ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
jokerkan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Mayıs 2014 10:20
Son Ziyaret:
21 Aralık 2014 12:37
Toplam Mesaj:
34 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkan gul
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

erkan gul

SON 10 MESAJI

İthal akvaryum Temini
 Arkadaşlar merhaba , bir süredir 100 lt lik akvaryum kullanıyordum artık 100 yada 120 cm lik beyaz ithal akvaryum almak istiyorum. İthal akvaryumlardaki tek parça cam olayı ve yüksekliklerinin bir miktar daha fazla olması beni cezbediyor.
Ankara'da hesaplı olarak alabileceğim bir yer önerebilirmisiniz?

Not:2. el akvaryumlarda genelde renk kahverengi oluyor ben beyaz renk arıyorum.
Ölüm
Dondurma iyi degildide çocuğun ahi mi tuttu acaba? :-) saka bi yana japon baliklari çok saglamdir seklinde yansitiliyor ama sonuçta onlarda su kalite sinden, sicak soğuk dengesizlikler inden etkileniyorlar.
elma salyangozları balık öldürürmü?
doğal bir döngü var bence ölen balıkları yok etmek için bende de oldu bikaç kez ama balıklar su kalitesi yüzünden ölmüştü yoksa balıklar salyangozdan oldukca rahat bir şekilde kaçabilir
alüminyum balıklara zarar verirmi
Camdan şaşmayin arkadaşlar sonra hastalık ölüm derken hobiden sogursunuz
ölümleri durduramıyorum
Yani bayadir yeni balik eklemedim suya, hatta son ölümlerden sonra arkadasimin hediye ettiği gnays kayaları da çıkardım. Mesela dün akşam bir yavru dipte duruyordu bu sabah baktım daha da durgun muhtemelen ölecek ama hastalık belirtisi olarak birşey görmedim ben.

ölümleri durduramıyorum
Arkadaslar 100 litrelik akvaryumumda plati, cuce vatoz cifti, moli, copcu cifti, lepistes beslemekteyim yaklasik 5 aydir. Ayrica saz ve anubias gibi basit kilerim ve elma ve katil salyangozlarim bulunmakta.
Bir dis fiktre ve cift ckisli hava motorum var. Malesef ortalama haftada 2 baligimi kaybediyorum. Gordugum kadariyla ciddi bir belirti yok baliklarda. Haftada %30 civari su degisimi yapiyorum bu bazan biraz uzayabiliyor. En son dun tek kalan vatozumu ve 2 yavruyu kaybettim.olen yavrular 3 aylik falandi.elma salyangozlarimdada olumer var ama katil salyangozlarin isi mi bilmiyorum.
Gecen gun baliklari ayri bir yere alip kaya tuzu ve deep fix ekleyi bir sure tuttum.ana tanka da biraz deepfix ve tuz ekledim. 2 gun sonra baliklari ekleyip tanki doldurdum. Kup gibi dekorlari cikarip bitkileri bir araya topladim.
Dip cekimi hic yapmadim acaba ondan mi diye dusunuyorum ama suyum hep berrak. Birde gecen hafta molimin birinin kuyrugunda parcalanma oldu, erime degil parcalanma ama simdi birazdaha iyi gibi.

Sizce sorun nedir arkadaslar? İnanin hobiden sogudum, bir turlu dogal dengeyi oturtamadim.
Dış Parazit Sorunsalı
Mesut bey tuz eklemelimiyim peki balıkları koyacağım ayırdıgım akvaryuma? cunku vatoz ve salyangozlar etkilenebilir diye düşünüyorum.
Dış Parazit Sorunsalı
Hakan bey teşekkürler, katkınız için, aslında haftada bir ortalama 20 litre su değişikliği yapıyorum (şehir suyuna sera su düzenleyici ekleyerek dinlendiriyorum) kayadan kasıt 3 tane taş aslında eski akvaryumumdan kalan. Dış filtrem var ama acaba kumdaki yem artıklarını fan yeterli derece çekemiyor mu acaba diye düşünüyorum.Yani hava motoru ve  dış filtre var ama birde ufak bir sirkülasyon motoru gibi bişi takmalımıyım acaba?Yani zemindeki bu artıkları mı sorun oluşturuyor acaba? Yemleme olarak çok yoğun yemleme yapmıyorum.
Dış Parazit Sorunsalı
Balık popülasyonu 6 tane falan normal buyuk balık 6-7 tane yavru
80-90 litre , balıkların dışında birşey görmedim . Dropsy hastalıgından 15 gunde 2 platimi kaybettim bu arada onu yazmayı unutmusum. Ondan 2 ay once de bir moli mi dropsy den kaybetmiştim.










Dış Parazit Sorunsalı
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Kayalara - bitkilere sürtünme, belli peryotlarda beyaz benek

Akvaryum Kapasitesi (litre): 80 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: moli- plati-cüce vatoz-lepistes

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: Dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Arkadaşlar akvaryumunda yaklaşık 20 balık var yavrular dahil , bitkiler, cüce vatoz ve salyangozlar var (elma ve katil salyangoz) . Balıklarımın coğu kendilerini kayalara ve bitkilere sürtüyor. Sanrım dış parazit var , arada sırada beyaz benk olan çıkıyor onu ayrı kaba karantinaya alıyorum geri koyuyorum falan ama  toplu olarak akvaryumdaki bu sorunu nasıl çözerim? ilaç yada tuz ekleyemiyorum çünkü bitkiler, vatoz ve salyangozlar var ayrıca ilacı tankıma sokmak istemiyorum pek. Ama bu şekilde de balıklarım sağlıklı değil. Öneriniz ne oluracaba?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.