffaf plastiklerden verdi.Yavruluğun altındaki delikler bana biraz büyük geldi, dedim lepistes yavrusu olacak buna alttan falan kaçmasın?, yok abi dedi herkese satıyorum kendim bile kullanıyorum hiç bişi olmaz. Neyse acemilik te var yavruları öyle görünce arayım sorayım olayı da olmadı aldım geldim eve  allahtan yeni dogurmaya baslamıs 15 tane falan yavruladı. Bende heyecan bakıyorum falan ama ilerleyen günlerde  enteresan bir şekilde yavrular azalıyor, hergün nerdeyse 1 tane gidiyor(ölüsü de yok). İş yoğunluğumdan çok ilgilenemedim bu olaya tabi bir gün baktım 2-3 yavru akvaryumun altında geziyor, tahmin edeceğiniz gibi yavrular o delikten çıkabilmiş, benimde acemiliğim ve duyduğum  güven yüzünden 4-5 yavru ancak kaldı.

İş çıkışı bir gün yavruluğu da aldım gittim akvaryumcu ya anlattım böyle böyle, niyetim kutusunu falan hazırladım geri iade edecem, yerine belki yem falan alacam. Adam önce çok şaşırdı nasıl olur falan diye ama görseniz tsunami falan görmüş ona şaşırıyor sanki, dedim "ben acemi halimle deliklerin büyük olduğunu gördüm sen ısrarla bişi olmaz dedin?Bir sürü yavrum gitti ne olacak şimdi falan dedim, adam durdu durdu geri alacak falan sanıyorum ben tabi yada başka bişi ile değiştirecek, abi dedi, sen şimdi yavrulu ğu al dedi, bide kadın çorabı al içine geçir bişi olmaz çok memnun kalırsın dedi.Ben şok oldum tabi adam hem bile bile işe yaramaz malzeme sattı hemde pişkinlik yapıyor.Trajikomik bi durum işte.

İşini iyi yapan yardımcı olan abilere ve arkadaşlara lafım yok ama malesef ve malesef akvaryumcu petshopcu arkadaşlar bizleri çok yanıltıyor.Ben o konuşmayı yaparken oradaki yardımcısı bir adama bişiler satıyordu, balıkların cinsini hatırlamıyorum ama adam ne sorsa hepsi birlikte yaşar dedi otomatiğe bağlamış gibi, yazıktır ya , hadi bizim paramız gidiyorda o hayvanlara da yazık yani.Üç kuruş kazanacaz diye 20 litrede 50 çeşit balığa yaşar diyorlar neredeyse.

Uzun oldu ama sizinle paylaşmak istedim arkadaşlar olayı, herkese iyi hobiler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kadirtosunnÇevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 110
kadirtosunnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2014 11:01
Benimde başımdan benzer bir olay geçti. Bir balık sordum benim akvaryumdakilerle mutlu mutlu yaşar dedi. Yaşamadığını biliyorum arkadaşımdan canlı örneğini gördüm. Her neyse getirttim balığı bir dahada sormadım. Onlar mı yalan dolan yapacak hep. Hemde balık 7-8 TL herif bana 15 lira fiyat çekti orada. Ders olmuştur inşallah.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

jokerkanÇevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2014
İl: Ankara
Mesaj: 34
jokerkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2014 11:53
Kadir hocam yani mecburuz bir noktada, malzemeleri her zaman bir hobiciden- akvaristten  bulmamız kolay olmuyor, alıyoruz petshoptan. Petshoptan almakta sorun yok onlarda kazansın tabi ama bizleri yanıltarak yapmasınlar bunu.Ben eminin ilgili, yardımcı olan yani özellikle hobiye yeni başlayan arkadaşlara doğru önerileri yapan bir akvaryumcu, petshopsahibi inanın boş kalmaz, o müşteri zaten hep oraya uğrar oradan alır, neden dükkan dükkan gezsin ki.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir